ENGTKL
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 17 Aralık 2024
- Adı
- Engin
- Kan Grubu
- 0 +
- Aracınız
- Doblo
Çok tehlikeli ben hep kontrol ederim bir seferinde yazlık kışlık olarak ağabeyim arabamın lastiklerini değiştirtti 1 hafta üzerine aracımdan önce uğultu sonra tak tak sesler gelmeye başladı ses önden gelir gibi olurken bir anda arka tarafa geçti yolda da 80km yle gidiyormum ve çok rampa indim aşırı sağnak vardı üşenip bakmasam durum hiç iyi olmazdı.Arka sol lastiğim 3 bijonu sıyırmış atmış kalanı da yarıya kadar gelmiş eve 1km vardı devam etsem lastik altımdan çıkardı karşılık lastikten lastikden bijon söküp taktım ertesi gün yaptırdım çok dikkatli olmak lazım.Bunun nedeni de bazı iş güzar lastikçiler bijonu yatağına alıştırmadan tabancayla sıkmaları yatağı bozuyor ve böyle zamanla sıyırıyorAbi bende aynı giderken tak tak ses geliyor du sesin geldiği gün lastikleri degismişttim lastikleri takan adam sol ön lastiğin BUJONLARIN 1 tanesini sıkmış diğerlerini takmamıs ve ben bu şekilde 50 60 km yol gittim sende kontrol et gevşemiş olabilir
Ben aracımın alt takımlarını ön arka komple değişmiş biri olarak bir burç boşluğu bile ciddi rahatsız edici ses çıkarabilir.Rot lastikleri aşınmışsa dediğinizi yapabilir amortisör takozu olsa olduğu yerde aracı sallayın amortisörün kafa kısmından ses gelecektir diğer parçalarda bu genelde giderken oluyorRotcuya gittim rotcu Z rot yani askı rot yıpranmış dedi bu ses bundan yapar mı