- Adı
- Can TANRIVERDİLER
- Kan Grubu
- A RH -
- Meslek
- Uçak Teknisyeni
- Aracınız
- Başka Araç
- Modeli
- Active
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2007
- Renk
- Crono Gri
hayırlı olsun abi..kaç bin km bakımını yaptırdın..?
günümüz şartlarında benzinli yada dizel araçları yağ kalitesi gözetmeksizin 10 binden önce yağ değişimi yapılmalı haliyle yağ filitreside değiştirilmeli.buna özellikle dikkat edin yağ filitrenizide değiştirin bazı ustaklar bilmişlik yaparak 2 değişimde bir filitre değişir diyor.kullanılan yerin tozuna göre senede 1 hava filitresi değişimi ve senede 2 defa hava filitresinin temizliği uygundur.temizlik fazla önerilmemekle birlikde fiyatıda makul olduğu için bakımlarda değiştirilmesi önemlidir.
unutmamalıdırki motor bakımlarını ne kadar sık ve kaliteli zamanında yaparsak bize yakıt ve motor ömrü olarak geri döner.
dizellerde mazot filitresi değişimide yapılan km ye göre gerekli olabiliyor.
şu an için benzinli dobloların periyodik senelik bakımları işçilik hariç 90-100 tl yi geçmemekdedir.
20 binde bir bujiler değişmeli buda 60 tl civarı tutuyor.
lastikleriniz yeni olsada rotasyon yani yer değişimi yapın ve eşit aşınmalarını sağlayın.bunun için farklı km ler verilmekde ben 20 binde bir yapıyorum.
dostlar dün sevise girdim.mazot filitresi hariç indirimlerle 350 tl 6 taksit ödeme yaptım ancak gördüğüm o ki kullanılan malzemeler opar yağ opar , malzemeler fiat ın önerdiği malzemeler dediler. mazot filitresi yerli 75 tl ithal 115 tl imiş. iyide yahu arkadaş üzerinden şu parçalar çıktı aynısını takalımmı fiyat şu para demiyorlar. ayrıca 10.000 km sonra yağ değişecek diyorlar şimdi benim yine anlamadığım selena yağ ile opar aynı fiyat dediler niye 10000 km de yağ değiştireceğim. fiat hiç bir yerde 10000 km de yağ değiştir. bakıma gel demiyor. insan kendi yaptığı araçta böyle 10000 de yağ değişecekse niye bakım 20000 de diye yazıyor.
dostlar dün sevise girdim.mazot filitresi hariç indirimlerle 350 tl 6 taksit ödeme yaptım ancak gördüğüm o ki kullanılan malzemeler opar yağ opar , malzemeler fiat ın önerdiği malzemeler dediler. mazot filitresi yerli 75 tl ithal 115 tl imiş. iyide yahu arkadaş üzerinden şu parçalar çıktı aynısını takalımmı fiyat şu para demiyorlar. ayrıca 10.000 km sonra yağ değişecek diyorlar şimdi benim yine anlamadığım selena yağ ile opar aynı fiyat dediler niye 10000 km de yağ değiştireceğim. fiat hiç bir yerde 10000 km de yağ değiştir. bakıma gel demiyor. insan kendi yaptığı araçta böyle 10000 de yağ değişecekse niye bakım 20000 de diye yazıyor.
profilinizi güncellerseniz araç bilgileriniz rahat görürüz.1,6 ise yanlış yazmışlardır.20,000 olmalı idi.yok 1,3 ya da 1,9 ise doğrudur.