Araç bagirmasi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yahya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yahya

Aktif Üye
Doblo
Adı
Yahya
Kan Grubu
0 +
Meslek
Çiftçi
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2007
Renk
Gri
Merhaba 2007 1.3 Multijet aracım var ,araç 100 ü geçince motor bağırmaya başlıyor bu normal mi yoksa bı sorun mu var ,araç gidior ama motor bağırıyor neden yapar yardımci olur musunuz

Nasıl bir bağırma deviri boşa mı çeviriyor ?

Motor devri çeviriyor fakat araç gitmekte zorlanıyor mu? Mesela sizin araç 100 km hızda 2600 devir çevirir fakat devir çıkmış 3 bin devire fakat 100 km yi geçmiyor böyle bir durum varsa baskı balata performansa ayak uyduramıyor demektir.Eğer belli bir devirin üstüne çıkmakta zorlanıyorsa mesela bir çok arızada 3 bin devir üzerine çıkmaz korumaya alır.Bir diğer durumsa araç sizde yeni mi bilmiyorum belki aracı tanımıyorsunuz 100km üzerine çıktığınızda özellikle 3 bin devirde 120y le giderken 1.3 ler çok ses çıkartır bunu yüzü geçince diye yazdığınız için yazdım.Rolantide çalışırken titreşim oluyormu şundan dedim motor ve şanzıman takozlarında sıkıntı olur yüksek hızda titreşim ve gürültü yapabilir sesi daha iyi tanımlarsanız net yardımcı olurum. Bu arabanın ciğerini bilirim ama bana tam durumu açıklamanız gerek

Motor devri çeviriyor fakat araç gitmekte zorlanıyor mu? Mesela sizin araç 100 km hızda 2600 devir çevirir fakat devir çıkmış 3 bin devire fakat 100 km yi geçmiyor böyle bir durum varsa baskı balata performansa ayak uyduramıyor demektir.Eğer belli bir devirin üstüne çıkmakta zorlanıyorsa mesela bir çok arızada 3 bin devir üzerine çıkmaz korumaya alır.Bir diğer durumsa araç sizde yeni mi bilmiyorum belki aracı tanımıyorsunuz 100km üzerine çıktığınızda özellikle 3 bin devirde 120y le giderken 1.3 ler çok ses çıkartır bunu yüzü geçince diye yazdığınız için yazdım.Rolantide çalışırken titreşim oluyormu şundan dedim motor ve şanzıman takozlarında sıkıntı olur yüksek hızda titreşim ve gürültü yapabilir sesi daha iyi tanımlarsanız net yardımcı olurum. Bu arabanın ciğerini bilirim ama bana tam durumu açıklamanız gerek

Bende de tam tersi durum var. Araç tork ile yürürken 3000 devir altı aşırı gürültü yapıyor. 3000 devirden sonra yağ gibi gidiyor. Neden olabilir sence

Sende farklı bir durum var alt devirlerde gürültü yapmaz. devirsiz giderken motor takozları şanzıman takozları sıkıntılıysa gürültü ve titreşim yapabilir gürültüden kastında ne olduğunu bilmek lazım sesi duymak gürültü nasıl oluyor arkadaşta olan motor gürültüsü ve rüzgar sesidir

Dediğin gibi ya takozlar ya da enjektör diye düşünüyorum. Sente ayarı yapar mı ses ?

Dediğin gibi ya takozlar ya da enjektör diye düşünüyorum. Sente ayarı yapar mı ses ?
Ayar bozuksa motor gürültülü çalışır çalışmakta zorlanır bazen hiç çalışmaz çünkü motor zamanlamayı ayarlayamıyor ve dengesiz çalışıyor

Ayar bozuksa motor gürültülü çalışır çalışmakta zorlanır bazen hiç çalışmaz çünkü motor zamanlamayı ayarlayamıyor ve dengesiz çalışıyor

Üstad bu kadar bilgi takdire şayan açıkçası. Bir sorum daha olacak. Bugün v kayışının olduğu yerden ses geliyordu daha doğrusu 2 3 gündür. Devirdaim vs Yeni değişti. V kayışı 10 bin km önce değişti. Tahminimce direksiyon pompası veya kasnağı. Bunun tamiri olur mu fiyatlarına baktım biraz pahalı açıkcası

Gürültülü çalışmasıda triger değişiminden sonra olduğu için sente ayarından şüpheleniyorum.

soguklarda v kayisinda cikleme olabiliyor isinana kadar.

