AnilJTD Doblo 1.9JTD

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AnilJTD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

AnilJTD

Azimli Üye
Selamun aleykum,

Abiler bu topic de sizlere benim Doblo mu anlatmaya calisacagim.

Fiat Doblo 1.9 JTD SX
Arac 2002 model Cargo versiyonu dur.

Suan araba baya yipranmis oldugu icin, kendim yavas yavas arabayi yenilemeye calisacagim.

Arabanin suanki sorunu:

Kirmizi motormanagment lambasi yaniyor goguste. Araba bu yuzden 3000 deviri gecmiyor ve cok yakiyor. Bu sorun ne olabilir? Nerden kaynaklana bilir, nasil cozebilirim? Sorunu oncelikle kendim cozmeye ugrasacagim, bulamazsam servise gidecektir araba.

Bougie/Buyi lambasi yanip yanip sonuyor. Ne anlama geliyor bu? Elektronik bir hatta?

Daha sorunlari var ama, onlar kucuk seyler. Arabanin acil bakima ihtiyaci var.

Planlarim:

Arabayi once duzgun bir sekilde ayaga kaldirip binesim var. Ondan sonra yavas yavas kendi zevkime gore degistirecegim.

Spor yay takmayi dusunuyorum. Nerden bulabilirim bu aksesuari? Hollanda da aradim, ama satan firma yok..

Fren sistemini degistirmeyi dusunuyorum. Fiat Coupe frenleri bire bir montaj oluyor mu? Veya bir baska Fiat/Alfa modelinin frenleri? Frenleri yetmiyecek ilerde.

Jant takmayi dusunuyorum. Hangi jantlari onerirsiniz?

Chip dusunuyorum. JTD motorundan enfazla kac beygir cikartabilirim? Powerbox dusunmuyorum.

On, arka, yan tarafdaki takili olan demirleri sokmeyi dusunuyorum.. Sizin fikriniz nasil?

Planim, Doblo ya sporyay taktirmak, ve altina 17 inch jant attirmak. Bence tam super olacak, sizin dusunceleriniz nasil?

Baska fikri olan varsa soylesin 🙂))

GroteFoto-CADLWUPT.jpg

Yarin yeni resimler cekerim.

spor yayları türkiyeden bulabilirsiniz badykit yapabilirsin

@Berat,

Anladim. Bodykit dusunmuyorum, sade olsun istiyorum. Bana link gonderebilirmisin, fiyatlarini ogrensem?

yakışı araban modifiye.hadi kolay gelsin.parasal yöndende ALLAH kolaylık versin.

Selamun aleykum,

Abiler bu topic de sizlere benim Doblo mu anlatmaya calisacagim.

Fiat Doblo 1.9 JTD SX
Arac 2002 model Cargo versiyonu dur.

Suan araba baya yipranmis oldugu icin, kendim yavas yavas arabayi yenilemeye calisacagim.

Arabanin suanki sorunu:

Kirmizi motormanagment lambasi yaniyor goguste. Araba bu yuzden 3000 deviri gecmiyor ve cok yakiyor. Bu sorun ne olabilir? Nerden kaynaklana bilir, nasil cozebilirim? Sorunu oncelikle kendim cozmeye ugrasacagim, bulamazsam servise gidecektir araba.

Bougie/Buyi lambasi yanip yanip sonuyor. Ne anlama geliyor bu? Elektronik bir hatta?

Daha sorunlari var ama, onlar kucuk seyler. Arabanin acil bakima ihtiyaci var.

Planlarim:

Arabayi once duzgun bir sekilde ayaga kaldirip binesim var. Ondan sonra yavas yavas kendi zevkime gore degistirecegim.

Spor yay takmayi dusunuyorum. Nerden bulabilirim bu aksesuari? Hollanda da aradim, ama satan firma yok..

Fren sistemini degistirmeyi dusunuyorum. Fiat Coupe frenleri bire bir montaj oluyor mu? Veya bir baska Fiat/Alfa modelinin frenleri? Frenleri yetmiyecek ilerde.

Jant takmayi dusunuyorum. Hangi jantlari onerirsiniz?

Chip dusunuyorum. JTD motorundan enfazla kac beygir cikartabilirim? Powerbox dusunmuyorum.

On, arka, yan tarafdaki takili olan demirleri sokmeyi dusunuyorum.. Sizin fikriniz nasil?

