2012 Model Orjinal Lastik Edatlari 195/60/16 Ama 195/70/16 Taksam Daha Yüksek Olsa Bi Sorun Olurmu

Sefaydin9

Yeni Üye
Adı
Sefa
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2012
2012 model orjinal lastik edatlari 195/60/16 ama 195/70/16 taksam daha yüksek olsa bi sorun olurmu

ebat varda çok pahalı. ve o ebat makul değerlerde olmaz gibi.

Usta onu takınca C serisi olması lazım yoksa muayneden geçmez

Öyle bir ebat yokki takasın olsa olsa 195 75 16 olur oda transit pikap lastigi cok yüksek olur

Arkadaşlar Android uygulamasında lastikcim diye bir uygulama var onu indirin orda aracınızın orjinal lastigi ve ona takabileceginiz muadili lastikleri gösteren bir uygulama var indirin kullanın lastige janta bir etek para verip iki gün sonra yarı fiyatının altına satmayın

%2 den fazla büyük yada küçük kabul edilmez ayrıca dar tabanda yüksek yatakta yuvarlanma direncini artırır bu yüzden 205/60 16 denenebilir bu araç için artık geçti ama bi iki üç sene sonra yine doblo alırsam 205/60 16 alıcam
Ayrıca bir arkadaşımız c sınıfı ayrımından bahsetmiş eğer yük taşıyorsanız çok fazla kendi güvenliğiniz için c tipi lastik kullanın lütfen ama benim gibi hususi ve yük atarken aracı ezmemeye çalışıyorsanız binek lastiği de olur muayenede 2013 yılından beri 205/55 r16 binek lastiği ile geçiyorum bir sıkıntı yok
Saygılar

@ozocan
evet bende 205/55/16 takacağım yaz aylarında bu aralar bende araştırdım bir çok kişi ezbere konuşuyor "c sınıfı olmazsa geçmez" şeklinde bana görede mantıksız bu durum,sonuçta yük endeksi önemli c olup olmadığına bakmazlar diye düşünüyorum.zaten eski aracımda doblo idi fabrika 15 jant binek tipi takmıştı ben onunla muayenede geçiyordum aynı araca 16 jant olunca neden c sınıfı istesinlerki.....

ayrıca bende 205/60/16 düşündüm ama tavsiye etmeyenler var yani 205/55/16 tak diyenler çoğunlukta ve fiyatları daha ucuz

@ozocan

Benim geçen sene başıma geldihği için söyledim. adamlar senin yük taşıyıp taşımadığına bakmıyo araç ticari olduğu için öyle bir şart koymuşlar

Hocam 205/55 r16 kullanan birisi olarak evet ucuz bir ebat goodyear efficientgrip performance yazlık goodyear ultragrip 8 kışlık kullanıyorum piyasadaki en iyi sayılabilecek lastikleri ucuza kullanıyorum mutluyum ama insan bazen 60 yanak olsaydı da daha rahat olurmuydu diye sormadan edemiyor kendine ama 205/55 r16 beni yol tutuş ve genel itibari ile mutlu ediyor tercih meselesi ben fiyatları uygun ve orjinal ölçüye çok yakın diye taktım amortisörden yana sıkıntınız yoksa şu an ki durumda emin olun binek lastiği çok daha iyi gelecektir konfor olarak @doblo3535

İlk defa sizden duydum 15 kasımda muayeneden 205/55 r16 goodyear efficientgrip performance ile geçtim ve muayene kağıdımda orjinal ölçü 205 55 16 gözüküyordu @34 bf 7854

@ozocan bende 205-60 biraz daha konfor yönünden iyi olur diye düşündüm ama kararsızım önümde 4-5 ay var bir karar vereceğim artık

@34 bf 7854 anlıyorum seni ama mesela ilk çıkan d1 doblolara binek tipi taktı ardından d2 2006 yılında çıkan doblolara 14 jantlı c sınıfı taktı fabrika ama 2007 yılında aynı kasa hiç bir dobloya takmadı 2012 den itibaren ise 15 jantlı dobloların easy donanımında binek tipi takarken 16 jant olan full donanımlara yine c sınıfı takmaya başladı yani fabrikada bunu yapan kişilere neden böyle yaptınız desek inanki açıklayamazlar

Kaldıki şu anda yeni model bir easy donanımında doblo ile 195-65-15 binek lastikle muayeneye gittiğinde hiç bir sorun olmuyor o zaman bundada sorun olmayacaktır

@doblo3535
Bende muayneden geçmez diye 2 ay c sınıfı lastik bekledim

Back