Arka Camlar açılınca gelen ses

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ynscnr55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ynscnr55

Aktif Üye
Adı
Yunus çınar
Selamun Aleyküm abiler. Bayadır uğrayamuyorum buralara iş yoğunluğundan sebep fırsat bulmuşken bi yazayım dedim. Geçen gün d3 aracımla şehir dışı yolculuk yaparken arka camları açma isteği geldi. Tek camı açtığımda sorun yok fakat iki camı birden açtığımda içeri baş ağrıtacak derecede bir uğultu sesi ve sanki subwoofer gibi vurma sesi geliyor. Bu kronik bişe mi acaba ? Linealarda böyle bir sorun yokta ondan merak ettim.

O bütün araçlarda var benim cliodada vardı sıkıntı yapma.

Hocam camlardan gelen hava içeride birbirine vurunca çıkan ses ayrıca araç geniş olduğundan ses gelmesi gayet normal çoğu araçta aynı problem var

sıkıntı yapacak bişey yok normaldir tamamen fizik kuralları gereği olan bi ses 😀 araçların genelinde olur o rüzgar içerde sıkışınca oluyo

@hayrettin fidan
Farklı bir bakış açısı

@34 ysf 57
Peki aga sıkışan bu havayı enerjiye çevirebiliyormuyuz.

Megane 2 lerde de çok olur

Bi an dobloyu aldigim ilk gün aklima geldi.Bahsettiğiniz uğultu ile beraber dünyam yikilmisti 🙂 . Ne olduğunu anlatana kadar yani cami kapatana kadar arabayi pert ettim kafamda.

Aynı olay benimde başıma geldi arabayi izmirden almıştım birde gece vardiyasindan çıktım uykulu kafa yanlışlıkla on cam diye arka açılmış o ses ne öyle farkına varana kadar bir sürü düşünce kafada ulan dedim sorunlu arabayi bana çaktilar diye daha a4abayi alalı 15 dakka olmuş ne yaparım derken başımı cevirince fark ettim

@mesut170
abi illaki yapan vardır ama ben zamanında fizik hocasına hocam bu karşımıza nerde çıkacak deyip dersi dinlemeyen tembel öğrencilerdendim 😀

Tüm araçlarda oluşan bu ses torosta yok. Klima olmadığından yaz aylarında camların sürekli açık olacağını düşünen mühendisler bu olayı çözmüşler🙂.Rahatlıkla arka camları açıp sessiz bir şekilde seyahat edebilirsiniz🙂😉👍

@mystan45
Toros hakikaten yapmıyor neden acaba.

usta sen açma en iyisi 🙂

Back