arka koltuk başlığınızı asla çıkartmayınız..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metekose
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

metekose

Saygın Üye
Adı
Mete Köse
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Esnaf ve Sanatkar
Modeli
Araç Yılı
2005
öncelikle belirteyim, yeni konu açmayıp "Koltuk Başlığı Dikiz Aynası Görüş Alanını Kapatıyor" başlığına yazacaktım ama konu o kadar dağılmış ki admin de haklı olarak konuyu, fiat'dan olumlu cevap alıncaya kadar kapatmış.

bu üç sayfalık paylaşımda maalesef kimse
koltuk başlıklarının bir kaza anında, önden ya da arkadan çarpma durumlarının hepsinde
koltuk başlıklarının boyun kırılmalarını ve ciddi zedelenmeleri önlediğini bile belirtmeden ''arka görüşünü engelliyorsa çıkart gitsin. kaza yapma riskin ortadan kalkmış olur'' gibi yapılan yorumlara asla iki kere düşünmeden kanmayın. hatırlarsanız taksilerin sağ ön koltuğunu çıkaranlara duyarlı insanlarımız tarafından büyük tepkiler gelmişti ve konu ana haber bültenlerine taşınmıştı.. neymiş efendim; geceleyin taksi boş mu dolu mu belli olmuyormuş? taksi tepe lambası ne işe yarıyorsa artık?!
ehliyet alırken; frene basmadan önce orta dikiz aynası ile arkayı mutlaka kontrol et. denilir ama kurallara uyan biri olarak hep unuturum açıkçası. ama unutmamamız gereken şey: arka koltuk kafalıkları sadece arka koltuk yatırıldığında çıkarılacağıdır, o da sadece ortadaki..
aracımızın arka koltukları boş olarak yola çıkmış olabilirsiniz ama yolda 'canınızı' , cananınızı bindirebileceğinizi unutmayın..

Teşekkürler.

bilgi için teşekkürler.

paylaşım için tşk
ben arka koltuk takini ortayı aldım görüşü etkiledigi için takılı olsa benim için kaza riski olmasa riks nasıl olacak şimdi

paylaşım için tşk
ben arka koltuk takini ortayı aldım görüşü etkiledigi için takılı olsa benim için kaza riski olmasa riks nasıl olacak şimdi

bu durumda risk kat sayısına bakılır. risk kat sayısı yüksek olan durum öncelikli olarak uygulanır

paylaşım için teşekkürler.

Doğru tespitler.. Teşekkürler...

paylaşım için teşekkürler.

ben teşekkür ederim arkadaşlar..

kafalıktan arkayı görememe sorunu d3 te çözülmüş sanırım.burdan hareket ederek çözüm bulmak lazım kafalıkları değiştirmek gibi

d3 de de kafalığı yukarı kaldırmadan oturduğun zaman sırtını rahatsız ediyo insanın. her inip binmede yukarı aşağı ayar çekmek lazım kafalığa. 🙂

paylaşım için tşk

bu durumda risk kat sayısına bakılır. risk kat sayısı yüksek olan durum öncelikli olarak uygulanır
Benim risk katsayısı,arka orta koltuk başlığının kesinlikle sökülmesi gerektiği yönünde çıktığından,başlığı 2 yıl bagajda taşıdım, son 1 yıldır da evde bıraktım.Başlığı yerine taksam,dikiz aynası aksesuar olmaktan başka bir işe yaramıyor.Arabam 2009 Doblo Premio.

ben orta dikiz aynasını seyir esnasında hiç arkadan gelen araçlara bakmak için neredeyse hiç kullanmıyorum. aslında ehliyet sınavında frene basmadan önce bak deniyordu ama ben ehliyeti aldıktan sonra uzun yıllar ford minibüs kullanmıştım, dikiz aynası yolcularla iletişimden başka bişeye yaramıyordu, bir tankerci, kamyoncu abi de forumda orta dikiz aynasıişime yaramıyo demişti, benimkisi de öyle herhalde..

@metekose
BU KONU D1 VE D 2 KASALARDA GERÇEKTEN SORUN ARKA GÖRÜŞÜ ENGELLİYOR ,ÇIKARSAN ORTADA OTURAN İÇİN KAZADA RİSK. BEN ORTA KAFALIĞI SÖKÜP DAĞITTIM ÜSTEN KESTİM (PLASTİK ÇERÇEVE ,SÜNGER ,DEMİR ÇUBUKLAR )TEKRAR TOPLAYIP AYNI KUMAŞ KILIFI YENİ ÖLÇÜYE GÖRE DİKTİRİP TAKTIM .ŞİMDİ ARKA GÖRÜŞÜ ENGELLEMİYOR .ORTADA OTURAN İÇİN YÜKSELTİLİP KULLANILABİLİYOR

Dosyalar

• Fotoğraf-0002.jpg
    Fotoğraf-0002.jpg
    135,7 KB · Okunma: 48
  • Fotoğraf-0003.jpg
    Fotoğraf-0003.jpg
    115,2 KB · Okunma: 46
  • Fotoğraf-0004.jpg
    Fotoğraf-0004.jpg
    94,3 KB · Okunma: 46
Bendede D2 var aynı sebepten dolayı bende söktüm ama riskli tâbi senin çözüm güzel olmuş. Tebrikler

Back