Yardım Araç tipi İnverter ve Elektrikli Alet Kullanımı

firukk

Daimi Üye
Adı
Faruk İLİKLİ
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Plastik Enjeksiyon
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Gri
Selamalar 🙂

1000-1200 watt civarında bir 12V-220 volt inverter alıp masaüstü küçük daire testere, 220 volt ile çalışan mini kompresör gibi aşırı tüketimi olmayan elektrikli aletleri arabadan çalıştırmak istiyorum çok uzun sürelerde olmamak şartıyla. Arabaya zarar verme durumu falan nasıl olur acaba fayda sağlayalım derken arabadan olmayalım 🙂 Tecrübeli olanlar var mı aramızda.

çalıştıracağınız aletin gücü kadar hatta biraz daha fazla inverter kullanırsanız sorunsuz çalışır. araca zararı olmaz ancak araç çalışmazken aküden yiyecek , araç çalışırken ise alternatöre yük bineceği için yakıta etkisi olacak 🙂

Basit bi ornek veriyim. Telefon sarj aleti vardi surekli kullaniyorduk adi marka olmasindan mi yada surekli kullanimindanmidir bilinmez telefonun sarj soketini yakmisti. O gun bu arac cakmakligi kullanmiyoruz 🙂 ufak bi tavsiyem kucuk capli jenerator alin kafaniz rahat etsin. Eyer bulundugunuz ortamda elektirik yoksa.

@Ekrem

Yakıt kısmını bende düşündüm tabi ama ne kadar etkiler o kısmı yorum yapamıyorum kendimce. Zaten olsa olsa yarım saat kullanacaz oda aşırı yüklenmeli falan değil yani.

Piyasada 329 ila 450 arasi jeneratorler var. Eger sizin ihtiyacinizi gorecekse Bence jenerator alin genel maksatla kullanin

Arabada 2000W demlik ile çay demleyip içiyordum ben. Yolda giderken demlik sürekli sıcak duruyordu hatta. Kaliteli ürün alırsanız sorun yaşamazsınız. Bağlantıyı direk aküden kaliteli kablolar ile yapın ve cihazı rahat soğuyabileceği yere koyun.
MAG_909419.jpg

@Musa_06-18
Elimde 3 adet var bu konuda hali hazırda satışını da yapan biri olarak musa bey in dediği gibi bağlantıyı direk aküden alın kullandığınız cihazların kaç amper tüketimi var incelemesini yapın haricinde kısa vadeli kullanımda sorun olmaz. AMA aracı az kullanıyorsanız uzun vadede akü yü bitirir.

@Musa_06-18 abi teşekkür ederim. 2000 watt ısıtıcı ile sorun olmuyorsa şahane demektir.

@YASİNAÇIKYER

Abi inverteri kullanacağım zaman araba rolantide kalsa akü dolmaz mı ki zaten çalışırken dinamodan elektrik alır diye düşünüyorum

@firukk
Araç çalışırsa sıkıntı yok.

benım aracımda da var 1200volt ınvertor ama sızın alıcahınız kalıtelı bırsey olması gerekıyor 1200volt ıhtıyacınız var ıse kakıtelı 2000voltluk ınvertor ısınızı goreceektır bir de tam sınus falan alırsanız dırek akuden kalın bı kablo ıle bağlantı yaprsınız hıc bır sıkıntı yasamazsınız.

Önereceğiniz markalar var mı inverter için

Hocam piyasada satılan ürünlerin %95 iş çin malı yani hemen hemen hepsi aynı bazıları firma olarak getiriyor. Ve firma garantisi veriyor bu da fiyatını 250 liraysa 400-450 liraya çıkarıyor. Türk mallarında ise 500 - 600 tl lere çıkyor. Fiyat ben ali ekspresten alıyorum bu ikinci satın alışım garantisi yok ama çoğu garantili ürün genelde garanti bittikten sonra bozuluyor. Boşuna garantili diye fazla para vermeye gerek yok bana göre ali ekspresten araştırın Türkiye nin 3te 1 fiyatına alın derim. tabi tercih sizin. ben son seferinde 3 adet 1500 lük aldım hiç birinde sıkıntı çıkmadı. Daha önce sattığımdan da olumsuz geri dönüş olmadı. Alan kişi buz dolabı-matkap vs çalıştıracağını söylemişti. Biraz uzun oldu ama açıklayıcı olmak maksadıyla...

@YASİNAÇIKYER

Teşekkür ederim abi aliexpress e bakayım ora aklıma gelmemişti 🙂

çalıştıracağınız aletin gücü kadar hatta biraz daha fazla inverter kullanırsanız sorunsuz çalışır. araca zararı olmaz ancak araç çalışmazken aküden yiyecek , araç çalışırken ise alternatöre yük bineceği için yakıta etkisi olacak 🙂
Kesinlikle olmaz çünkü aku amp.

150 watt üzeri inverteri çakmaklıktan kullanmayın. Kablosu kaldırmaz.

Back