ACİL Akü de kaçak

protest60

Aktif Üye
Doblo
Adı
Yusuf
Kan Grubu
A RH -
Aracınız
Doblo
Modeli
Elegance
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2014
Renk
LAL KIRMIZI
selamlar arkadaşlar...2014 1.3 urban aracım var...2 gün önce akü boşaldı...Aküm 2 aylık.aküyü aldığım yere götürdüm şarja bağladılar aküyü aldıktan sonra bir elektirikçiye gittim...TESİSATTA KAÇAK OLDUĞUNU söyledi...
Bu gün multimetre ile yaptığım ölçümlerde F01 BCM - Bilgiayar Kontrol Sistemi SİGORTASINDA KAÇAK OLDUĞUNU TESPİT ETTİM...

Bu sigorta nereleri besliyor bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim...o bilgiyle arızayı gidermeye çalışacağım

(link)
Konuyu incele
Orayı inceledim arkadaşım...Benim öğrenmek istediğim nokta F01 sigortası araçta nereleri besliyor...Onu takip ederek kaçağı bulmaya çalışacağım.

Sigortayı çıkarın Deneyin. Çalışmayan yerler ortaya çıkar.

Bugün biraz uğraşabildim...Aracın içinde ki bir çok yeri o sigorta besliyor...Kapı ve cam otomatikleri,tavan lambasıv.s...sağ arka kapı açma motoru biraz ses yapıyor.oraya yoğunlaşacağım.

@JetTurboDizel aynen abi en azından motormu devremi bi yol çizeriz katılıyorum

0.55-0.60 arası...oto elektirikçi ölçüm yaptığında ilk iki hanenin 0.0x gibi olması gerektiğini söylemişti.
Günlük 14 amperlik enerji tüketimi mevcut. Fakat direk kısa devre gibi bir durum yok.
Bence bu sıkıntıya teyp yada beyin gibi birşey sebep oluyor. Ampül, motor işi vs değil diye düşünüyorum.

14.1 volt olarak stop ettiğim aracım , gelecek hafta sonunda yani 7 günde 11.5 volta düşüyor.
Aslında 14.1 olarak gördüğüm değer şarj dinamosu değeri. Akü 12.5 volt civarı olabilir diye düşünüyorum. Bir haftada 1.5 volt kaybım oluyor.

Günlük 14 amperlik enerji tüketimi mevcut. Fakat direk kısa devre gibi bir durum yok.
Bence bu sıkıntıya teyp yada beyin gibi birşey sebep oluyor. Ampül, motor işi vs değil diye düşünüyorum.

İlgine teşekkürler arkadaşım...3-4 ay önce multimedya teyp taktırmıştım.İşlemi yapan arkadaş çok yoğundu ve direksiyon kumandasını bağlamadı...o bağlantı yapılmadığı için olabilir mi?ha bir de sanırım android teyp kontaktan bağımsız bağlı.

İlgine teşekkürler arkadaşım...3-4 ay önce multimedya teyp taktırmıştım.İşlemi yapan arkadaş çok yoğundu ve direksiyon kumandasını bağlamadı...o bağlantı yapılmadığı için olabilir mi?ha bir de sanırım android teyp kontaktan bağımsız bağlı.
Bence sorunun kaynağı yüzde 99 android teyp.
VW transporteri olan komşumun başına aynı durum geldi. Android teyibi söktü çöpe attı. Piranha idi markası da.
denemek için orjinal teyibi geri takın farka bakın. Sorun düzelecektir.

Bence sorunun kaynağı yüzde 99 android teyp.
VW transporteri olan komşumun başına aynı durum geldi. Android teyibi söktü çöpe attı. Piranha idi markası da.
denemek için orjinal teyibi geri takın farka bakın. Sorun düzelecektir.

yarın deneyeceğim...Ama orjinal teybi tekrar kullanamam çünkü teyp yuvasında kesme biçme yapıldı.

O zaman teybi tüm sökün iki günlük farka bakın. Sizin teyp markası nedir ?

evet soketlerini tümden çıkartacağım...Android olanı soruyorsun sanırım...Raymos marka...iki gün beklememe gerek yok kaçak ölçümü yapabiliyorum.

Android teypte olduğunu anlarsanız ve kullanmaya devam etmek istiyorsanız ; aracı kullanmayacağınızda enerjisini tamamen kesmelisiniz . Bir düğme ile veya yeri müsait ise uzaktan role ile olabilir.

Sorun teyp ise çakmaklık sigortasından enerji alarak besleyebilirsiniz. Böylece kontak kapalı iken kapanır. Teyp enerjsi için iki kablo var biri hafıza biri besleme hafıza olan mevcut yerinde kalırsa hafızada sıfırlanmaz. Ben bu şekilde montaj yaptım. Direksiyon tuşları bağlı olmadığı için sorun olmaz.

Sorun teyp ise çakmaklık sigortasından enerji alarak besleyebilirsiniz. Böylece kontak kapalı iken kapanır. Teyp enerjsi için iki kablo var biri hafıza biri besleme hafıza olan mevcut yerinde kalırsa hafızada sıfırlanmaz. Ben bu şekilde montaj yaptım. Direksiyon tuşları bağlı olmadığı için sorun olmaz.
Ama piknik , gezi vs gittiğinizde müzik dinleyeceksek kontak açık kalmalı buda çocuklar var ise sıkıntı. Ve kontağı gereksiz de açık bırakmak istemem. Çünkü mazot pompası ısıtma bujileri her açtığımızda gereksiz yere çalışıp kapanacaklar. Bu yüzden elektrik yine aynı şekilde kalmalı araya bi anahtar koymalı. Tabi yer müsait olursa.

Ama piknik , gezi vs gittiğinizde müzik dinleyeceksek kontak açık kalmalı buda çocuklar var ise sıkıntı. Ve kontağı gereksiz de açık bırakmak istemem. Çünkü mazot pompası ısıtma bujileri her açtığımızda gereksiz yere çalışıp kapanacaklar. Bu yüzden elektrik yine aynı şekilde kalmalı araya bi anahtar koymalı. Tabi yer müsait olursa.

saydıklarının hiç birini yapmadığım için kontak kapanınca teybin kapanması bana uyar...Duyarlılığın için teşekkürler.

O zaman teybi tüm sökün iki günlük farka bakın. Sizin teyp markası nedir ?

Teybi söktüm,ölçüm yaptım 0.55-0.60 olan kaçak 0,.30-0.40 lara düşüyor ama hala kaçak olduğunu gösteriyor bu...Sanırım oto elektirikçinin yolu göründü ... 🙂

Back