Arac Bostayken Devir Dalgalanması - Sıfır Arac

Recep.Y.

Aktif Üye
Doblo
Adı
recwp
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Motor
1.6 Multijet
Oncelikle Herkese Merhaba ;
Aracim 2021 Trekking 1.6 750 kmde ilginc bir durum dikkatimi cekti . Vites bosta duruyorken aracimi calıştırıyorum ve debriyajı yarıda basılı tuttugumda devir 1100'e kadar cikiyor.Debriyaji biraktigimda veya sonuna kadar bastigimda devirde hic bir sikinti yok rolanti seviyesinde duruyor. Daha once 2013 ve 2017 doblo 1.6 sifir araclarimda oldu hic bole bir durum yasamadim.
Konuyla alakali fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum.

Aracim 2021 Trekking 1.6 750 kmde ilginc bir durum dikkatimi cekti . Vites bosta duruyorken aracimi calıştırıyorum ve debriyajı yarıda basılı tuttugumda devir 1100'e kadar cikiyor.Debriyaji biraktigimda veya sonuna kadar bastigimda devirde hic bir sikinti yok rolanti seviyesinde duruyor. Daha once 2013 ve 2017 doblo 1.6 sifir araclarimda oldu hic bole bir durum yasamadim.
Konuyla alakali fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum
Vakit kaybetmeden servise goturun aracinizi bir sorun varsa zaman gecmeden yardimci olurlar o kilometrede aracta dpf veya bogaz kelebegi tikanmaz yani baski balatada problem olma olasiligi cok yuksek

Problem yok bizimkide aynı o şekilde çalışıyor

muhtemelen kalkış için devir yükseltiyor. Yarım debriyajda harekete geçmek içindir. Yeni gelmiştir bu özellik.

Güzel bir destekleme olmuş hocam yeni versiyonda
Dediginiz gibi Sanki bilerek yapilmis gibi bir dusunce olustu bendede cunku debriyaj kavramayi yapacak seviyedeyken devir yukseltiyor....
Fakat bu olay baski balatanin omrunden yermi iyimi kotumu karar veremedim..
Bu yuzden servise ulasmadan once burdan sorup fikir almak istedim.İse gittigimde fabrikadada sorup arastiricam Eger yeni eklenen bir ozellik ise arac degistirecek veya yeni alacak arkadaslar icinde bir bilgilendirme olmus olur diye dusunuyorum.

Dediginiz gibi Sanki bilerek yapilmis gibi bir dusunce olustu bendede cunku debriyaj kavramayi yapacak seviyedeyken devir yukseltiyor....
Fakat bu olay baski balatanin omrunden yermi iyimi kotumu karar veremedim..
Bu yuzden servise ulasmadan once burdan sorup fikir almak istedim.İse gittigimde fabrikadada sorup arastiricam Eger yeni eklenen bir ozellik ise arac degistirecek veya yeni alacak arkadaslar icinde bir bilgilendirme olmus olur diye dusunuyorum.
Problem yok dert etme ona göre tasarlanmış volan baskı balata

aynen güzel bir özellik dik rampada zaten araç geri kaymıyor birde orada mili saniye ayak gecikmesiniin önğne geçerek aracı öne ittiriyor

aynen güzel bir özellik dik rampada zaten araç geri kaymıyor birde orada mili saniye ayak gecikmesiniin önğne geçerek aracı öne ittiriyor
Yokuş kalkış desteği varsa sorun olmuyor gaz verince bırakıyor araba hemen kendini.

arkadaşım sıkıntı yapmana gerek yok yeni doblo araçların volantı oynar volant oldugu için debriyaja yarım basınca devir saatin hareket eder kendiliginden gaz vermiş gibi olur tam basınca veya çekince düzelir sıkıntılı bir durum yok orjinali böyle

Hiç problem yok bu sistem artık benzinli ve dizel araçların çoğunda var ismine ilk hareket yardımcısı deniliyor hatırladığım kadarıyla. Basit manevraları yaparken park ederken gaza dokunmanıza dahi gerek kalmıyor. Keyifle kullanıyoruz. Tek negatif yönü kalkış anında debriyajı tamamen bırakırken yeterince gaz verilmemişse yığılma yapıyor. bu da zamanla alışılan bir durum...

Kardesim harika bir özellik aksine debriyaj için çok faydalı ben tır şoförüyüm bizim tirlardada var hiç gaz vermede debriyajı ayağından kaldırır kaldırmaz harekete geçiyor senin anlıyacağın güzel özellik🙂

Back