araba çıldırdı..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan idevrim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

idevrim

Azimli Üye
benim 2006 doblo dün, iki gün çalışmadı sabah çalıştırdığımda sıcaklık çok fazla, airbag çalışmıyor, falan filan bir sürü mesaj verdi. sonra yazılım sıfırlandı. kilometre hariç herşey başa döndü tarih 2003 döndü, saat sıfırlandı, bilgiler sıfırlandı, başınıza böyle bir şey geldi mi hiç aküyü ölçtürdüm, yüzde 92 çıktı, akücü bu değer yanıltabilir dedi. sizce neden böyle olmuştur. bu ne hatasıydı acaba ilk kez böyle oldu..

idevrim tarafından yazılan metin:
benim 2006 doblo dün, iki gün çalışmadı sabah çalıştırdığımda sıcaklık çok fazla, airbag çalışmıyor, falan filan bir sürü mesaj verdi. sonra yazılım sıfırlandı. kilometre hariç herşey başa döndü tarih 2003 döndü, saat sıfırlandı, bilgiler sıfırlandı, başınıza böyle bir şey geldi mi hiç aküyü ölçtürdüm, yüzde 92 çıktı, akücü bu değer yanıltabilir dedi. sizce neden böyle olmuştur. bu ne hatasıydı acaba ilk kez böyle oldu..

ya akün bitiyor ya sistemde kısadevre var...baki abi anlar bu işten...gelsin o net bişey soyler....

motor sıcakken yapılan akü ölçümleri yanıltıcı olur...araç hareketliyken akü sürekli şarj oluyor.önemli olan aküde depolu elektrik miktarı değil akünün içindeki kimyasalların özelliklerini ne kadar koruduğudur.

yani iki gün yatıp ilk marşta hata vermesi akünün zayıf olmasından kaynaklanıyor genellikle...ama baki abi gelsin reçeteyi yazar!

benim araç 2008 model 4 yıllık akü var.son 1-2 senedir motor soğukken ilk çalıştırmada su sıcaklığı yüksek uyarsı veriyor.bir defa airbag kontrol ediliyor dedi.ben çok araştırdım özellikle grande puntolarda bu sorun çok var.bu hata mesajları aküden kaynaklanıyor.zayıflayınca böyle oluyor.
devamlı aynı hataları veriyorsa ve bilgisayara bağlatıp arıza testinde arıza hatası vermiyorsa aküyü değiştir %99 çözülür.

aynen ya bendede araba ikigün çalışmamış, kontağı çevirir çevirmez, su ç ok sıcak, airbag hatalı, ısıtma bujisi arızalı,falanfilan bir sürü şey saydı, sonra işe gittim, birkaç saat sonra aldım sanayiye gittim, ölçtü, 92 dedi. sanayi işyeri arası, 300 metre taş çatlasın, fazla uzakta değil, ama bakalım bir daha yapacak mı,, yaparsa direk değiştircem power akü 60amperlik, 120 miş 130 olmuş, bu gnü tarihli fiyatı, samsun bafra da.. cevaplar için tşk

aküden dolayı bizim cargoda öyle saçmalıyordu aküyü değiştirince düzeldi

neden bu aküleri 60 lık yapmışlar benim aracın orjinal 60 amper miş o yüzden de 60 lık taktılar 90 olsa daha iyi olmazmı ama yerine sığmıyor büyük akü de ne yapacağız

peki arkadaşlar hangi marka akü daha kaliteli,, hangisini önerirsiniz, sizler hangi aküyü tercih ettiniz.. oparın da aküsü varmış deneyen oldu mu..

ben mutlu kullanıyorum

munurkavalci tarafından yazılan metin:
neden bu aküleri 60 lık yapmışlar benim aracın orjinal 60 amper miş o yüzden de 60 lık taktılar 90 olsa daha iyi olmazmı ama yerine sığmıyor büyük akü de ne yapacağız

90 amper çok yüksek...60-65 ideal!

