Bakım İle İlgili.

Trex25

Aktif Üye
Arkdaşlar 1.3 multijet d2 kasa safeline aracım var aracım 56 binde her 10 bınde bır bakıma gıderım
her 10 bınde bı aracımın yağ filtresi yağı hava fıtresi değişir. bunun dısında bı kere balataları degıstırdım
daha bırsey yapmadım. yapmam gereken bırsey varmı aracıma bakımla ılgılı 60 bıne gelıyor aracım hiç carbon clear felan yaptırtmadım kontrol ettırmemı gerektırecek bırsey veya soylemem gereken birşey. yardımcı olurmusunuz

her 10 binde bir gitmeniz doğru ancak 10bin km yi 1 yıldan fazla sürede yapıyorsanız da yıllık bakıma girmeniz sizin için iyi olacaktır. Ayrıca Triger seti 1.3 lerde zincirli diye biliyorum kolay kolay bakım istemez. Debriyaj balatasının ömrü de kullanıcıya göre değişir.

eğer bi problem yok ise bişey yapmanıza gerek yok genel kışlık kontrolünü yapın antifriz vs gibi

@Trex25

60 binde:

yağ
yağ filtresi
hava filtresi
mazot filtresi
polen filtresi
fren ayarı ve temizliği (kampana)
devirdaim su pompası kontrol
alternatör kayış kiti(direksiyon pompa kayışı,v kayışı,gerfi takozu ve rulman)
fren hidrolik değişimi
direksiyon hidrolik değişimi
kapı ayarları kontrolü
ön takım ve yürür aksam kontrolü
diğer elektrik kontolleri.

@RAPTOR
Bende seni ariyordum senin bi ara yazinda okumustum sanirim d2 kullaniyorsunuz arkadan gelen cik cik sesini nasil yaptiniz birde benim sag arka kapidan tak tuk sesler geliyor bilgiye saygilar simdiden

hacı aracın içerisinden gelen cik cik sesi kapıdan değil arakdaki tekli koltuktan geliyor.tekli koltuğun ikili koltuğa oturduğu bir karşılık var o karşılıkları iki taraflı sıvı gresle yada makine yağı ile yağlarsan cik cik sesi kesiliyor.zaten dikkat edersen o koltuğu biri oturdumu ses direkt kesiyor.

kapıdan tıkırtı geliyorsa kapı ayarlarından geliyordur.kapı kilit karşılıklarını ayarlatın,üstündeki kaplamalar sıyrılmışsa karşılıkları değiştirin.kapı ayarı yaptırırken kapı raylarının yüksekliğini de kontrol ettirin.kapı raylarında düşüklük varsa ayar da yaptırsanız ses kesilmez.

bide eğer aracın sağ kapısı daha önce söküldü mü?ses kapı içerisindeki mekanizmalardan da geliyor olabilir.

dobiye bakarsan o da sana bakar haa olurda birde küserse sana o zaman yandığının işaretidir 🙂
BAKIM ŞART,özelikle yağ ve filtrelerin gününü geçirmeyin.

@RAPTOR
Dedigini denedim biri oturunca soforun arkasina ses gelmiyor o cik cik sesi yok aracimi 0 aldim 2012 model hic bi yeri sokturmedim. Suan 60 bine dayandi

o zaman en basit çözüm. koltuklar yatık pozisyondayken kulakların geçtiği demire elektrik bandı çekin bikaç tur. ses kesilecektir. 🙂

@Fethi KORKUT

ses iki koltuğun birleştiği pimlerden geliyor.ayrıca izolasyon bandı bile çeksen ses yinede kesilmiyor.yağlama şart!

o ses yüzünden az daha kapıları söktürecektim.

@Trex25

kapı sesi başka.o kilit karşılıklarının ayarı bozulursa yapıyor.kapıyı sert vuran muhteremlerin marifeti.

o cık cık ses sol tekli koltuktan geliyor koltuğun ikili olan koltukla birleşim yerinden fgeliyor kilidin krşılığına elektirik bantı sar ses kesilecektir bizim d1 dobloda başımıza geldi kuş sesi gibi sinir olmuştum ama çözümü bulmuştum

tabi arada yağlama yapmak gerekyor

@RAPTOR
Hani bu mandal olan kisim varya icten acmaak icin kapi kolu tam orasi arabamiz iyi hos bide su tikirtilar olmasa super olucak

@Trex25

tamam işte.üst pim vuruyor büyük ihtimalle.şimdi bak kapıyı açınca kapının ön tarafında,sürücü başı hizasına yakın bir pim var.o pim direk içerisindeki bir kauçuk yuvaya giriyor.kapı ayarı bozuk olursa o pim yuva içinde oynuyor.ses yapıyor.servise git kapı ayarlarını güzelce yaptır,kapı fitilleri eskimiş yada çok ezilmişse fitilleri değiştir,dahada olmadı fitillerin içine kablo geçirp fitilleri şişirebilirsin ama kalın kabloda kullanma.sadece fitilin içinde rahat dönebilecek kalınlıkta bir kablo olsun.

@RAPTOR
Ben daha 3 hafta once gittim yagladik birsey yok dediler 180 lirada parami aldilar

@Trex25

madem bişey yoktu neden 180 lira aldılar?

Back