3'dür Yokuşta Kalıyorum

Tutkun

Saygın Üye
Adı
Serhan
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2016
Renk
kurşun gri
Arkadaslar selamlar herkeze 2016 doblo trekking var 3'dür dik yokuştan kalkmiyor araba. En son dün baya bir dik yokuşta durdum araçta 3 kisi var 1.vitese taktım araç çıkmiyor durduğu yerde bagariyor 3-4 saniye sonra geri kayıyor payinaj cekip kalksın diye 1.vitesteyken devri 3000 e kadar getiriyorum birden debriyajı bırakıyorum yok oldugu yerde bagariyo cıkmiyo araba neden olabilir acaba benmi kaldiramiyorum tek basima denedim bugun 3 kisiyle cikamadigim yokusu tek cıktim ama 3 kisi varken arabada çıkmiyor

Ayağınızı birden çektiğinizde ön tekerleriniz patinaja mı düşüyor yoksa dönmüyor mu?

Dönmüyorsa baskınız kaçırıyor muhtemelen, patinaja düşüyorsanız maalesef önden çekişli aracın dezavantajını tadıyorsunuz.

Yokuşta ağırlık arka dingile bindiği için ön tekerlerin kavraması azalıyor, araç yüklü olduğu için de fazlaca bir kuvvetle kalkış yapmak gerekiyor.Fakat tekerler gerekli kavramayı sağlayamadığı için patinaja düşüyorsunuz, bu noktada iş ayağınıza kalıyor.Karda 2. vitesle kalkar gibi, patinaja olabildiğince düşmeden aracı kaldırmanız gerekiyor, aşınmış ön lastikler de size dik yokuşlarda sıkıntı çıkartır bu arada.

@Tutkun
Yokuş kalkış desteği freni tutmaya devam ediyor olmasın?

@Zorbey777
Patinaja düşmüyor hiç dönmüyor lastikler

@dr20mouse
Yokus kalkis freni biraksa bile araç kavrama noktasinda geri kayiyor boşa bagariyor

@Tutkun
Traction control açık mı? Açık veya kapalıyken denediniz mi?

başka tecrübeli bir arkadaşınızla da deneyin sıkıntı aynı ise servise gösterin mutlaka.

@dr20mouse
Traction açıkken hiç denemedim biraz patinaj yapsa belki çıkacak ama en ufak bi payinaj bile yapmiyor oldugu yerde kaliyor

Yani kalkmaz yokuş kalkış desteği salmaz

@Tutkun
Baski baglatan bitmis ola bikirmi duz yolda nasl gidisi

Sizin kullandığınız araçta patinajı önleyen bir sistem var ise kapatıp öyle deneyin araç patinaj yapmamak için kesiyor olabilir, bu şekilde de tekerlekleriniz dönmüyorsa, muhtemelen debriyaj balatanız kaçırıyor.

@Zorbey777
Patinaji onleyen asr var diye biliyorum ama herhangibir tuşu yok açık kapatmak icin

@Ahmet5353
14.000 baskı balata bitmez sanmiyorum.zaten baskı balatanin bitmesine bahli olan sorunlar yok misal kalkista titreme debriyaj pedalinin yukarda kavraması gibi sorunlar yok

D3-D4 hakkında bilgim yok maalesef fakat mutlaka kapatılıyordur, bilen arkadaşlar görünce nasıl kapatılacağını cevaplar...

Dediğim gibi muhtemelen aracınız patinaja düşmemek için kesiyor, modern araçlarda, karda buzda çamurda ve benzer kaygan zeminlerde bu sistem sıkıntı yaratıyor.1-2 patinaj çekip çıkacağı yeri çıkamıyor, aracın sistemlerine müdahale etmek gerekiyor.

Bu arada istenirse debriyaj balatası 1000 kilometrede bile bitirilir.🙂 Tabi sizin balatanızda bir sorun yok gibi duruyor.

@Zorbey777
Bende kayiliyorum sana asr zaten antipatinaj önleyici araç dedigin hibi 1-2 patinaj sarsa araç çıkacak ama patinaji engelldi için kalkmiyor galiba araç

@Tutkun

Ön göğüste asr tuşu olması lazım klima panelinin üst kısmında kapatıp deneyin, olmadı T.C. sistemini deneyin. Asr off tuşu 4 flaşörün olduğu kısımda

@DobLoPremio
Orada traction tusu var asr tuşu yok trection zaten kapalı sürekli

hilholder(yokuş kalkış) kapatılmıyor maalesef.

@Tutkun
Patinaj önleyici varsa pati çekmez başka bi teknik lazım

Back