arkadaşlar gün içerisinde sık sık araca inip biniyorum ara sıra kapıları kitlemeyi unutuyorum bazı araçlarda bu özellik var diye biliyorum araca yaklaştıgımızda kilitler açılıyor uzaklaşınca kitleniyor böyle bir şey sonradan taktırmak mümkünmü bilgisi olan varmı
Evet bu sistem uzun süredir ithal arabalar da kullanılıyor .
trafik Müşavirliği nde çalışıyorken birçok lüks araç kullandım ve bazılarında bu sistem mevcuttu. Inceledigimde kumanda ya ve aracın bir bölümüne konulan sensörler sayesinde uzaklığı göre otomatik kilitlenip aciliyordu.
Bence basit bir sistem elektrik ve elektronik ile uğraşanlar yapar diye düşünüyorum. Modifiyecileri gezip araştırmanda fayda var
Evet yapılabilir bir sistem ...tüm kumandalar belirli bir telsiz frekansı ile aktif veya pasif olurlar....ancak ...Bu sistemi kod yenileyen bir işlemli kumanda ile yapmak lazım yoksa aracımızın çalınması işten bile değildir.....Güzel fikir bunun üzerine ben biraz çalışma yapayım....
@bakiergul
Demekki @bakiergul den yeni bir proje geliyor🙂
hepimize hayırlı olsun
ama önce ben isterin Baki abi haberin olsun...hatta Anahtarı takmadan çalıştırmayı da dahil edersen bu projeye çok seviniriz değilmi dostlar..
Tabi unutmadan,ucuz olması da asıl önemli konulardan🙂))
Clio4 te var o özellik. Arabadan 80 cm uzaklaşınca kilitliyor ama tekrar araca yaklaşınca acmiyor. Kapı kolunda bir düğme var ona dokununca açıyor eğer anekdar cebinizdeyse. İçeri geçtiğinizde de direkt düğmeye basıp calistiriyorsunuz yani anekdar yolculuk boyunca sizin nere gidip geldiğinizden habersiz bir şekilde cebinizde yada cantanizda bos bos duruyor.
@serdarengin
Yok öyle ilk ben sordum 😀 valla kardeşim yapabilirsen çok iyi olur tüm araçlar için pazarlamasını yaparız tabii ucuz olma konusunda Serdarla hem fikirim😆😆
Arkadaşlar ankarada biraz araştırdım konuyu 2-3 aya kadar yurt dışından türkiyedeki araçlara uygun olanını getireceklermiş hatta dügmeyle aracı çalıştırma özellikli olucakmış fiyat tahmini 350 civarı dediler takipteyim gelince bilgilendiririm