Anlık yakıt

Selcukgoksu

Yeni Üye
Doblo
Adı
Selçuk
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merhabalar.
2009 1.3 doblo aracım var. Yolda giderken vitesteyken ayağını gazdan çektiği zaman anlık yakıt 2.0 olması gerekiyorr.. Ama uzun zamandır dikkt ediyorum bu değer devamlı değişiyor. Bunu neyden yapar bilgisi olan varmı. Bakımları yapıldı enjektör değerleri normal.

Anlık yakıt doğru ölçüm yapmaz ki ortalama tüketime bakacaksınız gaza bassanız bir anda 4 katına çıkar gazdan ayağınıza çekseniz bile rampa olmadığı sürece düzde yakıt yakmaya devam eder çünkü halen motora yük biner rampada motor freni devreye gire viteste yakıtı keser boştayken yakmaya devam eder.Aracınızda sorun yok kafaya takmayın ölçeceksenizde ortalama tüketimi sıfırlayıp öyle ölçün anlık tüketimden doğru veri elde edemezsiniz adı üzerinde yolun şartlarına göre anlık değişir

Anlık yakıt doğru ölçüm yapmaz ki ortalama tüketime bakacaksınız gaza bassanız bir anda 4 katına çıkar gazdan ayağınıza çekseniz bile rampa olmadığı sürece düzde yakıt yakmaya devam eder çünkü halen motora yük biner rampada motor freni devreye gire viteste yakıtı keser boştayken yakmaya devam eder.Aracınızda sorun yok kafaya takmayın ölçeceksenizde ortalama tüketimi sıfırlayıp öyle ölçün anlık tüketimden doğru veri elde edemezsiniz adı üzerinde yolun şartlarına göre anlık değişir
arkadaşımız doğru söylüyor depoyu fulle kilometreyi sıfırla 200 kilometre sonra tekrar fulle aldığın yakıtı 200 kilometreye böl kilometre başına düşen veya 100 kilometre başına düşen yakıt ortaya çıkar en doğru ölçüm budur depo fulleyip 200-300 kilometre yap sonra depoyu bir daha fulle aynı pompadan al pompa attı mı yakıtı devam ettirme pompa attığı zaman kaldırsın yakıt vermeye devam etmesin bu şekilde dene ben tır şoförüyüm en doğru ölçüm budur

Abilerim aracın yakıtın da sorun yok. (yani bana göre) Daha doğrusu bir depo ile şehir içi 850 km aşağı düşmüyor.. Yıllardır fiat kullanıyorum şirket aracımda fiat.. Önceden yoktu böyle birşey. Işıklara yanaşırken mesela ayağımı gazdan çekiyorum ( araç viteste) anlık değer devamlı oynuyor.. Şirket aracımda yapıyorum 2.0 a düşüp orada duruyor..

Back