Alttan gelen ses

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hus55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hus55

Yeni Üye
Hafif frene bastığımda veya ayağımı debriyajdan alırken arabanın altından tık diye bir ses geliyor. Özellikle ileri geri esnemelerde duyuyorum bu sesi. ilk önce şanzuman takozundan şüphelendim takozu değiştirtdim ama ses kesilmedi takoz da orjinali değil galiba. Aynı sorunu yaşamış arkadaşlar veya tecrübesi olan arkadaşalar yardımcı olursa sevinirim.

motor taozu olabilir

fakat d2 dede aynı tık diye bi ses vardı kalkarken dururken esnemlerde geliyordu fren balatası yerine oturmamış o yapıyordu yenisini taktırmıştık

Hafif frene bastığımda veya ayağımı debriyajdan alırken arabanın altından tık diye bir ses geliyor. Özellikle ileri geri esnemelerde duyuyorum bu sesi. ilk önce şanzuman takozundan şüphelendim takozu değiştirtdim ama ses kesilmedi takoz da orjinali değil galiba. Aynı sorunu yaşamış arkadaşlar veya tecrübesi olan arkadaşalar yardımcı olursa sevinirim.

önce ön takıma baktırın.bu ses çok hayra alamet değil.eğer ön takım sağlamsa motor takozlarından/kulaklarından olmasıda muhtemeldir.

hacı motor arka plastik takozu varya adını bilmem....yuvarlak,motor uüst kapağını taktığın<<
orjinal olmayınca o yapıyo sesi,başka yer olduğunu sanmam...

Öncelikle team doblo ailesine hoşgeldiniz.. bu ses bencede ön takım veya motor takozlarından olabilir..

geçmiş olsun. inşallah fazla masraf açmaz.

Böyle kılçık arızalarda tecrübe çok önemli. Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşların cevabını bekliyorum. Sorun çözüldüğü zaman sonucunu paylaşacağım inşaallah.

Back