2017 Yaz Lastiği Seçimi Ana Konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doblo3535
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yaz lastiğinden beklentiniz nedir

• Uzun ömürlü olsun

• Etiket değeri iyi olsun

• Yumuşak ve konforlu olsun

• Dayanıklı olsun kolay kolay yarılma balon v.s olmasın

• Ucuz olsun,gerisi önemli değil

• Toplam katılım
    98
@zazacan
Pirelli braz sert bi hamuru var benim tavsiyem hankook tur yol tutuş performans 10 numara binek lastiği kullanırsanız ses ve konforda gözle görülür bi artısını hissedeblrsnz

@ufukeser
Diş derinliği iyiyse yanaklarda gözle görülür şekilde çatlak yırtık yoksa az km yapıyosanız değiştirmenze gerek yok bnce diş derinliği azaldğnda ön arka yaparak veya çaprazlama yaparak kullanablrsnz bbmda az km yapıyo 6 yıllık lastikler muayendende geçti skntı yok fren mesafesi tabi yıllar geçtikçe braz azalıyo onun haricinde yol tutuş ve performansda bi değişiklik yok

5 yılı geçmiş lastik sıfır gibi de olsa yolda tehlikeli dır aniden herşey olabilir

@ufukeser
Selamlar,
Lastiklerin üzerinde üretim tarihleri basılı oluyor. Ben 5 yıllık lastiğin olsaydı değiştirirdim çünkü, lastiğin dişleri yerinde olsa da yıllar gittikçe lastik sertleşir, yol tutuşu azalır,fren mesafesi artar,konforu da kötüleşir. Lastiklerin raf ömürlerini 2 yıl olarak biliyorum ama emin değilim..
Sonuçta can taşıyoruz ve trafikte ne zaman ani fren yapamız gerekeceğini Allah bilir. Bana kalırsa değiştirmelisin. İyi akşamlar

Doğru saklama koşullarında lastik raf ömrü uzar o konuda sıkıntı yok, 5 seneyi doldurmuş lastik bana göre değişmelidir.

@ufukeser
10 sene ömrü var diye reklam yapıyorlar. lastikleri kontrol edin. çatlaklar yoksa sıkıntı olmaz.kışlıklarımı 6 sene kullandım. 7 yide kullanacam inşaallah.

Tüm değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.lastiklerin diş,yanak vs.hiç bir sorunum yok .lastikçi gayet iyi olduğunu söyledi.ama 5yıl ömür durumuna takıldım.7.ayda muayene olacak varsa sorun çıkarma acaba.geçen yıl geçti ve 8000 km yapmışım bakalı.tekrar teşekkürler.

@ufukeser

Eğerki lastikleriniz düzgünse muayenede sıkıntı çıkmaz diş derinliği uygunsa sorun olmaz ama kısa bir vakitte bence değiştirin derim sonucunda 5 sene olmuş

Latiklerin ömrüm rafta 8 yil dir normalde rafta olmayan bu yilin yani 10 yildir gecen lastikleri degistirirken lastikcinin afisinde gordum petlasta

@DobLoPremio
Değişim kararı aldım.araç DOBLO mylife.1.6 önereceğiniz lastik varmı.nokiyan line.H,V.serisi var bunlardan birine karar veremedim hangisini alsam acaba.veya başka lastik kulanıp memnun olan arkadaşlar bana hangisini önerirler.teşekkürler.

@MEHMET78
Sevgili mehmet78 öneriyorsanız bende almayı düşünürüm.teşekkürler.

@Sezgin Tok
Merhabalar sevgili sezgin tok.aracım 1.6 mylife.nokian düşünüyorum ama kesin önerecekseniz önerinizi dikkate alacam.teşekkürler.

@ufukeser

Hankook Ventus Prime 3
Michelin CrossClimate
Hankook Kinergy Eco
Falken 914 Ziex EcoRun
Goodyear Vector4Season Gen2
Dunlop SPFM800

@ufukeser
ben çok memnunum.

@doblo3535

Ben kesinlikle lassa önermiyorum, Phenoma hariç.

Arkadaşlar,bu gün nokian bayiye uğradım .adam çok samimi ve dürüst biri ..sohbet sonucunda bana önerisi kış lastiklerini almam konusunda bana öneride bulundu.
Dediğine göre bu işin ehli ve uzmanı.
25yıl lastik sektöründe çalışmış,ve kış lastiğini yaz,kış.kullanma konusunda hiç bir sakınca olmadığını söyledi.
Dört mevsim önerisine bile sıcak bakmadı.
Öğrenmek istediğim .muayene ,yakıt,ve araca herhangi bir zararı ve sakıncası varmı-olurmu.
Bu konudaki görüşlerinizi almak ister,teşekkürler ederim.
Herhangi bir sorun teşkil etmiyorsa .kış lastiklerim sıfır sayılır.depoda duruyor.

@ufukeser
Abi kış lastıklerini yazın mı kullanmayı düşünüyorsun

@Mehmet Akif
Doğrusu kulanmayı düşünmüyorum ama;lastikçi bey efendi bana samimi olarak önerisi "o"yönde.ayrıca merak ettim ne sakıncası var.araca bir zararı varmı.trafikte baş ağırtırmı..net olarak olmaz diyen arkadaşlar vârise,gerekçeleri nelerdir.teşekkürler.

Back