ANTİFİRİZ

Ölçtürecem abi bugun pazardı her yer kapalı

Oguz tadı sekerimsi olur. Bende kamyonculuğumdan kalma bir damak tadı var. 😀 😀

abi yanlış hatırlamışım baktm gerçekten öle acayip şekerimsi bir tat var😀😀

tadını madını bilmem alma hafife alınacak konu değil Allah korusun dikkat etmeli bence riske atmadan antifirizi 2 yılda bir yenileyip termostatı günü gelmeden değiştirmeli.

Bence antifirizi her sene yenilemek iyidir. çünkü zamanla motorun içersinde tortular oluşuyor buda zamanla radyatör devir daim ve kaloriferi tıkıyor . yenilendiği zama tüm soğutma sistemi tam verimli çalışıyor tabi özellikle temostat çoğu kırmızı antifiriz iyi diyorlar ama bana göre yeşili yada mavisi kimyasal olduğu için daha fazla yağlama yapıyor diğerleri özellikle organik dedikleri yağlama konusunda vasat olduğunu düşünüyorum.

Benim premio 2009 30. Binde eksikti antifiriz.ekledim biraz.ne antifiriz.nede termostat deyismis.
Termostat omru yada ne zaman deyismeli ki ?

@premio2012_55

eklemezsen iyi olur.antifiriz bozulunca değiştirmezsen soğutma sistemide pas,çamur ve kireç birikiyor.

ayrıca antifirizi düzenli değiştirirsen hem termostat paslanmaz,hemde her değişimde termostat kontrol edilir,böylece oluşabilecek bir arızanın erkenden önüne geçmiş olursun.

Raptor Abi hala sağ ve iyi bir usta😀

ama tadı tatlı imi imiş hafif şekerli ben yanlış hatırlamışım

ugün gittim ölçtürdüm -25 derece çıktı içim rahatladı zatensuyu hala ilk günkü renginde

geçen forumları karıştırırken gözüme çarptı,erzurumdan bir kullanıcı (markasını açıklamıyorum) diesel aracının motor yağının donduğunu idda ediyordu!

abi doğu anadolu da çok soğukta insanlar dizel arabaları gece kalkıp bir kaç kez çalıştırıyorlar mış

ne yöntemler var oğuz;radyatöre karton kapatma,arabanın önünü evin duvarına sıfırlama,ama benim en çok hayranlık duyduğum:arabanın altında ateş yakma!büyük cesaret!

bide mazot donması davası var...abi soğuk havanında fazlası iyi değil sıcak havanında.Allah herşeyin hayırlısını nasib etsin.

bende bir şeyler ekliyeyim.
mavi yeşil ve turuncu(kırmızı) antifiriz var genelde araçlarda.
yeni nesillerde aluminyum ile dost olan kırmızı tercih ediliyor.en pahalısı ama en uzun süreli gideni kırmızı olanı.
yeşil ve mavi 2 yıldan sonra riskli ya değiştirilmeli yada derecesine göre ilave edilmeli.
direk saf antifiriz konulmamalı bu hem soğutma sisteminde hasarlara hemde donma derecesinde düşmelere neden oluyor.su ile karıştırıp konulmalı.
antifiriz derecesini ölçtürün
soğutma su rengi değişik gibiyse veya antifiriz düşük gelirse sistemi boşaltın
içini yıkamaya çalışın
yarı yarıya saf su ile karıştırıp koyun.
yaz kış antifirizli su araçda
yazın harareti bir nebze önler.

yazın ısının düzgün dağtılmasına yardımcı oluyor.beyler yanlış antifiriz kullanımı tehlikelidir.ısı düzgün dağılmazsa motorda farklı genleşmeler oluşabilir.ayrıca her arabaya her antifiriz kullanılamaz.mutlaka tavsite edilen özellikteki antifirizi tavsiye edilen miktarda kullanın.

ayrıca mustafanın dediği gibi antifiriz değiştirilirken soğutma kanallarına hafif basınçlı su tutulması ve kanalların temizlenmesi çok faydalı bir işlemdir.

@doblo vip premio

Oğuz bu sebebden dolayı sen dede damak tadı oluştu. Heralda galiba sanırsam. 😀 😀

Yeni araçta biliyorsunuz antifiriz var. Araç şuan 1500 km. Geldi suyuna baktim min. Seviyesinde bunu max.'a tamamliycam normal su'mu ekleyeyim yoksa antifizmi ekleyeyim. Birde cam suyu çok köpüklü far yıkama devreye girince farların üzeri sırf köpük oluyor normal su eklesem bunada sorun olurmu arkadaşlar..??

Kapağı açıp direk antifirizi ilavemi ediyoruz.Sonrasında hava alma işlemi gerekiyormu?

Bende de hala kırmızı bir ölçtürelim biz de.Düşük çıkarsa ekleme mi yapılacak su ile mi susuz mu?
Gerçi Tekirdağ 0'ın altına pek düşmez adamı +10 derecede bile -20 gibi yapar buranın kışı ama yine de önemli konu.

Konunun ehli yokmu beyler

Back