Doblo 2017 D4 Trekking 5. ve 6. Vites Hızlanma Sorunu Hk.

oguzberkay75

Azimli Üye
Doblo
Adı
Oğuz Berkay
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Lojistik - Operasyon
Aracınız
Doblo
Modeli
Trekking
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2017
Renk
GRİ - FÜME
Selamlar Arkadaşlar;

Aracımda 5 ve 6. Vitesler de 100 km hız dan sonra birden dip gaz yapmak istediğimde devir kadranı birden yükseliyor fakat araçta hızlanma olmuyor.

Bunun sebebi ne olabilir?

Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar Arkadaşlar;

Aracımda 5 ve 6. Vitesler de 100 km hız dan sonra birden dip gaz yapmak istediğimde devir kadranı birden yükseliyor fakat araçta hızlanma olmuyor.

Ayağınız sürekli Debraja basılı tutuyorsanız bilinki baskı balatanız bitiyo demektir aynısı benim başıma geldi özellikle yokuşlarda hızlanmıyordu düz yolda basıyorsun gitmiyordu araba

Debriyaj sistemin gaz tepkisine cevap vermiyor,baskı balata gitmiş olabilir

Sebebi ustaya gitmek gerek işareti veriyor

Ayağınız sürekli Debraja basılı tutuyorsanız bilinki baskı balatanız bitiyo demektir aynısı benim başıma geldi özellikle yokuşlarda hızlanmıyordu düz yolda basıyorsun gitmiyordu araba
Aksine çok daha az kullanırım debriyajı kolay kolay fren yaparken basmam duracaksam eğer basarım.

Aksine çok daha az kullanırım debriyajı kolay kolay fren yaparken basmam duracaksam eğer basarım.
Farkında olmadan ayağınızı üstünde temas ettiriyo olabilirsiniz
Ben 100.000 km de aldım 1.6 doblomu
129.000 km de bitti benim baskı balata 😢😢 tabi benden önceki sahibinin nasıl kullandığını bilmiyoruz

Aracınızın km kaç ?Büyük ihtimalle baskı balata.

Hızlanma istendiğinde 5 de 6 da değilde 4 e çekip deneseniz ne olur merak ettim?

Zira 100 'le giderken 5den 4 e alsanız araçda asgari bir sorun yoksa rahatlar bence hızlanma eğilimi gösterir..

Selamlar Arkadaşlar;

Baskı Balatasında Sıkıntı Olabilir

Sizin baskı kaçırıyor .Sizin araba yine gaz yiyor bazılarında gaz verdikçe ibre aşağıya vuruyor zamanla,muhtemelen sizde de öyle olacak şuanda yüksek devirlerde bu sıkıntı var zamanla daha düşük vites de de kaçırmaya başlar bu sefer hiç gaz yemez yolda kalma durumunuz dahi olur.

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni kayıt oldum, öncesinde de baktım ama bulamadım. Konudan bağımsız olarak bilginize sığınıyorum. D4 105hp ile 120lik arasında adblue dışında bir fark var mı? Yazılımla 105lik 120hp yapılabilir mi(fiatın kendi yazılımını bulabilir miyim)

Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni kayıt oldum, öncesinde de baktım ama bulamadım. Konudan bağımsız olarak bilginize sığınıyorum. D4 105hp ile 120lik arasında adblue dışında bir fark var mı? Yazılımla 105lik 120hp yapılabilir mi(fiatın kendi yazılımını bulabilir miyim)
Sponsorumuz (link) ile görüş

Sürekli olarak ayağım sol ayaklıkta durur. Asla debriyaj üstünde tutmak zaten debriyaj üstünde tutanlar muhtemelen yeni kullanmayı öğrenen kişilerdir. 🙂

Sizin baskı kaçırıyor .Sizin araba yine gaz yiyor bazılarında gaz verdikçe ibre aşağıya vuruyor zamanla,muhtemelen sizde de öyle olacak şuanda yüksek devirlerde bu sıkıntı var zamanla daha düşük vites de de kaçırmaya başlar bu sefer hiç gaz yemez yolda kalma durumunuz dahi olur.
Valla beni de korkutan bu ciddi bir masraf çıkaracak diye

52000 KM de bende 40000 km de aldım aracı
Km niz çok iyi ama sizden önceki sahibi nasıl kullandı o bilinmiyor. Normal kullanımla bu km de bir şey olmaz. İyi bir ustaya ya da serviste kontrol ettirmekte fayda var.

Km niz çok iyi ama sizden önceki sahibi nasıl kullandı o bilinmiyor. Normal kullanımla bu km de bir şey olmaz. İyi bir ustaya ya da serviste kontrol ettirmekte fayda var.
Servise değil de iyi bir ustaya göstermem gerekiyor.

Back