Adblue ekledikten sonra arıza lambası yanması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FatihC
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

FatihC

Yeni Üye
Doblo
Adı
Fatih
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2019
Herkese günaydın arkadaşlar. Adblue ekleyin uyarısından sonra 5 lt shell adblue ekledim ve Ekteki videoda görünen problemi yaşıyorum. araç 4000 km de 2019 d4 1.6 dizel. Bu hatanın sebebi ne olabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yakıt deposu dolum kapağının yanından koyuluyor. kapasitesi 14 lt. aldığımızdan beri ilk defa koyuyoruz araç şu an 4bin kmde.

detaylı bir bilgi yok sadece standartları karşılamayan adblue eklendiğinde arıza uyarısı alabilirsiniz demiş. ODBII cihazı ile bağlandığımız da P2BA9 hata kodunu gösteriyor.

detaylı bir bilgi yok sadece standartları karşılamayan adblue eklendiğinde arıza uyarısı alabilirsiniz demiş. ODBII cihazı ile bağlandığımız da P2BA9 hata kodunu gösteriyor.
Aracınızın garantisi var servis ücretsiz halleder.servis bilgisayarı daha net bilgi verebilir.

Benim aracım 2019 model 1.6 9000 km böyle bir uyarı almadım. Ve adblue olduğunu ilk defa duyuyorum

Arkadaşlar her araçta AdBlue yok.Olanlarda ise depo kapağının yanında daha ufak olan bir kapak daha var.Dolum oradan gerçekleşiyor.Paniğe gerek yok.Sakın normal mazot deposuna felan koymayın.

Servise gittim arızayı sildiler ve adblue algılaması geç olmuştur dediler. şu an arıza lambası tekrar yandı ve yanmaya devam ediyor.

Servise gittim arızayı sildiler ve adblue algılaması geç olmuştur dediler. şu an arıza lambası tekrar yandı ve yanmaya devam ediyor.
Adblue ne işe yarıyormuş?

Adblue ne işe yarıyormuş?
Dpf filtresini ısıtmak için mazot püskürtmek yerine dpf içine adblue denilen daha ucuz ve doğaya daha az zararlı bir yakıt kullanılıyor.

shellden adblue almayın 🙂 2020 model ford transit aracıma adblue alayım dedim aynı hatayı aldım 2 gün serviste depo boşaltıldı sensör değiştirildi falan da falan petrol ofisinden alıyorum yakıtı adblue da ordan aldım sorun yaşatmadı kullanmaya devam 🙂

shellden adblue almayın 🙂 2020 model ford transit aracıma adblue alayım dedim aynı hatayı aldım 2 gün serviste depo boşaltıldı sensör değiştirildi falan da falan petrol ofisinden alıyorum yakıtı adblue da ordan aldım sorun yaşatmadı kullanmaya devam 🙂
Petrol ofisinin prodizel yakıtı en çok km yaptıran yakıt piyasada shell bp nin adı çok geçiyor hepsini de denedim en iyi PO prodizel katkısız euro dizeldir.

Petrol ofisinin prodizel yakıtı en çok km yaptıran yakıt piyasada shell bp nin adı çok geçiyor hepsini de denedim en iyi PO prodizel katkısız euro dizeldir.
Bugün veya bayram sonrası babamın aracına bakım yapacağım düşük vites yüksek devirde yakıtı iyice yakacağım üstüne dpf temizlenmiş olacak mazot filtresini değiştirdikten sonra yakıtta bittiğinde PO dan 1 depo alıp uzun yol yapacağız sonuçları konu açarak paylaşırım

Bugün veya bayram sonrası babamın aracına bakım yapacağım düşük vites yüksek devirde yakıtı iyice yakacağım üstüne dpf temizlenmiş olacak mazot filtresini değiştirdikten sonra yakıtta bittiğinde PO dan 1 depo alıp uzun yol yapacağız sonuçları konu açarak paylaşırım
PO Prodizel alın.Vmax almayın kesinlikle.

Aynı sorun bugun benim araçta da oldu 4500 km de suan arac adblue ekledikten sonra yandı aynı ariza çözümü nedir yaptirabildinizmi

Tekrar deneyin dolumdan sonra geç algılayabiliyormuş

Dpf filtresini ısıtmak için mazot püskürtmek yerine dpf içine adblue denilen daha ucuz ve doğaya daha az zararlı bir yakıt kullanılıyor.
adblue bir yakıt değildir...Üre'den imal edilen ve yakıt atıklarından çevrenin daha az etkilenmesini sağlayan bir maddedir.

Back