2016 model doblo d4 siyah duman

Özcan Minik

Yeni Üye
Doblo
Kayıt
5 Ocak 2024
Mesaj
1
Yaş
35
Adı
Özcan
Kan Grubu
0 +
Şehir
İstanbul
Aracınız
Doblo
Merhaba,
2016 model D4 doblo aracım var. 112.000 km olan aracım yolda giderken gözle görülür şekilde siyah duman atmamasına rağmen durduğu yerde 5000 devire kadar gaz verdiğimde baya siyah duman atıyor. Sırf bundan dolayı muayeneden kaldım. Birçok ustaya sordum bazıları enjektörleri mi kestin yok hava filtresi temiz değildir gibi gibi bir sürü şeyler söylendi. Arabanın hava filtresi yeni değişti ve aracım sadece hafta sonları kullanılıyor olmasına rağmen şikayet devam ediyor. Görüştüğüm her usta enjektör temizleyici katkı maddesi kullan dedi ama onda da herkes farklı farklı şeyler söylüyor. Bazıları depo tam boşken bazıları az mazot varken koyup üzerine depoyu fullemen gerekiyor hatta depo full doluyken koy gitsin diyende oldu. Katkı maddesini koyduktan sonra minumum hem 4. viteste 45 dakika hem de 5. viteste 45 dakika aracı 3000 devirde kullandım ama sonuç yine aynı. İstanbul kartal bölgesine yakın(gerekirse istanbulun tüm ilçesi) gerçekten doblonun herşeyinden anlayan usta ya da bu konuda enjektörleri değiştirmeden çözebileceğim bir çözüm yolunu bilen yardımcı olabilir mi?
 

cengaver53

Fenomen Üye
Ayın Popüler Yazarı
Doblo
Kayıt
14 Eylül 2013
Mesaj
1.096
Adı
Yunus Korkmaz
Kan Grubu
0 -
Şehir
Rize
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2006
Renk
Bej
Aracında tıkanıklık varsa partikül ve egr gibi yüksek devirde zorlanıp duman atmasına sebep olabilir.Yakıttan dem vurmalarının nedeni yüksek devirde sağlıklı yakıt yakma sorunu olduğunda mazotu çiğ atar ve kara duman oluşur yakıt sisteminden de olabilir dediklerimden de olabilir.
 

MEHMET78

KARABÜK YÖNETİCİSİ
Yetkili Kişi
İl Yöneticisi
Başka Araç
Kayıt
14 Aralık 2011
Mesaj
10.864
Adı
MEHMET
Kan Grubu
B RH +
Şehir
Karabük
Aracınız
Başka Araç
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
BEYAZ
Dizelde siyah duman zengin karışım anlamına gelir. Emme manifoldu egr gibi hava giriş sistemini kontrol ettirmekte fayda var. Olmazsa enjekrörler kontrol edilmeli.