O anlık hatadan zarar vermez,devamlı yanarsa sorun yeterli basınçta motora yağ gitmiyor demektir motor yağsız kaldığında ne olur biliyorsunuz.Burada başımdan geçeni bir kaç konuya yazdım karterim tam yağ pompası süzgeci ağzından ezildiğinde gaz vermesem devamlı yanıyordu karteri hemen düzelttirdim.Öyle bir durum sıkıntı olur.Su ve yağ önemli
Aynen gecmis olsun valla 5 seneden beri 1.3 euro 4 kullaniyorum bundan once puntom vardi bu motordan cok memnunum bu aldigim dobloyada satan arkadas yazilim atmis turbosuyla oynamis cok memnunum
Arkadaşlar selamlar, b,r güncelleme yapayım dedim, 15.04.2020 tarihinde kampanyaan faydalanıp bakım yaptırdım değişenler/yapılanlar aşağıdaki gibidir;
Motor yağı olarak OPAR OLIO N2 5W-40(3,2 LT) kullanılmış, sinyal koluna takılan etikette ise 5W30 yazıyor. Aracım 1.3MJet Maxi Dynamic (2012), aracı biraz kullanıp park ettikten bir kaç saat sonra anca 4üncü marşta motor çalışıyor. Motor yağ ışığı marştan sonra da geç sönüyor. Motor yağı değiştiğinden beri pek fazla kullanmadım zaten pandemi vs. yasaklar vardı. Bu yağ ile ilgisi var mıdır? Kitapçığında ömerilen yağ Selenia SAE 5W-30 yazıyor.