Selamın aleyküm arkadaşlar müsade ederseniz size bir soru sormak hatta siz büyüklerim abilerime danışmak isterim
Benim araba ya çok yakıyor yada bana öyle geliyor 100 liralık yakıtla 180-200 km yol yapıyorum arabam
2015 Fiat Doblo 1.3 premio plus
Yakıt hesaplamanız hatalı 100 liralık değil de kaç litre yakıtla bu mesafeyi kat ediyorsunuz?Fiyat değişkendir fakat litre sabittir.Benim edindiğim tecrübe shell,Bp,Opet hepsini denedim hiçbiri PO Prodizel kadar mesafe yaptıramadı.Bulunduğunuz yerde kaliteli PO varsa oradan bir depo prodizel tükettikten sonra ki tüketiminizi de paylaşabilir misiniz?Prodizel katkısız euro dizeldir.Aklınızda soru işareti olmasın.
@bunyaminusta
arkadaşım kullanım tarzı çok önemli . 2,500 devri aşmam kolay kolay sakin kullanırım . 1,9 jtd senin hesabına göre 80 tl ile 200 km yol yapıyorum.
s.a. arkadaşlar hayırlı sabahlar.benim aracımda doplo 16 premio 105 lik yakıt ortalama 100 km de 8.litreden aşağı düşmüyor benmi devirsiz kullanıyorum yoksa normalmi?önerileriniz.
@firukk
Bariz bir şekilde yakıt ibresinden alnıyorsunuz. Ayrıca katkılı yakıtlar bir süre sonra enjektörde sorun oluşturuyor.Pompacının yanına gitmişti arkadaş shell den yakıt almayın çok enjektör sorunu oluşturuyor demiş.Ayrıca opetinde katkılı yakıtından uzun vadede sorun yaşayan insanlar var.BP indirim kartım var pompa da %5 indiriyor ona rağmen dün gidip po prodizel aldım.
Yaşadığınız şehre göre değişir İstanbul da normal bir rakam
Yakıt tasarrufu için kullanım şeklini anlatmaya çalışayım ;
1. Soğuk motora yüklenmeyin
2. Kalkışlarda istemsizce de olsa yarışa girmeyin gaza yüklenmeden kalkış yapın.
3. Işıklarda yada duracağınız zaman frene asılmak yerine sakin bir şekilde durun.
4. Devir saatini gerekmiyorsa (dik rampa gibi) 2,500 ün üzerine çıkarmayın.
5. Vites değişimi gerekmeyen yollarda 2000 devire sabitleyin maksimum 2200 e çıkın
6. Rampa aşağı inerken aracı uygun vitese atıp kendi haline bırakın.(Çok yavaşlarsa arada bir gaza dokunulabilir. 🙂 )
7. Aracınızın rutin bakımlarını aksatmayın (hava F. ,yağ F. yağ.vs)
Bu yazdıklarımı uyguladığınız taktirde uygulamayan birine göre en az %30 - %40 tasarruf sağlarsınız.
dün akşam po dan aldım ilk defa sabah arabada anlam veremediğim ve çok hoşuma giden bir performans artışı oldu. Eğer bu artışın sebebi yakıt çıkarsa bundan sonra hiçbir güç beni başka benzinliğe götüremez. 🙂