Sparco52
Yeni Üye
Doblo- Kayıt
- 28 Ekim 2021
- Adı
- İbrahim
- Kan Grubu
- B RH +
- Aracınız
- Doblo
Bu videodaki ses motordanmı geliyor egzos patlak gibi
Bu videodaki ses motordanmı geliyor egzos patlak
Motorun sesi üstat
Çok sesli çalışıyormuş biraz garibime gitti ondan sordumMotorun sesi üstat
Motorun sesini duyabiliyorum fakat uğultu sesine anlam veremedimMotorun sesi üstat
Aracınızın motor bilgilerini bilmemekle beraber sorununuzun flowmetre veya lambda sensörlerinden olduğunu tahmin ediyorum.Dizel partikül filtre sistemini iptal ettim demişsiniz sanırım içini boşalttırdınız.dpf iptal etmeden öncede aynı problem varmıydı?bildiğiniz üzere bu lambda sondaları çalışma prensibi gereği hava yakıt karışımını ecu ya bilgi verir eğerki sondada arıza var ise bazı devirlerde ecuya yanlış bilgi gönderip motoru korumaya alabilir.arıza tanımı göstermeye bilir aslında iptal ettirdiğiniz egr sistemi herşey ilginç bir şekilde hepsi birbiriyle bağlantılı bence sağlam bir oto elektirikçi probleminizi çözecektir.Afaki düşünmekle beraber aracınızın ecusunu yazılımınıda güncelletmeniz gerekebilir arıza hiç ummadığınız yerden çok basit kablo soket oksitlenmesi bile olabilir.size tavsiyem işinin ehli bir oto elektrikçisine gitmeniz olcaktır .sizi yanlış yönlendirmemek adına kafanızdada daha fazla soru işareti oluşturmadan en iyi çözüm bu bence .Araba yüke bindiğin de 3 bin devirde gaz kesiyor cruze kontrol devre dışı kalıyor 3 bin devri zor geçiyor kontağı açıp kapatınca düzeliyor ama tekrar yapıyor partikül egr iptal ettik gene düzelmedi hiç bir arıza göstermiyor
Ecu dan ya da kumanda kolundan cruise controlü devre dışına alma şansın var mı ? Aldıktan sonra arıza algıladığında (sürekli arıza) da çalıştırıp devam edermisinYok mu arkadaşlar böyle bir sorun yaşayan hiç 2 aydır uğraşıyoruz
Öncelikle geçmiş olsunAraba yüke bindiğin de 3 bin devirde gaz kesiyor cruze kontrol devre dışı kalıyor 3 bin devri zor geçiyor kontağı açıp kapatınca düzeliyor ama tekrar yapıyor partikül egr iptal ettik gene düzelmedi hiç bir arıza göstermiyor
Yok mu arkadaşlar böyle bir sorun yaşayan hiç 2 aydır uğraşıyoruz
Aynısını yaşadım bir kaç kez volantta araştır sorunu üstat. Oynar volant varsa o yapıyor. Enjektör olması çok olanaksız.Arızayı bulduk enjektörlermiş ne yazıkki çok teşekkür ederim tavsiyeniz için