Üstad bu kadar bilgi takdire şayan açıkçası. Bir sorum daha olacak. Bugün v kayışının olduğu yerden ses geliyordu daha doğrusu 2 3 gündür. Devirdaim vs Yeni değişti. V kayışı 10 bin km önce değişti. Tahminimce direksiyon pompası veya kasnağı. Bunun tamiri olur mu fiyatlarına baktım biraz pahalı açıkcası
Motor ısındığında bir daha bakın ses devam ediyor mu? Etmiyorsa soğukta gerilen kayış ses yapar yenide olsa ısındı mı geçer.Senizn araç 1.6 mı 1.3 mü triger senteye alınır aparatları var egzantirik mili ve krank mili sabitlenir triger ondan sonra takılır bazısı çentikler yada boyalar vardır fabrikadan yapılma onları dikkate almaz kendi kafasına göre çentik atar yada boya atar ustanı bilmediğim için farazi konuşuyorum her usta her aracı yapamaz

bu triger degistirme ve senteye alma iside sandigimiz kadar zor bisey degil emin olun sanayide kendini begenmis para babasi ustalardan daha guzel ve özenli kendiniz yapabilirsiniz.zincir isine bisey diyemem onu hic bilmiyorum ama kayış isi basit herkes kendine 2 saat ayirsa on numara is yapar.emin olun o ustalarin senteyi ayarlamaya calismadigindan.kayisi cizgilere takamiyolar sen ustundeki cizgiyi goruyosun diye onu cizgiye getirip asagidan krankı atlatip takiyolar bizde sentede saniyoz halbuki alakasi yok.gergisinide daha hic dogru duzgun ayarlayanini gormedim.gerebildigi yere kadar geriyor ayari yeri hic onemli degil.sonra tonla para veriyosun bide aklin orda kaliyo.baska yere goturmeye de diyosunki ulan okadar para verdik ayni masrafi bida yapamam.sonra basliyo sibop vurmalar yag yakmalar.Allahtan malzemeler yine kaliteli de kopartmiyo kayisi istisnalar haric tabi.

Benim araç 1.3 hocam. Motor sıcakken tekrar bakıcam dikkatli bir şekilde. Zaten olayda o mesela sanayiye girdik mi arkası kesilmiyor. İnan zamanım olsa kendim uğraşmak istiyorum herşeyiyle. Hoşuma da gidiyor açıkcası fakat zaman...

kayis sesi icin bekliceksen hic beklemene gerek yok.arabayi calistir sonra cik cik sesi geliyoken kayisin ustune su sisesinin kapagiyla falan az bisey yani su damlat dök her neyse ses aninda giderse bilki olay kayista.hatta bildigin bebek pudralarindan biraz dökersen de birkac zman sesi keser.ister degistir ama yeni diyordun sanirim.olay arkadasin dedigi gibi soguklarda kayisin biraz sertlesmesinden kaynaklaniyor.dönüp isindikca da sesi kesiyor.gergilerin birinin uzerinden dönmeden kayiyor ses ondan geliyor tahminimce.

Şimdi bu kayışa bağlı olan en üstteki parça direksiyon pompası kasnağı değil mi ? Eğer o ise dönerken biraz yamuk dönüyor.

Cengaver abi Allah razı olsun senden bilgi muhteşem,
Abi araç 5 yildir bende ,yok abi 100 ü geçiyor baskı performans iyi ,dediğin gibi 1.3 heralde motor küçük olduğu için bağırıyor bence ses yapıyor.motor sesi çok gelior arabanın içine ,rolantide titreşim War abi az gaza dokununca geçiyor.siz nerelisiniz abi usta mısınız

Usta değilim ama imzamdaki araç var bende aracı iyi tanıyorum bir çok arızayı ağır mekanik problemler hariç ben yaparım.Araç eski rolantide titreşim yapıyorsa motor ve şanzıman takozlarına bir bakmalısın motoru elinle sallamaya çalış yada aracı çalıştır bak çok titreşim var mı?Bazen hava filtre kabı tam oturmadığında da çok ses ve titreşim yapar motor çalışırken ona elle baskı uygulayın ses yapıp yapmadığını anlarsınız

1.3 ler hakkaten sesli. Hele devir arttıkça ses de haliyle artiyir. Geneli ile 120de sonra kafa kaldırmaz. Ben 1.9 dan sonra arkadaşım 1.3 üne bindim. Gerçekten farkı gördüm. Hissettim. Benim 1.9 sanki benzinli gibiydi sürüş esnasında.

Usta değilim ama imzamdaki araç var bende aracı iyi tanıyorum bir çok arızayı ağır mekanik problemler hariç ben yaparım.Araç eski rolantide titreşim yapıyorsa motor ve şanzıman takozlarına bir bakmalısın motoru elinle sallamaya çalış yada aracı çalıştır bak çok titreşim var mı?Bazen hava filtre kabı tam oturmadığında da çok ses ve titreşim yapar motor çalışırken ona elle baskı uygulayın ses yapıp yapmadığını anlarsınız
Abi o hava filtre kabida çok titreşim yapıyor onu nasıl cozecez kelepçe ile sıkı ama yine titrior,aracın icinde dikiz aynası titrior titreşimden

Back