Arabanı sevmek ayrı bir durum, arabaya fuzuli masraf yapmak ayrı bir durum. Bende de çelik jant hevesi var. Ama düşünüyorum maliyetleri ve faydasını. D2 aracıma yay kestireceğime para biriktirip D3 kasa veya fiorino alırım. Doblo görüntü yarışmalarında hep puan alsa ne olacak? Arkadaşlar, aracımız iyi güzel. Ama ben 30.000 TL'lik araca 5-6.000 TL'leri bulan hatta daha da üstlere çıkabilen masraflar yapmaya karşıyım. Tabi ki de bu benim kişisel görüşüm. O masraflarla o aracın bir üst modeli veya paketi satın alınıyor zaten.
Artı olarak aracımdan memnunum. Herşeyi ile bana hitap ediyor. Param bu kadardı diye de almadım. Bunu istiyordum ve bunu aldım. Ama aracı olduğundan fazla göstermek de abes olur. Araçta yaptığım iki değişiklik var. Onlar da park sensörü taktırmak ve USB radyo montajı. Onun dışında sis farı ( serviste işçilik dahil 350 TL ) taktıracağım ki RİZE'de çok lazım oluyor. Bir de belki koltukları suni deri ( işçilik dahil 300 TL ) kaplatırım. Aracın içindeki toz en fazla koltuklarından çıkıyor.
Aklıma şu da geldi. Galerici bir arkadaşa Doğan SLX getiriyorlar. Araç sahibi anlatıyor da anlatıyor şu var bu var. Şunu yaptırdım bunu taktırdım. Yaptırdıkları şeyler görsele hitap eden ancak aracın değerine ciddi manada hitap etmeyen şeyler. Ama ona göre de satışta para talep ediyor. Galerici arkadaş da "Bütün bu dediklerini sök sende kalsın. Araç neyse öyle getir bana." diyor. İşin özü bu aslında.