Doblo Araba Çalışmaması

fatihcan

Yeni Üye
Doblo
Adı
Fatih
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merabalar 2004 model doblo 1.9 jtd aracım vurdunca çalışıyor ama marş basınca çalışmıyor AKü sıfır marş dinamosu sıfır grand sensörü sıfır istop edince sıcak soğuk fark etmeksizin çalışmıyor ne yapmam lazım??

Abi başıma hiç bu sorun gelmemişti. Ta ki düne kadar. Benim araçta 8 senedir tek marşta çalışırdı. Dün geç çalışmaya başladı. Sanırım kızdırma lardan sağlam olanları da gitti.

Zaten benim kızdırma bujileri aracı aldığımda beri uyari veriyordu.

Bizim kızdırma bujileri ikisi kolay yerde ikisi zor yerde bakalım ne yapacaz .

Detayları yazarım

Merhaba bizim bu arabalarda kızdırma bujilerine ait bir beyin var. Yani akü ile kızıma bujileri arasında bir beyin var çoğu ustanın bundan haberi yok. O beyin arızalı olduğu için araba çalışmıyor. O beyni değiştirirseniz araba çalışacaktır bende de aynısı olmuştu.

Bugün nişan vardı çok şükür sorun çıkarmadı. Ama bir şey farkettim eğer marşı açarsam uyari ışıkları söndükten sonra hemen basarsan rwhat alıyor. Eğer beklersen sanırım kızdırma uçları soğuyor rahat basmıyor yada mazot basıyor calisma zorlaşıyor.

2018den beri net arızalar (marş tamiri ,şarj tamiri ve akü değişimi ) dışında geç çalışma yapmazdı. Zaten İzmir'i. Soğugu dobloya tırıs gelir viris gider

Teşekkürler

Devamı halinde kızdırma beynine bakayım yerini biliyorum belki de yağışlarda su almıştır bakmak lazım

Benimde 1 buçuk aydır kızdırma bujisi uyarısı veriyor ekranda. Ustayla görüştüğümde problem olmaz müsait olduğunda getirirsin demişti. Ortalama maliyeti ne olur ?

Benimde 1 buçuk aydır kızdırma bujisi uyarısı veriyor ekranda. Ustayla görüştüğümde problem olmaz müsait olduğunda getirirsin demişti. Ortalama maliyeti ne olur ?
2018den beri veriyor sorun olmadı. JTD lerde iki buji kolay iki buji zor yerde diye biliyorum
Ustalardan fiyat almak gerekli

düz motordakilerde 2si basit diger ikisi için külbütör kapagi sökmek gerekiyor.ama basit yerdekileri degistirince gidiyor ariza yanip sönmesi.bende iki sefer degistirdim bikac ay sonra tekrar aynisi oluyor ama yarim marsta calisiyor araba cok sukur.

Back