aku hakkinda

bingolizm

Aktif Üye
Adı
yavuz sultan selim
Modeli
Merhaba arkadaşlar 2011 Doblo 1.3 m.j. yeni kasa sahibiyim.2.ci el aldım.yalniz aldığımdan beri motor sogukken araç geç çalışıyordu gecen bi ampul patlattı bu soğuklarda her aksam 5 dk calistirmama rağmen dun aksam araba gür gür yapıp mars almadı farlar kapalı olduğu halde zayıf olarak yanıp söndü 2.ci denemede ekrandaki göstergeler söndü bende kapattim kontağı aracın sorunu ne olabilir

Anlatıgın gibi ise akü den olur. Akü sağlam ise araçta kaçak elektirik arizazı var demek

Akü kapalı tipse önce şarj ettirin ve araçta kaçak ölçümü yaptırın. Orijinal olmayan teyp vb. aksamlar varsa devamlı akım çekebiliyor olabilir ona baktırın. Akü şarj ettirildikten sonra kaçak olmadığı halde sorun 1 hafta sonra tekrar ise SÜRPRİZZZ. 200 TL sıkışmış arasına. Çıkartın çalışır. Not:Tarafımdan Yaşanmış Hikaye 🙂

Ayrıca Doblo ailesine hoş geldı. İyi forumlar

Zayıf akünün en büyük düşmanı soğuk havalar 😀

Problem akü imiş takviyeyle çalıştırdım yalniz akü 50 amper bunu 60 yada 75 lükle değiştirsem sorun yaparmi

şarj dinamosundada sorun olabilir araç şarj etmiyodur

Bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum 🙂

@bingolizm

Araç bilgileriniz profiliniz de yok o yüzden yorum yapmıyorum. D2 ise 60 amper orjinali.

Siz yine de kitapçığına bakın.

slm arkadaslar cıddı bır sıkıntım var her hafta duzenlı olarak sag arka stop lambamı degıstırıyorum.. uyarıyı gorunce artık saclarım dıkelıyor bu ne olabılır kısa devre varda ampulumu yakıyor nedır cozemedım fazlada kurcalatmak ıstemıyorum arabamı...

onu kurcalatmadan bulmak zor.bende d1 imde senede 1 sol ön far kesiliyordu.

aküde ise büyültmeniz sıkıntı çıkarmaz.ben 60'ı 72 ye çıkarmıştım sıkıntı olmamıştı.yerine uymada sıkıntı olabilir.

2001-2005 D1
2006-2012 D2
2010-...... D3

benim d 3 2012 akü yavaş yavaş teközlemeye başladı adi akü takıyolar 2 buçuk senede bitiyo akü d1 almıştık 2001 de ilk üretildiginde onun da aküsü 2 senede öldü buda yani anlıcagınız akü konusunda hiç bir ilerleme yok fiatta 🙁

@erhan34

sigortasını kontrol ettin mi?sigorta olması gereken amperde mi?

Benim tavsiyem 72 amper yuvaya oturmakta sıkıntı yaşamazsa aracı rahat ettirir.(İlk çalıştırmada vb. durumlarda araç içindeki ışıklarda azalma bile olmaz).

Back