Abs auto hold arızası yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emrbzlk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

emrbzlk

Azimli Üye
Doblo
Adı
Yunusemre
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar aracım bugun abs auto hold ve asr lambası yaktı aracın sol ön tekerine baktıgımda bir kablonun boşta oldıgunu gördüm muhtemelen söket tarzı bişi abs sensör kablosu oldıgunu düşünüyorum ama bir türlü yerini bulmadım daha önce bunu takan varmı

Arkadaşlar aracım bugun abs auto hold ve asr lambası yaktı aracın sol ön tekerine baktıgımda bir kablonun boşta oldıgunu gördüm muhtemelen söket tarzı bişi abs sensör kablosu oldıgunu düşünüyorum ama bir türlü yerini bulmadım daha önce bunu takan varmı
Soket değilde kablolu olma ihtimali yüksek foto var mı ?

O kablo fren papuclarının kablosudur abs kablosu değildir.teker abs kablosu oladar kolay çıkacak yerde degil bendede olmustu iki sefer kendiliginden duzeldi ikiside sarsintili yolda olmustu

O kablo fren papuclarının kablosudur abs kablosu değildir.teker abs kablosu oladar kolay çıkacak yerde degil bendede olmustu iki sefer kendiliginden duzeldi ikiside sarsintili yolda olmustu
Abs rulmandan okumuyor mu ben mi yanlış biliyorum ?

Hocam aküden de yapıyo olabilir

Evet aks körüğünün poryaya bağlandığı kısımdaki kablo abs kablosu
Abs rulmandan okumuyor mu ben mi yanlış biliyorum ?
Evet abs kablosu aksın poryaya bağlandığı noktada konumlandırılmış amortisörden aşağıya inen kablo.

O kablo balatanın kablosuymuş
Ama arıza hala devam ediyor

Bu ariza durduk yeremi çıktı su birikintisemi girdinde yada sert sartsintili biyerdenmi gectin bende arıza çok sarsıntili yerden gectikten sonra olmustu.kendiliginden duzelmisti benimde kafami kurcalamisti ön ikitekerin porya bilyasini degistirmistim ozaman abs kablolari sensorleri poryaya girgi yerler temizlendi sonra sol ön tekerdeki kabloyu multimetre ile ölçtük kablonun içinde kopukluk farkettik yenisini alip degiştrimistik ozaman 120 tl ye falan almistik ama
Şuda var rulman uzerindeki sensörün okuduğu yerde pislendigi zaman yapabilir.dahada o sekilde bir ariza olmadi bende sendede muhtemelen bu sekilde bir durum var

Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar sorunu çözdüm. Sol arka tekerdeki abs kablosu zedelenmiş gittim kabloyu yaptırdım lambalar söndü. Bu tür arızalar genellikle bu kabloların deforme olmasından ötürü oluyormuş herkese hayırlı yolculuklar diliyorum

Back