Akü ve yağ lambası sorunu

alsancaktr61

Yeni Üye
Doblo
Adı
EMRAH
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Cümleten hayırlı cumalar team doblo ailesi. Aranıza Trabzon dan katılıyorum. Fazla zamanınızı almamak kaydıyla sıkıntımı dile getireyim. Aracım 2015 D4 1.3 90 Mjet Doblo safeline modelidir. Gösterge panelinde bulunan akü ve yağ lambası soluk şekilde yanmaya basladı akşam karanlığında daha belirgin şekilde. Herhangi bir arıza uyarı lambası ve uyarı yazısı yok. Kontak açıldığında normal şekilde tüm lambalar yanıyor çalıştırma işleminden sonra sadece akü ve yağ lambası soluk şekilde yanık kalıyor. Araç stop edildiğinde araç beyni kendini kapatana kadar lambalar yanmaya devam ediyor.
Sorunla ilgili Trabzon da bulunan bir oto elektrikçiyi ziyaret ettim durumu bu sekilde anlattım. Herhangi bir sekilde bakmadan tahminim daha öncesinde bir çok kere karşılaştığı bir sorun ve tecrübe den kaynaklı olsa gerek. Arızayı bildiğini Saat arızası seklinde bir ifade kullandı tamirinin ve düzeltilmesinin olmadığını ve bu şekilde kullanmanın herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini ifade ederek kullanmaya devam et dedi 🙂 Bazı bu tip araç kullanan arkadaşlara paylaştım konuyu aküsel bir durum diyen oldu şarj dinamosu kaynaklı olabilir diyende oldu.
(Ayrıca ifade edeyim araçta elektrik kaçağı da var kapı çarpıyor arada ama bu sorun akü ve yağ lambası soluk şekilde yanmadan önce de vardı. Elektrik kaçağından kaynaklı olma ihtimalini o yüzden eledim.) Bu sorunun çözümü var mıdır. Dışarıdan yada yetkili servis destekli bir çözüm bulunabilir mi ?
Şimdiden vereceğiniz değerli bilgiler için teşekkür eder ve hayırlı günler dilerim.

Bende de airbag ve kemer lambaları soluk şekilde yanıyor. Kart arızası diye biliyorum ama sorun başka bir yerde olabilir.

Aynı sorunun birebir aynısını yaşıyorum sorunu çözebildiniz mi ?

Akü lambası bildiğim şarj sorunuyla ilgili olur.şarj dinamosu arızalanması yada akünün şarj etmemesinde benzer lambalar yanabilir.teyit etme amaçlı başka bir aküyle deneyin ve şarj dinamosuna baktırın.

Ama soluk yanıyor hocam aracın çalışmasında falanda hiçbir sıkıntı yok.soluk renkli yanıyor ışıklar

Soluk yanması tam şarj edemiyor znlamına gelir

Yani 10 birim şarj etmesi gerekirken 7birim şarj ediyor şuanda. Kırmızı yanmaya başlayınca zaten bozulmuş olacak.gecenin bi vskti biyerde kalmamak ve akünün ömründen yememek için gidip şarj dinamosu bakımını yaptırmanı tavsiye ederim

Öneri için teşekkür ederim baktıracağım şarj dinamosuna

Back