Amortisör hk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yslrtn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yslrtn

Yeni Üye
Doblo
Adı
Caner Ertan
Kan Grubu
B RH +
Meslek
Bilgisayar
Aracınız
Doblo
Modeli
Dynamic
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2013
Renk
Beyaz
D46A5883-5C70-47FC-A12A-477175D05665.jpeg1ADCDFB2-274D-44FA-A839-E6BF0DAAE3CC.jpeg
Merhaba 2013 model doblomun arka amartisörleri patlak ankarada tamir eden 2-3 yerden ortalama 300 tl fiyat aldım ( sağ + sol ) Ünlü otoyu aradım 117 tl orjinal opar amortisör vereceklerini söylediler ( ikisi 234 tl )
Şimdi anlamadığım bir şey var normalde yaptırmak ucuz olur sıfır almak pahalı olur Ya tamir eden yerler çok kaliteli yapıyor yada unlu oto çin malı amartisör satıyor???
(link)
Tavsiyeniz nedir ? sizlerin kullandığı farklı marka amortisör Var mı ? Kendi takan oldu mu?
Teşekkür ederim

parçayı kendin satın alıp ustalara 50 tl işçilikle taktırabilirsin tahmini 😀 hem aldığın ürünü biliyorsun kafana da takmazsın

parçayı kendin satın alıp ustalara 50 tl işçilikle taktırabilirsin tahmini 😀 hem aldığın ürünü biliyorsun kafana da takmazsın
Bende öğle düşünüyorum

Sıfır sıfırdır.

Kesinlikle değiştirin bu araçlarda zaten parça ucuz diye alıyoruz genelde. Tamiri parçadan pahalı olabiliyor 🙂

Kesinlikle değiştirin bu araçlarda zaten parça ucuz diye alıyoruz genelde. Tamiri parçadan pahalı olabiliyor 🙂
Parça konusunda haklısınız. nedenini bilmiyorum ama kışın değiştirilmez derler birde değiştirirken takım olarak mı değiştirilir bilginiz var mı ?

Takim olarak degistirirler genelde. Oyle gördük oyle yaptık hep..

Öbür parca da bugun yarin su koyvermesin diye , tek taraf degisince sallanma ve esneme oranları degisicek diye sikinti dogabilir yada tekrar iscilik vermeyelim gibisinden. Bir kac secenek mevcut..

Parça konusunda haklısınız. nedenini bilmiyorum ama kışın değiştirilmez derler birde değiştirirken takım olarak mı değiştirilir bilginiz var mı ?

Ön ve arkayı çift halinde değiştirmekte sakınca yok, illa 4 adet değişmeniz gerekmez. Tek tarafın değişiminden bahsediyorsanız örnek veriyorum; arka sağ patlak fakat arka sol tarafı yeni taktıysanız ya da iyi durumda ise o zaman tek tarafı değiştirebilirsiniz. Ama garanti olsun derseniz çift olarak değişin zaten lifte kaldırıp işçilik vereceksiniz ben şahsen çift olarak değişiyorum durumuna bakmadan.

Ön ve arkayı çift halinde değiştirmekte sakınca yok, illa 4 adet değişmeniz gerekmez. Tek tarafın değişiminden bahsediyorsanız örnek veriyorum; arka sağ patlak fakat arka sol tarafı yeni taktıysanız ya da iyi durumda ise o zaman tek tarafı değiştirebilirsiniz. Ama garanti olsun derseniz çift olarak değişin zaten lifte kaldırıp işçilik vereceksiniz ben şahsen çift olarak değişiyorum durumuna bakmadan.
Teşekkür ederim önümüzdeki hafta çift olarak değiştireceğim

Back