mehmet5838
Yeni Üye
arkadaslar mrb yenı bır doblo aldım 2007 model 1,3 multıjet araba 55000 kmde bakım yaptırmayı dusunuyorum ne gıbı ıslemler vardır.
Pasam tarafından yazılan metin:
yag ve Yag Filtesi,hava filtresi,mazot filtresi eger daha önce degişmemişse,ustaya söylersen balataları ön ve arka,yeni aldıgın iiçin ben yaptıgım seyler bunlar serviste calısmıstım otomotiv okuyorum.
kardelenkurt tarafından yazılan metin:
bazı ustalar tirger kayışı değişecek der ama multijetlerde kayış değil zincir vardır. Ses yoksa değiştirmeyin. Benim 120.000 hala Allah a şükür tık yok. Ama uzun km olduğundan değiştirmeyi düşünüyorum.
S@MeT38 tarafından yazılan metin:
arkadaşlar bende bugün 20000 periyodik bakımını yaptırdım toplam 310 tl verdim yanlız carbon clean yaptırmadım yerine motor yagının içine koyulan würth temizleyici ürünü ile hallettim yani kirli yagı boşaltmadan içine koyuluyor 10 dakika rolantide çalıştırıp yagla birlikte boşaltılıp işlem tamamanıyor ardından filitreler degişiyor filan..
150 tle tutar ve MOBİL1-- 5x30 dan şaşma.ASLA KATKI MADDESİNE GEREK DUYMASSIN.Mobilin kendi yağını sğrekli kullanan araçlara 1milyon garantisi var kardeşim.Başka yağa beş on lira aşşa verip kara geçtik sanmayın.araştırmalarla sabittir.Tavsiyemi es geçmeyin...Kadirc tarafından yazılan metin:
Pasam tarafından yazılan metin:
yag ve Yag Filtesi,hava filtresi,mazot filtresi eger daha önce degişmemişse,ustaya söylersen balataları ön ve arka,yeni aldıgın iiçin ben yaptıgım seyler bunlar serviste calısmıstım otomotiv okuyorum.
bende aracımı yeni aldım yağ , yağ filtresi , hava filtresi ve mazot filtresini değiştirmeyi düşünüyorum arkadaş bu işlemleri serviste yaptırsak ne kadara maal olur bize ?
birde serviste yapıldığında servis ağına bilgisayara işleniyormuş diye birşeyler duymuştum normal bir ustaya yaptırsan ne civarda tutar servise yaptırırsan ne civarda tutar ?
hangi yağda en iyi performans alınıyor bunlarıda açıklayacak arkadaşlar olursa sevinirim.
150 tle tutar ve MOBİL1-- 5x30 dan şaşma.ASLA KATKI MADDESİNE GEREK DUYMASSIN.Mobilin kendi yağını sğrekli kullanan araçlara 1milyon garantisi var kardeşim.Başka yağa beş on lira aşşa verip kara geçtik sanmayın.araştırmalarla sabittir.Tavsiyemi es geçmeyin...
serdarengin tarafından yazılan metin:
Kadirc tarafından yazılan metin:
150 tle tutar ve MOBİL1-- 5x30 dan şaşma.ASLA KATKI MADDESİNE GEREK DUYMASSIN.Mobilin kendi yağını sğrekli kullanan araçlara 1milyon garantisi var kardeşim.Başka yağa beş on lira aşşa verip kara geçtik sanmayın.araştırmalarla sabittir.Tavsiyemi es geçmeyin...Pasam tarafından yazılan metin:
abi güzel söylemişsinde fiat Selena mı nedir o yağı tavsiye ediyor yani benim için yağ konusunda 10-20 lira gibi rakamlar önemli değil önemli olan aracın bu nedenden problem çıkartmaması yağ olarak Mobil1 5.x30 kullanacağız yani bumu oluyor?
araca ne kadar yağ koyuyoruz ?
bakımı servisemi yoksa USTAyamı yaptırayım bunu bilemedim 😀 servisci 175 TL alıyormuş(yağ filtreler filan biz takarız diyor) bizim ustaya sordum Sen dedi yağı filtrelerini al gel 10 liraya ben hallederim dedi ne yapacağımı bilemiyorum 😀 benim usta çok tehlikeli adam ama he 😀
ustana güveniyorsan git ustanda yaptır , biz 30.000 bakımı yetkili serviste yaptırdık 341 tl tuttu......serdarengin tarafından yazılan metin:
150 tle tutar ve MOBİL1-- 5x30 dan şaşma.ASLA KATKI MADDESİNE GEREK DUYMASSIN.Mobilin kendi yağını sğrekli kullanan araçlara 1milyon garantisi var kardeşim.Başka yağa beş on lira aşşa verip kara geçtik sanmayın.araştırmalarla sabittir.Tavsiyemi es geçmeyin...Pasam tarafından yazılan metin:
abi güzel söylemişsinde fiat Selena mı nedir o yağı tavsiye ediyor yani benim için yağ konusunda 10-20 lira gibi rakamlar önemli değil önemli olan aracın bu nedenden problem çıkartmaması yağ olarak Mobil1 5.x30 kullanacağız yani bumu oluyor?
araca ne kadar yağ koyuyoruz ?
bakımı servisemi yoksa USTAyamı yaptırayım bunu bilemedim 😀 servisci 175 TL alıyormuş(yağ filtreler filan biz takarız diyor) bizim ustaya sordum Sen dedi yağı filtrelerini al gel 10 liraya ben hallederim dedi ne yapacağımı bilemiyorum 😀 benim usta çok tehlikeli adam ama he 😀
Ayrıyetten araç 2011 1.3 Mjet premio modelidiryunuscetin tarafından yazılan metin:
Yağ filitresi hava filitresi ve yağ değişti 10.000 km bakımınde servis 134 tl aldı servisteki arkadaş indirim yaptırdı 150-160 arasımı neymiiş normalde sizce fiyat nasıl.
ARKADASIM ANKARADAYSAN YARDIMCI OLURUM