Bakım sonrası arıza

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 10urby
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

10urby

Azimli Üye
Doblo
Adı
onur
Kan Grubu
0 +
Meslek
Astsubay
Aracınız
Doblo
Modeli
Safeline
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
Siyah
2011 model d2 doblomun triger zincirini değiştirdim yağ bakımı yaptırdım sonrasında araçtan sadece sabahları ilk çalıştırmada motor yağ basıncı az arızası veriyor daha sonra stop edip çalıştırınca felan vermiyor arızayı başına böyle birşey gelen oldu mu yardım

Dosyalar

• 047C78CC-DE26-4B4C-91F6-1D5EBB370D02.jpeg
    047C78CC-DE26-4B4C-91F6-1D5EBB370D02.jpeg
    76,4 KB · Okunma: 205
Filtre orjinal mi.Seviste değişince bile yapabiliyor.Her gün yaparsa kontrol ettirmekte fayda var.

Yağ lambası yandıktan sonra hemen sönüyor mu? Yeterli yağ basıncı gelmeyince bu durum oluyor gaza az dokunun düzeliyor arkadaşın dediği gibi yan sanayi filtre sıkıntı yapabilir.Bende de oluyor bakım yaklaştığında bir anlık bazen yanıyor sonra sönüyor.Karterim ön tarafından ezildiğinde de çok yapıyordu yağ pompası süzgecinin ağzından eğilmişti karteri düzelttirdim sıkıntı kalmadı süzgeç ağzı daraldığı için ilk anda yeterli yağı çekemiyordu biraz gazla sönüyordu yağ ısındığında sorun yapmıyordu.Karterde sıkıntı yoksa sizde filtre ne kullanmış bir sorun

Abi filtreyi orjinal diye aldım

Devamlı yanmıyor,yağ soğuk olduğunda ilk çalıştırmada bunun olma durumu var devamlı yanarsa sıkıntı bu bir arıza durumunu göstermiyor.Yukarıda anlattığım karter ezik durumdayken bende devamlı yanıyordu az gaz verdiğimde sönüyordu işlemden sonra o kayboldu bende de bazen böyle yapıyor ama sorun değil bu bir sorun olsaydı 6 yıldır bende bir sıkıntı olurdu,özellikle bakım yanaştığında yağ filtresi aşırı kirlendiğinde bu oluyordu.Kaç numara yağ kullanıyorsun kaliteli mi? Sıkıntı yapıyorsanız bu sesi servise bir gösterin yağ pompasında sıkıntı olsa devamlı sorun gösterir.Yağ basınç sensörü anlık yeterli basınç göremediğinden beyine kısa süreli hatada gösterebilir.

Son düzenleme:
Devamlı yanmıyor,yağ soğuk olduğunda ilk çalıştırmada bunun olma durumu var devamlı yanarsa sıkıntı bu bir arıza durumunu göstermiyor.Yukarıda anlattığım karter ezik durumdayken bende devamlı yanıyordu az gaz verdiğimde sönüyordu işlemden sonra o kayboldu bende de bazen böyle yapıyor ama sorun değil bu bir sorun olsaydı 6 yıldır bende bir sıkıntı olurdu,özellikle bakım yanaştığında yağ filtresi aşırı kirlendiğinde bu oluyordu.Kaç numara yağ kullanıyorsun kaliteli mi? Sıkıntı yapıyorsanız bu sesi servise bir gösterin yağ pompasında sıkıntı olsa devamlı sorun gösterir.Yağ basınç sensörü anlık yeterli basınç göremediğinden beyine kısa süreli hatada gösterebilir.
Abi orjinal selena koydum bütün herşeyin orjinalini taktırdım

Yıllar önce aynı arıza ile katşılaşmıştım. Yeni yağ bakımı yeni filtre denemeleri vs çare olmadı. Altını vurmuşsun falan birşeyler söylemişlerdi. Yağ pompası değişimi ile kurtulmuştum

