Alt devirler kötü

Doblolara fısıldayan adam

Onursal Üye
Doblo
Adı
Aykut
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Şoför
Aracınız
Doblo
Modeli
Maxi Cargo
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2012
Renk
Beyaz
Selamlar arkadaşlar daha önce de forum da yazdım ama kimse ilgilenmedi doblo 1.3 jtd 90 hp aracıma motor yapıldığından beri alt devirde kalkış ve çekiş sorunu yaşıyorum map ve maf sensör değişti turbo bakımı yapıldı enjektörlere bakım yapıldı katalizatör iptal edildi turbo selenoid valfine kadar değiştim az düzelme oldu egr iptali yapıldı (BLOKTAN KÖRLEME) geçen hafta yine çekmiyor ağır yük taşıyorum rampa da kaldım mı arkamdan sövmeyen kalmıyor aracı yakacak duruma geldim lütfen yardım edin

Selamlar arkadaşlar daha önce de forum da yazdım ama kimse ilgilenmedi doblo 1.3 jtd 90 hp aracıma motor yapıldığından beri alt devirde kalkış ve çekiş sorunu yaşıyorum map ve maf sensör değişti turbo bakımı yapıldı enjektörlere bakım yapıldı katalizatör iptal edildi turbo selenoid valfine kadar değiştim az düzelme oldu egr iptali yapıldı (BLOKTAN KÖRLEME) geçen hafta yine çekmiyor ağır yük taşıyorum rampa da kaldım mı arkamdan sövmeyen kalmıyor aracı yakacak duruma geldim lütfen yardım edin
Öncelikle geçmiş olsun sorunun cevabını kendin veriyor gibisin zaten aracın motorunu nerede yaptırdın önemli olan bu motoru yaptırırken orijinal parça mı kullanıldı usta iyi usta mi diye bir sorgula derim
Problemin mazot desteği gelmemesi olabilir
multijet dediğimizde bir yanma odasına birden fazla yakıt püskürtme olayı demektir bu sebepten avans ayarında yada sente atlama olayı olabilir.
Enjektörlerin fişlerinde kablolarında yada kendinde problem olabilir.
Daha bir sürü şey sayabilirim en yakın servise gidip bilgisayara bağlanmasını öneririm bu şekilde sen usta usta dolaşmaktan kurtulursun hemde aracın orasını burasını iptal ettirmek aracın motorunun düzeleceği anlamına gelmez onlarca mühendis düşünüp o parçayı oraya koymuş bir ustanın lafıyla iptal etmek ne derece mantıklı düşünün
Benim kanaatimce serviste baktır sorun ne ise yine dışarıda yaptırabilirsiniz
Allah yardımcınız olsun.

Öncelikle geçmiş olsun sorunun cevabını kendin veriyor gibisin zaten aracın motorunu nerede yaptırdın önemli olan bu motoru yaptırırken orijinal parça mı kullanıldı usta iyi usta mi diye bir sorgula derim
Problemin mazot desteği gelmemesi olabilir
multijet dediğimizde bir yanma odasına birden fazla yakıt püskürtme olayı demektir bu sebepten avans ayarında yada sente atlama olayı olabilir.
Enjektörlerin fişlerinde kablolarında yada kendinde problem olabilir.
Daha bir sürü şey sayabilirim en yakın servise gidip bilgisayara bağlanmasını öneririm bu şekilde sen usta usta dolaşmaktan kurtulursun hemde aracın orasını burasını iptal ettirmek aracın motorunun düzeleceği anlamına gelmez onlarca mühendis düşünüp o parçayı oraya koymuş bir ustanın lafıyla iptal etmek ne derece mantıklı düşünün
Benim kanaatimce serviste baktır sorun ne ise yine dışarıda yaptırabilirsiniz
Allah yardımcınız olsun.
3 tane yetkili servisten çıkma usta baktı sorun çözümlenemedi orijinal makinaya da bağladık yine aynı wastgate den dolayı olabilir son çare bu kaldı artık

+90 539 821 21 35 aykut abi bir ara görüşelim beraber araştıralım 🙂

turbo basıncını obd cihazı ile kontrol ettır gerekırse wasgate ayarı yaptırın tahlıye sureklı acıksa cekmez
Ustam sanki arabanın turbosu boşa basıyormuş gibi rampada falan havayı fazla basıyor da sonradan dolduruyor gibi

Çözüldü
Motorun arkasında turbo vakum hava basınç tankı var o tanka giden boru kırılmış ileride lazım olanlar buradan bakarda bir derde derman oluruz diye konuyu hortlattım

Turbo değişiminde motor yağı yağ filitresi ve hortumu değişir.Bir tanıdığıma bu hortum yüzünden sağlam turbosunu değiştirttiler.İş bilmezler malesef her yerde olabiliyor.

Çözüldü
Motorun arkasında turbo vakum hava basınç tankı var o tanka giden boru kırılmış ileride lazım olanlar buradan bakarda bir derde derman oluruz diye konuyu hortlattım
Geri bildirim için, tecrübelenmemiz için, ... hortlatmanıza can kurban.

Back