205-55-16 Hankook Ventus Prime 3 Takıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doblo3535
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

doblo3535

Misafir
Lastikçinin muayeden geçmez ısrarına rağmen bugün lastiği uygun fiyata taktırdım

Hankook ventus prime 3

@anka2556

Dosyalar

• DSC_0191.JPG
    DSC_0191.JPG
    58,3 KB · Okunma: 75
  • DSC_0193.JPG
    DSC_0193.JPG
    101,9 KB · Okunma: 77
@doblo3535
hayırlı olsun güle güle kullanın. kaça taktırdınız?

@doblo3535
olmaz inşaallah.

ben good year almasaydım k425 modelini düşünüyordum hakookun.

hayır lı olsunben de hankook un kışlıkları var aynı ebatta ebada bakmadılar diş derinliğini kotrol ettiler. geçti

Orijinal ebattan sonra nasıl geldi size?

@Dobloo46
Fazla kullanmadım daha ama sanki araba pamuk gibi oldu diyebilirim Ve jantta daha güzel durdu

@doblo3535
Hayırlı olsun @doblo3535, yük endeksi 91 , 94 xl takarsın diye düşünmüştüm. 215 taksaydın 1200 civarı tutardı, iyi fiyata halletmişsin.

@anka2556
Valla fiyat güzel birde yeni model a sınıf olunca 91 taktım petlas 94 tü ama c sınıf ve daha pahalı idi 215 de önermediler zaten hankokkun 215i baya pahalı idi

Hankook güvendiğim kullandığım marka inşallah bundanda memnun kalırım

Made in Macaristan üretimi

Hayırlı olsun, güle güle kullanın inşallah. Yalnız bir noktayı merak ettim, Neden orjinal lastik ebatından vazgeçtiniz? Lastikle ilgili konulara baktığımda da çok sık görüyorum farklı ebat kullananları. Genellikle yük için seçtiklerini düşünüyorum ama başka bir sebep var mı mesela biz de değiştirelim mi lastik ebatını?

@senged
Orjinal ebat çok sert ve pahalı yani ağır yük lastiği bu araç için gereksiz daha büyük minibüsler kamyonetler için olan lastikleri bu araca takmışlar ve çabuk yıpranıyor bu yüzden değiştirdim çokta iyi oldu

Peki yol tutuş ve yakıt tüketimi nasıl etkileniyor? Yeni taktırmışsınız gerçi ama bilginiz var mı acaba?

@senged
Yol tutuş tabiki düzeliyor çünkü yük lastiği ile binek lastiği aynı olmaz ve yakıtta fark yaratmaz

Yük lastiği 8 kg ise binek lastik 6 kg gelir daha hafiftir yani

Keşke daha önceden bilseydim kışlık lastikleri ona göre alırdım. Teşekkür ederim cevapladığınız için.

An itibariyle şehir içi 1000 km yol yaptım çukurada düştüm otobanda da kullandım herhangi bir sorun sıkıntı yok Lastikler çok güzel yumuşak konforlu ayrıca c tipine göre daha iyi yol tutuyor 2 gün önce yağmurda kullandım ıslakta kuru yolda gider gibiydi yani 10 üzerinden 10 veriyorum yakıt tüketimi ise yarım litre azaldı

muhteşem bir lastik fiyatıda gerçekten uygun şiddetle tavsiye ederim

Diğer markalara bakmayın bile fazla para vermeyin

Biraz cok hava basin 42 falan muyeneye gireceginizde orjinal gibi gorunsun 🙂

@Ormancı 205/55/16 91v 36 psi ile girdim, muayeneden geçtim.

Back