Anahtar kumanda için yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan halis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

halis

Aktif Üye
Arkadaşlar benim d2 1.3 multijet premium 2010 model yaklaşık bir aydır orjinal kumanda dibinden bile zor açıp kapatır oldu bazen hic acip kapatmiyor pilini değiştirdim fakat pekbir değişiklik olmadı önceden 10. Kattan bile açıp kapata biliyordum sorunun kaynağını bilen veya daha önce boyle bir sorun yaşayan var mi birde bu kumandanin arabadaki alıcı devresi nerde bilen var mi tsk

profosyonel bi anahtarcıya gidin halleder sizin yapacağınız bi iş değil

Alıcısıyla alaksı yok Yunusun dedigi gibi anahtarcıya gidin yeniden programlasın düzelir kumandalar zaman içerisinde düşmeden ,avm girişlerindeki dedektörlerden ,jammerlerden ,manyetik alanlardan dolayı programında bozulma oluyor .birde bazı yerde normal calışıyor bazı yerlerde çalışmıyorsa çalışmayan bölgede jammer olabilir ona dikkat edin jammer varsa yapacak çok bişey yok

Kulanilan iletkenleri kolonya ile silin 5 dk kurum anahtarı acarak birde acıldıgında dügmeler biraz nazik bozulma ihtimalı daha cok tam iletkenlik saglamıyor birde kulanılan pil kalıtesi önemli

@halis
Daha evvelde buna benzer bi konuda yazmistim tekrarliyim..bizim araclarin alici gucu farkli markalara gore iyi degil sinyali zayif bu yuzdende cami onlerinde mobese yanlarinda otoparkta benzinlikte yada buna benzer yerlerde acmaz acarsada cama yaslayarak acar oda direksiyon tarafindan bendede ayne sikinti war pek aldiris etmiyorum artik fiat grubunun geneli boyle ama programlama isini bi deneyin duzelme olmazsa farkli yontemler arastiralim..

@halis
Direksiyon altiyla sigorta kutusu arasinda yada anahtar deliginin arkasinda

@halis
torpido üzerinde ön cama yakın tam ortada bi yer var onun içeisinde olması gerekiyor ama emin değilim

benim başıma kumandadan cam açma ve kapama özelliğinde bi karışıklık olayı geldi sadece arkaları açıp kapadı bir süre sonra 4 ü birden açılıp kapanmaya başladı.
daha önceden böyle bir sorunla karşılaşan oldumu bir arıza habercisimi yoksa 🙂

@halis
Kumandanın kartını çıkar. Pili karttan ayır. Eczaneden saf alkol al kartı 1 bardak saf alkolün içine at beklesin. Ben kirli anakart ekran kartı ram gibi elektronik parçaları temizlerken bu tekniği kullanıyorum. Kesin etkisi olur demiyorum en garantisi 20 30tl ye kartı yenilet.

@Sezgin Tok
bu işlemleri herhangi bir anahtarcı yapabiliyormu yoksa servisemi gitmek gerekir

Back