Abi filtreyi orjinal diye aldım
Yetkili servis dışında orijinal parça bualamazsınız.Orijinaline benzeyeni bulursunuz.Yetkili serviste kampanya var 750 TL civarında zincir değişimi vardı.Bu tip ağır bakımları ve yağ bakımlarını serviste yaptırın.Kampanya dönemlerinde sanayiden ucuza geliyor.Şu anda 7 yaş ve üzerine yağ bakım 150 TL mazot filitreli yağ bakımı 250 TL.Bu fiyata sanayide yapmazlar.

kardeşim geçmiş olsun umarım can sıkıcı birşey çıkmaz. ben doblo D3 aracımın birkaç gün önce bakımını kendim yaptım tamircilere güvenemiyorum. yag motul 5w30 efe clean +opar marka yag+mazot+hava+polen filtreleri hepsi orjinal kendim degiştim ürünlerede toplam 310 tl verdim n11 den sipariş verdim ve şuan araç çok güzel oldu sesi degişti aracın öncekinde mazot filtresini yan sanayi takmışlar davul gibi şişmiş içinde zaten biryeri yaparken başka yeri bozma gibi bir adetleri var tamircilerin

kardeşim geçmiş olsun umarım can sıkıcı birşey çıkmaz. ben doblo D3 aracımın birkaç gün önce bakımını kendim yaptım tamircilere güvenemiyorum. yag motul 5w30 efe clean +opar marka yag+mazot+hava+polen filtreleri hepsi orjinal kendim degiştim ürünlerede toplam 310 tl verdim n11 den sipariş verdim ve şuan araç çok güzel oldu sesi degişti aracın öncekinde mazot filtresini yan sanayi takmışlar davul gibi şişmiş içinde zaten biryeri yaparken başka yeri bozma gibi bir adetleri var tamircilerin
250 TL ye servis kampanyası vardı boşuna uğraşıp fazla para vermişssiniz.

250 TL ye servis kampanyası vardı boşuna uğraşıp fazla para vermişssiniz.
açıkcası kampanyadan haberim yoktu ve birde araçla kendim ugraşmayı seviyorum şuan bile garajda ugraşıyorum

kampanya 1.6 ları kapsamıyor

Gecmis olsun cozuldumu acaba sorun.

açıkcası kampanyadan haberim yoktu ve birde araçla kendim ugraşmayı seviyorum şuan bile garajda ugraşıyorum
Selamlar, ben o kampanyadan faydalandım. Aracımı yetkili servise verdim. 250 TL'den başlayan fiyatlarla yazıyor dikkat ediniz. Filtreler, yağ değişimi vs. toplam 740 TL ödedim. Kampanyalı fiyat bu.

Hangi servis 250tl bakım yapar mümkün değil.Bulunduğum ilçedeki ustama yaptırıyorum malzemeleri kendim alıyorum 200-250tl aralığında oluyor

yağ kalitesinden veya Yağ müsirinden yapabilir.

Merhaba ayni sorun bendede var malzemeleri kendim aldim taktirdim 1 hafta sonra yapmaya basladi ustama sordum direk filtre dedi pazartesi degistiricez bakalim duzelicekmi orj diye aldik cakmasini yapıyorlarmış

Merhaba ayni sorun bendede var malzemeleri kendim aldim taktirdim 1 hafta sonra yapmaya basladi ustama sordum direk filtre dedi pazartesi degistiricez bakalim duzelicekmi orj diye aldik cakmasini yapıyorlarmış
Aynı sorun bende bakım yaklaştığında oluyor haliyle filtre iyice çöpe döndüğü için,kontağa bastığınızda yanıp geri sönüyorsa sorun değil ama sönmüyorsa sıkıntı.

Araci calistirdiktan sonra 1 sn kadar yaniyor sonra sonuyor hafif gaza dokununca bisey yok dokunmazsam yag basinci az moturu kapatin diyor

Evet maalesef filtreden kaynaklı ilk bakımda sıkıntı olmuyor ama üzerine 1000km gittiğinde adi bir filtreyse bu uyarıyı özellikle sabah ilk marşlarda görüyorsun bakım yaklaştığında hemen hemen bütün marşlarda görüyorsun

Back