Planim, Doblo ya sporyay taktirmak, ve altina 17 inch jant attirmak. Bence tam super olacak, sizin dusunceleriniz nasil?

Baska fikri olan varsa soylesin 🙂))

GroteFoto-CADLWUPT.jpg

Yarin yeni resimler cekerim.

arabanın 3000 deviri gecmemesi gaz pedalından kaynaklanıyo olabilir. senın arabanın da gaz teli yoksa sensörlü gaz pedalı arıza yapmış olabilir. benim başmada gelmişti. ama bunu en temiz servis bilir. servie götür yaptırmasanda arızayı tespit etmiş olursun. 😉

şimdi ilk önce problemleri çözmeye çalışlım bence

arabanızın 3000 deviri geçmemesinin nedeni bi kaçtane olabilir

baskı balata ne durumda değişmesi gerekiyor olabilir

arabanızın enjektörlerine pompasına bi bakım şart debimetre hiç temizlendi mi değişmesi daha mantıklı motor arıza ılığıda yandığı için önce pompa enjektör takımı kontrol edşlmesi gerekir

diğer aksesuar işi tamamen zevk meselesi olduğu için o size kalmış bi olay bence çünkü ben beğenirim siz beüğenmezsiniz

aksesaur işini türkiyede yaptırabilirsiniz

forumumuzun aksesuarcısı snt garage size yardımcı olacaktır

Aracin 3000 deviri gecmemesi, arabanin ariza lambasi yanmasindan dolayidir. Mazot puskurtme, veya mazot la ilgili daha ne varsa orada bir problem var. Bu yuzden arac kendini kitliyor.

Benim sorunum hic kimsenin basina gelmedi mi? Burda herkez once bilgisayara bagla diyor, ondan sonra bakalim diyor..

Baski balatasi 2010 yilinda 252000 km de degisti.

Aksesuar olarak sadece spor yay ariyorum, gerisini burdan hallederim. Bana bir site/link verebilirmisin Oguz abi?

http://www.otoaksesuarciniz.com/

aksesuar olark link bunu verebiliriz koray abi gelirse yardımcı olur

spor yay olayı mantıksız aracının arkası ztn makaslı önlere bulabilirsen bulursun arka tarafta makasların eğilecek yada makaslarını tersine takacaklar

niye vazgeçiyosun yaptır bence dobloya spor yay yakışıyor arka makasları eğirttirirsin bide 16 17 in jant ince yanakta lastik çok güzel olur bide camları açtırırsın dahada güzel olur.
Zaten yurt dışında yollar güzel

Spor yay bulamiyorum, Google kac defa denedim.. Original yaylari da kestirmem.

Neyse once arabanin motorunu tamamlamam gerek.

orjinal yay alırısın yeni olarak üstündekileride kestirirsin

@Berat, guzel fikir kardesim, biraz dusunuyum.

Bugun yerimde duramadim, ve sag on janti tum yikadim. Yikadiktan sonra guzelce waxladim ve geri taktim.

Eger yarin zamanim olursa, arka jantilari sokup yikayacagim.

GroteFoto-ABHRPIGT.jpg

GroteFoto-7JCGJJAL.jpg

GroteFoto-PBTZ3BC4.jpg

Bu gidisle her hafta yavas yavas yenileyecem Doblomu insallah,

kardeşim birde kampanaları istersen beyaza boyat süper olur tahminimce.

Yorumun icin sagol abi.

Kampanalar su frenbalatalarini tutan demir parcasi olmuyor mu abi? Turkcem super degil abi, kusura bakma..

Eger zannetigim parca ise, evet beyaza/gri rengi boyamaya dusunuyorum.

beyaz deyil de kırmızı da güzel durur.aslın da

anıl sürgülü kapı kolay kapanıyor mu? yan cıtalar dan bakılın ca arka cıta öne göre düşük de...

Kapilarin ikiside kolay kapaniyor Recep abi. On kapi arka kapiya gore yuksekte duruyor ama, bir sorun yok?

Zaten o kapi hasarliydi aldigimda, herhalde tam duzgun ayarini yapamadilar.

kampanaları kırmızıya boya abi eğer bizde jant alırsak griye o zaman yeşile boyuyacağım gride yeşil güzel duruyor

Back