Yardım Acil motor arıza ışığı

Mehmet Gölgeli

Yeni Üye
Doblo
Adı
Mehmet Gölgeli
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Merhaba, malatyadan yola çıktığım 2012 Model 155 bin kmde olan doblom ile 50 km gelmeme rağmen bir anda yoldayken esp ve hill holder kapandı ve motor arıza ışığı yandı. Ne yapabiliriz nasıl çözebiliriz acil?

Merhaba, malatyadan yola çıktığım 2012 Model 155 bin kmde olan doblom ile 50 km gelmeme rağmen bir anda yoldayken esp ve hill holder kapandı ve motor arıza ışığı yandı. Ne yapabiliriz nasıl çözebiliriz acil?
Fren müşürü bozuk veya akü zayıf olabilir.
Kontak aç kapa yapınca düzelmesi lazım.

Son düzenleme:
bazen gecici arizalar olabiliyor.musait biyerde durup stop edip calistirinca arizalar duzelebilir.ariza lambasi hala sonmuyorsa ozaman bi sanayiye ugramakta fayda var

Akü ye baktırın. Akü ilginç arızalara sebep verebiliyor. Özellikle durduk yere arıza ışıkları yakabiliyor.

Banada bir hafta sonu böyle bir hata çıktı. Araç hill holder hatası ve motor arıza uyarısı verdi, Gaz yemiyor rolanti devri yüksek çalışıyordu. Sıkışık bir trafikte oldu. OBD cihazı ile kontrol ettiğimde gaz pedalı ile ilgili hata vermişti. varacağım yere geldiğimde Pedalın soketini söküp bir daha taktığıma problem çözüldü sonra bir daha yaşamadım sorunu.

Banada bir hafta sonu böyle bir hata çıktı. Araç hill holder hatası ve motor arıza uyarısı verdi, Gaz yemiyor rolanti devri yüksek çalışıyordu. Sıkışık bir trafikte oldu. OBD cihazı ile kontrol ettiğimde gaz pedalı ile ilgili hata vermişti. varacağım yere geldiğimde Pedalın soketini söküp bir daha taktığıma problem çözüldü sonra bir daha yaşamadım sorunu.
Pedalın soketi nerede?

Pedalın soketi nerede?
Pedalın üzerinde bordo renkli bir soket mevcut. Kırmızı parçayı kendinize doğru çekin yerinden çıkacaktır.
Adsız.jpg

Back