siz bence saçmaladığına dua edin d1 lerde öyle bir şey yok direk sabah marşa basıyorsun tık bi bakıyosun göstergeler yanmıyor öyle kalıyosun arkadaşlar 😀

red005 tarafından yazılan metin:
siz bence saçmaladığına dua edin d1 lerde öyle bir şey yok direk sabah marşa basıyorsun tık bi bakıyosun göstergeler yanmıyor öyle kalıyosun arkadaşlar 😀

tık....bödöffff! 😱

idevrim tarafından yazılan metin:
aynen ya bendede araba ikigün çalışmamış, kontağı çevirir çevirmez, su ç ok sıcak, airbag hatalı, ısıtma bujisi arızalı,falanfilan bir sürü şey saydı, sonra işe gittim, birkaç saat sonra aldım sanayiye gittim, ölçtü, 92 dedi. sanayi işyeri arası, 300 metre taş çatlasın, fazla uzakta değil, ama bakalım bir daha yapacak mı,, yaparsa direk değiştircem power akü 60amperlik, 120 miş 130 olmuş, bu gnü tarihli fiyatı, samsun bafra da.. cevaplar için tşk

kış ayların da özellikle orj aküsü varsa yapıyor.yada eski aküyse benim başımada geldi gittim 60 amper inci aldım 105 tl ye sorun kalmadı
hemşerim demek bafralısın bende bafralıyım kızılırmak sanayi sitesinde 5 yılım geçti ne günlerdi yazın bafradaydım bütün dolmuşlar.doblo ortalık doblo şaşırdım🙂

bu arada bilmeyenler için söyleyeyim bafra şehir içi dolmuşları doblo toplamda 250 li 300 doblo vardır sanırım yada fazla*hmm*

RAPTOR tarafından yazılan metin:

tık....bödöffff! 😱
SELAM, RAPTOR ARKADAŞ. D1 DENEN MODEL BENİM DÜLDÜL MÜ OLUYOR.SELAM MEVLÜT AMCAN.*comfort**bye*

Sevgili kardesim.....eskiden olsa bu tip sorunlarda abuk subuk sebepler arardik..ancak gunumuzun araclari tamamen sensorlerle donatilmis araclar...belli volt ve empedanslar arasinda randimanli calisirlar...yani herkezin anlayacagi dillen anlatayim ...avrupa normlarina gore herhangi bir elektrikli cihaz. + - 20 volt araliginda. Yani sehir sebeke gerilimi 220 volt sa. Bu demek oluyorki. Gerilim 200 volt ila 240 volt arasinda randimanli calisabilir...daha altinda ve uzerindeki voltajlarda cihazin sacmalamasi ve bozulmasi. Uretici firmayi baglayici degildir...konumuza donecek olursak.....akumlatorunuzdeki voltaj kayiplari ve dalgalanmalari konjektor veya altarnetorunuzun yuksek sarj veya kacirma. Yol bilgisayarinizin algilayici sensorlerine hata kodu gonderebilir...bunlar feyk yani sahte arizalardir......guc kaynaginizi yenisi ile degistirdiginizde sorununuz ortadan kalkacaktir...gecmis olsun.......umarim aciklayici olmustur.....

Forumdaki ustalarim tevazu gosterip sizi bana yonlendirmisler ...ama hepsi kendi dallarinda birer duayendir......hepsini sahsinizda selamliyorum....

MEVKU946 tarafından yazılan metin:

tık....bödöffff! 😱
SELAM, RAPTOR ARKADAŞ. D1 DENEN MODEL BENİM DÜLDÜL MÜ OLUYOR.SELAM MEVLÜT AMCAN.*comfort**bye*

Aynen mevlut abicim....

bakiergul tarafından yazılan metin:
MEVKU946 tarafından yazılan metin:

tık....bödöffff! 😱

Aynen mevlut abicim....
SELAM BAKİ BEY,BU D1 İ ,D3 NASIL YAPARIZ.😀😀😀

Back