benzinli doblo sabahları zor çalışıyor

cosar

Yeni Üye
Kayıt
4 Kasım 2015
Mesaj
5
Yaş
49
Adı
coşar kuru
Merhaba,

Yaklaşık 5-6 aydır yaşadığım bir sorunum var. 2011 model 1.4 dynamic Doblo 3 arabam sabahları geç çalışıyor. birinci marşta asla çalışmıyor. marşa kısa süreli basıp 2. marş, yine kısa süreli 3. marş, sonra kısa süreli 4. marş; araba hiçbirşey yokmuş gibi normal çalışıyor. 1. ya da 2. marşı uzun tutsam dahi çalışmıyor. illa ki 3. 4. bazen 5. marşı basmak zorunda kalıyorum. motor ısındığıktan sonra hiçbir sorun yok. Ta ki ertesi günün sabahına kadar herşey normal.

Forumlarda okuduğum kadarıyla benzer sorunları yaşayanlar olmuş, akşam 8-10 km. benzinde sürüp, o şekilde park edip sabah yine benzinde çalıştırıyorum. sonuç yine aynı. zor çalışıyor.

enjektörler kirlenmiş olabilir düşüncesiyle benzin deposuna enjektör temizleyici kattım 100 km. kadar kullandım, sonuç değişmedi.


Bilgisayara bağlandığında herhangi bir arıza kaydı gözükmüyor. kontağı açtığımda benzin pompasının çalışma sesini duyuyorum. (belli ki depoya benzin basıyor ) bujiler yeni değişti. bobinler kontrol edildi. benzin pompasını henüz söktürmedim. başka bir yerden kaynaklandığını düşünüyorum.

benzer durum yaşayan varsa çözüm önerilerinizi bekliyorum.

malum tamircilerin eline düşünce, orası bozukmuş burası bozukmuş diye gerekli gereksiz bir sürü parça aldıracaklar biliyorum. o yüzden tamirciye gidemiyorum.

saygılar.
 

yunus0635

Fenomen Üye
Doblo
Kayıt
18 Kasım 2013
Mesaj
18.766
Adı
YUNUS KILIÇ
Kan Grubu
A RH -
Şehir
Ankara
Meslek
Beyaz Eşya Kombi Tamir Bakım Servisi
Aracınız
Doblo
Modeli
Trekking
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2023
Renk
Beyaz
Hoşgeldiniz öncelikle profil ayarlarından avatarınızı oluşturmanızı rica ederiz.gerekli bilgiyi arkadaşlarımız verecektir.
 

kadir24

Daimi Üye
Kayıt
10 Kasım 2015
Mesaj
128
Yaş
39
Adı
kadir fahrettin
Meslek
oto mekaniker
Modeli
Renk
beyaz
Birincisi hemen tamircilere lafı koymussun kardesim bende bi tamirci olarak alındım şaka şaka
Simdi senden bir yapman gereken istegim var kardesim sabah aracin kontagini ac bekle kapa bunu 2 veye 3 defa yap sonra marşa bas eyer çalışıyor ise pompadir geç doldurma vardır yok yine çalışmıyor ise krank sensörü de olabilir kardeşim sabah bi dene bakalim ne olacak ona gore yorum yapariz dedigim gibi ac bekle kapa ac bekle kapa bekleme esnasinda pompa sesi dursun ve benzin ne durumda aracta bitiksede calismaya bilir
 

cosar

Yeni Üye
Kayıt
4 Kasım 2015
Mesaj
5
Yaş
49
Adı
coşar kuru
iyi akşamlar tekrar.

bahsettiğiniz bu işlemi çok defa denedim. değil 2-3 , 10 kere bile marşa basmadan aç-kapa yaptım hiçbirşey değişmiyor. yarım depo 98 oktan benzin var.
 

kadir24

Daimi Üye
Kayıt
10 Kasım 2015
Mesaj
128
Yaş
39
Adı
kadir fahrettin
Meslek
oto mekaniker
Modeli
Renk
beyaz
O zaman kardesim senin araba elektronik bi hata var sana servis gözüktü bu arada geçmiş olsun
 

Byengin_43

Yeni Üye
Kayıt
27 Kasım 2017
Mesaj
1
Yaş
43
Adı
Engin
Kan Grubu
A RH +
Şehir
Kütahya
Modeli
Araç Yılı
2010
Genelde sıkıntı gaz ile benzini aynı anda veriyor olması yüksek ihtimal ile Aracında lpg varsa bi ustaya git devre dışı bıraktır lpg yi ertesi sabah dene çalışacaktır aracın aynısı benim başımada geldi eğer çalışırsa ya gaz beyninden yada enjektörlerdedir sorun 250 ila 500 tl masrafı çıkar yada en iyi ihtimal gaz ayarın dandır 30 tl düzelir .
 

cetinad

Yeni Üye
Kayıt
2 Eylül 2018
Mesaj
2
Yaş
48
Adı
Eymen
Kan Grubu
A RH +
Şehir
Sakarya
Modeli
Araç Yılı
2007
2 senedir aynı sorun bendede var. değişmeyen parça kalmadı. en son beyin değişecek dendi. pahalı olduğu için değiştiremedim. ancak yinede beyinden olduğu kesin değil. konu hakkında yardımcı olabilecek var ise cevap bekliyorum.
 

sinan36

Yeni Üye
Kayıt
9 Eylül 2018
Mesaj
2
Yaş
47
Adı
sinan
Kan Grubu
A RH +
Şehir
Afyon
Modeli
Araç Yılı
2005
Bu sorun bende de var sıcak havalarda sorun olmuyor, ama soğuk havada 5-6 marş ta alıyor. 1-2 saniye çalışıp stop ediyor. tekrar çalıştırdığımda bazen gürültülü çalışıyor. motor ısındıktan sonra normale dönüyor. Benzin pompası değişti, Bilgisayara bağlanınca krank sensörü arıza gösteridi onu da değiştirdik. ama yine aynı.
[automerge]1539516783[/automerge]
internette araştırırken sıralı sistemlerde direkt gazdan çalıştırma yöntemini öğrendim, denedim anında çalıştı. bu da demek oluyor ki: sıkıntı LPG sistemi ile ilgili artık gerisini bilemiyorum.
 
Son düzenleme: