Ara sıra Gürültülü motor

sukru56

Onursal Üye
Doblo
Adı
mehmet
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2017
Renk
beyaz
Selamun aleykum. 1. 6 2017 premio plus aracım var. 20 ve 40 bin km bakımları eksiksiz yetkili serviste yapılmış. Yaklaşık 1.5 aydır keyifle kullanıyorum. Bi ara motorun normalden 4 5 kat f daha gürültülü çalıştığını hissettim ve korkuyla hemen kontağı kapattım. Tekrar çalıştırdım ses düzelmişti. Sonra düşününce acaba dedim hararet olmuştuda fan sesi vs olabilirmiydi. Sonra Bi ara benzer ses tekrar duyar gibi oldum. İnip bakma şansım yoktu. Kontak kapatıp açtım düzeldi devam ettim. Son olarak bu sabah farkettim açtım kaputu baya Bi gürültülü motor sesi hararet yoktu araçta zaten 1 km sürmemiştim daha . Video çektim atarım birazdan. Memlekette yetkili servis yok. Merak ettim neden olabilir ciddi birşey mi

Araç 41 bin km de yani bakımları yeni

Soğuk iken yapabiliyor. Yinede serviste bilgisayara bağlatmakta fayda var.

Alternatör rulmanı bozuk ise sıkıştığında da aşırı gürültü yapabiliyor. Kontak kapat aç yapınca düzeliyor.
Farklı birçok sorundan olabilir.

Video atamadım Malesef. Virüs muhabbetine servise de gidemiyoruz. İzin verilmiyor. Bir müddet daha beklemek zorundayım. Servis dışında birine kurcalatmak istemedim.

Bir fikri olan var mı?

Kompresör açık dpf temizliği yapıyor

Ses kesilene kadar motoru durdurma.

Ses kesilene kadar motoru durdurma.

Çooooooook teşekkür ederim. Şimdi siz söyleyince aklıma geldi. Yıllar önce bravo aracının forumunda benzer konu olmuştu. Allah razı olsun.

Tahmini ne kadar sürüyor

Son düzenleme:
Yeni kasalardaki motorlarda özellikle soğuk havalarda gurultulu çalışma normal isindiginda normale doner devam ederse sorun var demektir

Yeni kasalardaki motorlarda özellikle soğuk havalarda gurultulu çalışma normal isindiginda normale doner devam ederse sorun var demektir

Öyle birşey değil. Farkettiğimde baya yüksek ses çıkıyor. Kontak aç kapa hiç ses kalmıyor. Üstteki mesajda yazan durum bence.

Öyle birşey değil. Farkettiğimde baya yüksek ses çıkıyor. Kontak aç kapa hiç ses kalmıyor. Üstteki mesajda yazan durum bence.
O durum direk sesten tanıdım.

dpf temizliyor kötü olan yol bilgisayarında hiçbir uyarı yok faketmeden kapatsan yarım kalacak.

süresini hiç tutmadım ama uzun sürüyor bayağı ben genelde bu durumu fakedersem yola çıkkp biraz gazlıyorum kolay olsun diye işi ama.

O durum direk sesten tanıdım.

dpf temizliyor kötü olan yol bilgisayarında hiçbir uyarı yok faketmeden kapatsan yarım kalacak.

süresini hiç tutmadım ama uzun sürüyor bayağı ben genelde bu durumu fakedersem yola çıkkp biraz gazlıyorum kolay olsun diye işi ama.

Tekrar çok teşekkür ederim. Dpf temizliği Doblo diye arayınca nette yine bu güzel forumda açılmış ve tartışılmış güzel bir konuya denk geldim. 15 dk kadar sürüyormuş. Bir daha yaparsa ne yaparım telaşında bir an önce tekrarlasa modunda geçtim 🙂 Allah'a emanet olun

(link)

Benim ekranda uyarı çıkmadı.

Bir de araç gidişinde çekiş düşmesi vs hissetmedim.

Bilgi olsun diye paylaşmak istedim. Geçen haftaydı sanırım tekrar geldi aynı ses. Bu sefer rolantide 10 dk kadar bekledi zaten işim bitene kadar söndürmedim.20 dakika kadarda yüksek devirde sürdüm. Bu devirli sürüşün ortalarında bir yavaşlayıp dinleyeyim dedim. Ses kesilmişti. Tekrar da yapmadı. Hayırlı ramazanlar

Back