Yahya
Aktif Üye
Doblo- Kayıt
- 22 Ocak 2020
- Adı
- Yahya
- Kan Grubu
- 0 +
- Meslek
- Çiftçi
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Active
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2007
- Renk
- Gri
Motor devri çeviriyor fakat araç gitmekte zorlanıyor mu? Mesela sizin araç 100 km hızda 2600 devir çevirir fakat devir çıkmış 3 bin devire fakat 100 km yi geçmiyor böyle bir durum varsa baskı balata performansa ayak uyduramıyor demektir.Eğer belli bir devirin üstüne çıkmakta zorlanıyorsa mesela bir çok arızada 3 bin devir üzerine çıkmaz korumaya alır.Bir diğer durumsa araç sizde yeni mi bilmiyorum belki aracı tanımıyorsunuz 100km üzerine çıktığınızda özellikle 3 bin devirde 120y le giderken 1.3 ler çok ses çıkartır bunu yüzü geçince diye yazdığınız için yazdım.Rolantide çalışırken titreşim oluyormu şundan dedim motor ve şanzıman takozlarında sıkıntı olur yüksek hızda titreşim ve gürültü yapabilir sesi daha iyi tanımlarsanız net yardımcı olurum. Bu arabanın ciğerini bilirim ama bana tam durumu açıklamanız gerek
Ayar bozuksa motor gürültülü çalışır çalışmakta zorlanır bazen hiç çalışmaz çünkü motor zamanlamayı ayarlayamıyor ve dengesiz çalışıyorDediğin gibi ya takozlar ya da enjektör diye düşünüyorum. Sente ayarı yapar mı ses ?
Ayar bozuksa motor gürültülü çalışır çalışmakta zorlanır bazen hiç çalışmaz çünkü motor zamanlamayı ayarlayamıyor ve dengesiz çalışıyor
Motor ısındığında bir daha bakın ses devam ediyor mu? Etmiyorsa soğukta gerilen kayış ses yapar yenide olsa ısındı mı geçer.Senizn araç 1.6 mı 1.3 mü triger senteye alınır aparatları var egzantirik mili ve krank mili sabitlenir triger ondan sonra takılır bazısı çentikler yada boyalar vardır fabrikadan yapılma onları dikkate almaz kendi kafasına göre çentik atar yada boya atar ustanı bilmediğim için farazi konuşuyorum her usta her aracı yapamazÜstad bu kadar bilgi takdire şayan açıkçası. Bir sorum daha olacak. Bugün v kayışının olduğu yerden ses geliyordu daha doğrusu 2 3 gündür. Devirdaim vs Yeni değişti. V kayışı 10 bin km önce değişti. Tahminimce direksiyon pompası veya kasnağı. Bunun tamiri olur mu fiyatlarına baktım biraz pahalı açıkcası
Nasıl bir bağırma deviri boşa mı çeviriyor ?
Cengaver abi Allah razı olsun senden bilgi muhteşem,Motor devri çeviriyor fakat araç gitmekte zorlanıyor mu? Mesela sizin araç 100 km hızda 2600 devir çevirir fakat devir çıkmış 3 bin devire fakat 100 km yi geçmiyor böyle bir durum varsa baskı balata performansa ayak uyduramıyor demektir.Eğer belli bir devirin üstüne çıkmakta zorlanıyorsa mesela bir çok arızada 3 bin devir üzerine çıkmaz korumaya alır.Bir diğer durumsa araç sizde yeni mi bilmiyorum belki aracı tanımıyorsunuz 100km üzerine çıktığınızda özellikle 3 bin devirde 120y le giderken 1.3 ler çok ses çıkartır bunu yüzü geçince diye yazdığınız için yazdım.Rolantide çalışırken titreşim oluyormu şundan dedim motor ve şanzıman takozlarında sıkıntı olur yüksek hızda titreşim ve gürültü yapabilir sesi daha iyi tanımlarsanız net yardımcı olurum. Bu arabanın ciğerini bilirim ama bana tam durumu açıklamanız gerek
Abi o hava filtre kabida çok titreşim yapıyor onu nasıl cozecez kelepçe ile sıkı ama yine titrior,aracın icinde dikiz aynası titrior titreşimdenUsta değilim ama imzamdaki araç var bende aracı iyi tanıyorum bir çok arızayı ağır mekanik problemler hariç ben yaparım.Araç eski rolantide titreşim yapıyorsa motor ve şanzıman takozlarına bir bakmalısın motoru elinle sallamaya çalış yada aracı çalıştır bak çok titreşim var mı?Bazen hava filtre kabı tam oturmadığında da çok ses ve titreşim yapar motor çalışırken ona elle baskı uygulayın ses yapıp yapmadığını anlarsınız