Şimdi arabayı nasıl kullandığınıza göre plastik kalitesi degişir. Mesela bizim 2002 SX'in bütün plastik ıvır zıvırı hala fabrikadan çıktığı gibi orijinal duruyor. Bana göre Dobló'nun plastik kalitesi yeterli.
Kampana frenlere gelirsek ortalama 90 km/h max 120 km/h hızda giderseniz 14 yaşındaki Dobló da duruyor hız yapmadıktan sonra frenler de yeterli.
Cam tavana gelirsek ben almayayım. Antalya gibi Akdeniz coğrafyasında Gece Mavisi bile yeterince sıkıntı yaratıp pişirirken bizi bide tavanı cam yaparsak iyice haşlama oluruz heleki Fransızların hiçbir işe yaramayan dandik klimalarını da sayarsak kalsın
Bende fransızları sevmeyenler denim. Clio, Symbol, Linea (2 kasası da) ve Focus 3 kullandık ikinci araç olarak hiçbiri bir Dobló değil. Symbol araba değil zaten az yakan konserve kutusu. Sınıfı Bajaj Qute'den az yukarda. Onuda camlardan verelim. Focus 3 te inanılmaz sıkıcı bir araç. Arka koltuklarında yolculuk ederken yosunlu Akvaryum'daymış hissi uyandırıyor. Ve 80 km/h'den sonra cam açmak mümkün değil. Focus Linea'dan daha iyi olsa da aradaki fiyat farkına değmez.
Kangoo'ya gelirsek akraba da vardı bizimle aynı zamanlarda almıştı. Arka tarafı bildiğiniz kamyonet. Heleki sürgülü kapılardaki açma kolunun kapınım dibinde olması ve sedan tarzı basık koltuklarından dolayı ben beğenmedim. Önü daha iyi olsa da radyoyu değiştirince ayrı koydukları ekran işe yaramadığı gibi kötü duruyor. Dobló'da herşey yerli yerinde.
Kolçağa gelirsek yahu ticari amaçla üretilen panelvan ruhsatlı arabada bi kolçağa kaldık. arabada çok eksikliğini hissediyorum 🙂 zaten her yer depolama alanı kolçakta da göz kusur kalsın. Tavan rafı, kapı gözleri, vitesin altında, vitesin önünde, vitesin tam altında bozuk paralık (küllük), yolcu kısmında air-bag gözü, onun altında açık göz, daha da altında torpido, yanında yolcu kapısı varken kolçakta göz eksik kalsın 14 senedir hiiç ihtiyaç duymadım.
Tek sorun biraz obur olması. Km de ortalama 50 kuruş yakması dışında (gülü seven dikenine katlanır demişler, insan istasyona girip 95 oktan fulle deyince Dobló ile garip oluyor ) reno kango mango Dobló ile bir tutulamaz. Reno almanın tek geçerli sebebi 1.5 dci dir . başka sebebi olamaz.
Tabi bana göre bu şekilde. Beğenen varsa Dobló alanlar gibi reno alanlara da birşey diyemeyiz. Keyif meselesi.
Ekleme: yağmur sensörü ve far sensörü kadar gereksiz birşey de yok. Yağmur yağarsa uzatır elimi kolu çekerim olur biter. Tamamen üşengeçlik ürünü ıvır zıvır. Tabi Fiesta ve Focus gibi karma karışık kollar olursa lazım. O kollar için bir kaç gün çalışmalı. Cidden kullanışsız ve karmaşık.
Muhtemelen seneye ikinci bir araç daha alacağız oda (değişmez ise)
Trekking, Duster, Ducato üçlüsünden biri olacak.
2016'da yeni Dobló çıkarmı bilmiyorum ancak Fiat'tan herşey beklenir. Satış rakamlarına ulaşmak lazım aracın. Düşüş olursa bu sene olmasa da seneye yenilenebilir. 2. Jenerasyon da çok yuvarlak yaptılar Dobló yu. Daha keskin hatları ve köşeleri belli olan araçlar daha güzel duruyor.