2020 DOBLO 1.3 EURO6 137K'DA YOLDA GİDERKEN ANİDEN ÇEKİŞ DÜŞÜKLÜĞÜ STOP EDİP YENİDEN ÇALIŞINCA ESKİ HALİNE GELİYOR.

serter1923

Yeni Üye
Ayın Popüler Yazarı
Doblo
Adı
oğuz
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
2020 DOBLO 1.3 EURO6 137K'DA YOLDA GİDERKEN ANİDEN ÇEKİŞ DÜŞÜKLÜĞÜ STOP EDİP YENİDEN ÇALIŞINCA ESKİ HALİNE GELİYOR. SOTUN NEDİR TAM OLARAK ARA ARA YAPIYOR

İlk OBD cihazı bağlatıp hata var mı baktırın. Sonra MAP sensörünü temizletin o da olmazsa EGR DPF temizliği gibi gözüküyor.

Açıkcası durum su sekılde gelıste arac ara ara dpf egr den dolayı motor arıza lambası yakıyordu bızım tamırcı yazılım attı arac duzeldı cekıs dusuklugu vs gıttı aradan bır sene gectı bu durum basladı ama bu tamırcı ya komple sensorlerı kapttı suan hıc arıza lambası vs yanmıyor ssoruyorum arzıza yok dıyor nıye yapıyor dıyorum olur arada dıyor cok sacma sapan bır durumdayım acıkcasu ılerıde daha fazla sorunlar ıle karıslamka ıstemıyorum

Sadece yazılımla kapatılacak parçalar değil bunlar mekanik işlem de gerekebilir. Tamircinizi değiştirin. 2800-3000 devir 3. Viteste 15-20 dakika hiç gaz kesmeden ilerleyin. Belki bir faydası dokunur.

deneyecegim ,önerebilewcegınız anadolu yakasında bı usta var mı hocam?

Hiçbir ustaya güvenmiyorum.

tesekkürler cevap için

Back