aracın ön kısmının yere yakın olması ve yere sürtmesi

muratkcr

Yeni Üye
selam 2008 model doblo premio aracımın arka kısmı çok yukarıda ve ön kısmıda yere yakın duruyor. ayrıca motor muhafazına eğilip baktığım zaman muhafazanın motorla arasında yaklasık 20 cm uzaklık var ve yere çok yakın dolasısıyla en ufak yol bozukluğunda yere sürtüyor...
acaba benim sorunun aracın süspasiyonundamı motor muhafazasındamı yoksa daha farklı bi sorunmu... görüşlerinizi belkiyorum tribe girdim artık 🙂

selam 2008 model doblo premio aracımın arka kısmı çok yukarıda ve ön kısmıda yere yakın duruyor. ayrıca motor muhafazına eğilip baktığım zaman muhafazanın motorla arasında yaklasık 20 cm uzaklık var ve yere çok yakın dolasısıyla en ufak yol bozukluğunda yere sürtüyor...
acaba benim sorunun aracın süspasiyonundamı motor muhafazasındamı yoksa daha farklı bi sorunmu... görüşlerinizi belkiyorum tribe girdim artık 🙂

Hocam kullanım sonucu ön amartisör darbe takozlarınız yıpranmış olabilir bu da aracın bir nevi alçalması demek oluyor. Eğer aldığınızda böyleyse yaylardan alçaltılmış olabilir. 2005 ve önceki doblolar genelde alçak, sonrakiler yüksek çıkıyor.

Sorun senin araba değil bendekide 2008 model aynı sorun bendede var yolda Taşlı yolda,kilit taşlı yollarda orta taraf yüksek olan yollarda sürtüyor ben saniyeye gittim ustam bir sıkıntı olmadıgını ve zamanla ısınarak kendini aşağıya bırakır zamanla her arabada böyledir dedi.Ama normal bir yolda sürtmüyor dediğim gibi sağ ve sol teker basan yollarda oralar birazcık alcak orta taraf yüksek ondan dolayı.
Sana tavsiyem Lastik'i en sola çevir tampon biitminde içerde 1 tane vida var içeriye taş,çamur,vb gibi cisimler kacmasın diğe o vida genelde cıkıyor zaten görüceksin o vidaları kontrol et. Ben crt kelepceyle yaptım en sonunda.

o kadar dağa çıktım bozuk yol girdim hiç sürtmedi, bence bi resim koyun bi bakalım, yada ilk defa doblo kullanıyorsunuz sanırım çok fazla konu açmışsınız

🙂 dobloyu daha önce çok kullandım istanbul yollarında ekip otosu olarak... ancak kendi aracımızda yaşadığımız sıkıntıları yaşamadım altının sürtmesi gibi... istanbulda sürtmüyor ama mersin yollarına gelmiyor galiba doblolar 🙂 🙂 🙂

aracın altına eğilip bakınca motor kısmının daha doğrusunu motor muhafazasının yere bir hayli yakın olduğu anlaşılıyor.. bugünlerde dobloların altına eğilip bakıyorum hiçbiri bizimki kadar alçakta değil.. yada bana öyle geliyo bilemiyorum 🙂

aracınızın fotoğrafını çekip paylaşabilirmisiniz?

aracın fotograflarını bi görmek lazım ama d2 lerin önü alçak arkası havada duruyor d1ler ise tam düz eşit şekilde duruyor

Genelde ben çankırılıyım orda çakıllı yollarda sürtüyor yolun bi tarafından gittiniz zaman sıkıntı yok ortalarsan yolu bazı yerlerde sürtüyor benimkisi sadece gayet normal bence.

4 ay önce offroad yaptık,maşallah hiç bişey olmadı,amartisör felan.sadece direksiyon kayışı kırıldı.

d1 ve d2 lerde ön orta kısım muhafaza alçak.hepsinde de dikkkat etmek lazım .bozuk ,yani teker kısımları çökük yollarda(genellikle kırsal kesimlerde) biraz yolu ortalamak yerine kenardan gidilirse sıkıntı olmaz.ortası kalkık yollarda dikkatli olun normal yollarda sıkıntı olmaz.

d1 dobloda birdefa karteri yamulttuk oda kümbet gibi ortası kalkmış dar yolda yere sürttü ozaman karter yamuld onun haricinde d1lede d2 ilede hiç altı vurmadı özellikle d1 ile zorlu yollara girdim çamur su geçişleri flan hiç biyerde altı vurmadı ama d3 doblonun önünden ve arka amortisör yaylarından korkuyorum dikkat etmek lazım

d1 dobloda birdefa karteri yamulttuk oda kümbet gibi ortası kalkmış dar yolda yere sürttü ozaman karter yamuld onun haricinde d1lede d2 ilede hiç altı vurmadı özellikle d1 ile zorlu yollara girdim çamur su geçişleri flan hiç biyerde altı vurmadı ama d3 doblonun önünden ve arka amortisör yaylarından korkuyorum dikkat etmek lazım

kartel koruma d1 de ve d2 de çok alçak duruyor ama bayagı bi sağlam ben pek vurmuyorum oraya sıra gelene akdar çok daha vuracak yer var 🙂 ama vuruncada bişi olmuyo yani 🙂

Bende tablaları değiştirirken usta sen hiç mi binmedin arabaya demişti korumayı görünce. D1 D2 lerde ısınmadan dolayı zaman içerisinde alt koruma kendini bırakıyor çoğunun koruması yere çok yakındır. Sürtsenizde bişey olmaz benimki yerden bayağı yüksek olmasına rağmen taşlı yollarda cayır cayır sürtüyo.

peki nasıl anladınız karterin yamulduğunu ?

kartel koruma d1 de ve d2 de çok alçak duruyor ama bayagı bi sağlam ben pek vurmuyorum oraya sıra gelene akdar çok daha vuracak yer var 🙂 ama vuruncada bişi olmuyo yani 🙂

koruma plastikte ondan bir şey olmuyor.d3 ün sac gibi birşey ben az bir şey vurmuştum.20,000 bakımında lifte çıkınca usta gösterdi ama bir şey yokmuş sadece koruma biraz yamulmuş.o da dolu yağışından kaçmak için bir ağaç altına girmiştim bir sefer .oraya girerken sütmüştük tümseğe .ama doludan kurtulmuştuk yoksa aracın vay haline.

bizim 2006 dobloda öyle ve çalıştığımız yollarda berbat kaç kez sürttü ve bi sıkıntı olmadı olmazda 2004 doblomda kartel yok ve öyle geziyoruz

Back