Arac Calisinca Beyaz Duman Atiyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kahya06
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kahya06

Yeni Üye
Adı
Zeki
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2007
Araci calistirdigimda beyaz duman atiyor. Havalar sicak olsa bile ayni sorun devam etmekte. Bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim. ENJEKTOR TEMIZLEYICI attim faydasini goremedim

Km cok degilse carbon clean yaptirabilirsiniz.

Motor ısınınca duman atması devam ediyor mu kesiyor mu?

Calistiginda ilk 15 dakka kadar duman atiyor isininca kesiyor dumani

würth atın depoya

Attim fakat bi faydasini goremedim hala devam etmekte

Km kaç binde duman siyah renk veya çok az maviye dönükse yakıt sistemiyle ilgilidir korkmaya gerek yok ama duman mavi veya beyaz beyaza yakınsa sıkıtı var demektir yağ yaktığı zaman motor beyaz veya mavimsi duman atar. İşi bilen bi ustanın elinden geçmesi gerekiyor İstanbuldaysanız usta için yardımcı olurum.

Beyaz duman sıkıntı
Aracın yağını kontrol et derim ben. Eksilme yapıyorsa şayet araç yağ yaktığındandir o duman

Aracin yagini surekli olarak kontrol ediyorum fakat eksilme yok.Dumanin rengi beyaz.

Arac yag yaktigi zaman egzos dumani maviye donuk olur. Beyaz duman genel olarak enjektor sikintilarindan kaynaklanir. Pompa ve enjektorlerini kontrol ettir. Kilometren yuksek ise enjektor temizleyici vs kullanma. Sokulen parcaciklar enjektor memelerine yerlesior. En guzeli acip temizletmek. Ayrica bu tarz maddeler yuksek kilometredeki motorlarda yararli dedigimiz asinan tabaka uzerine yapisan yararli tortuyu da soker..

ARaçta su eksiltme var mı? Bunu da mutlaka kontrol ettir.

Bende 1.9 düz dizel vardı. Km de 148 binlerdeydi. Son zamanlarda ilk çalıştığı 5 dakikada o kadar beyaz duman atıyordu ki, marşa bas arabadan in 2 dakika sonra araba görünmeyecek kadar duman oluyodu ama 5 dakika sonra dumandan eser yoktu. Performans acayip şekilde artmıştı. Fakat manisa tekirdağ arası git gelde 2000 km ye yakın bi yolda tam 9 lt yağ yaktı. Gelir gelmez de komple motor yaptırdım zaten .
78ec919b-cde4-4700-b187-1e459f63d4f4.jpg

Back