2012 Doblo 1.6 Ilk Çalıştırmada Sarsıntılı Ve Beyaz Duman Atma

RockLee

Azimli Üye
Doblo
Adı
Bahadır
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Trekking
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2017
Renk
Beyaz
Merhaba 2012 model 1.6 aracımda ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışıyor ve kısa sürede düzeliyor aynı zamanda beyaz duman atıp kesiliyor neden yapabilir bunu?

Yok mu bilgisi olan?

aynı sıkıntı bende de var 2010 D3 marşa basarken tekliyor gibi bide servise 700 km kaldı diye yazı çıkıyor arada 🙂 debriyaja 1 kez bastıktan sonra devir 1.000 den aşağı inmiyor... bu neden olur ilk marşa bastım çalıştırdım diyelim debriyajdan sonra devri yümseliyor aracın bilgisi olan varmıdır..120.000 i devirdi

Arkadaşlar sorun çözüldü yaptıklarım şunlar.. Yakıtı opetten almaya başladım daha önce petrol ofisinden alıyordum. Mazot filtresini değiştirdim orjinali ile ve bilgisayara taktığımızda 3.kızdırma bujisi hata kodu verdi onuda değiştirdik şuan herhangi bir sorun yok yani ne geç marş alması nede titreme veya beyaz duman yok şimdi teşekkürler

Gecmis olsun..

@RockLee
Ayni problem bendede var hafifdumanli calisiyor sonra kesiyor sarsinti ise motor isinanakadar devam ediyor.Bana enjektor dediler arac 130000km.

Benim sorun da çözüldü kutup başı ile ilgiliymiş sigorta kutusuna giden kablo oynuyordu somunu yalama olmuş değiştirdik düzeldi şimdi de servis 600 km yazmaya başladı

Evet devam ediyor enjektorleri test ettirecem bir ara.Yakiti falan degistirdim cozum olmadi.Son care enjektor

PROBLEMİNİZ HALA DEVAM EDİYOR MU

@MERT EGE
En son dizel yerine benzin koydular koydular şuan serviste araç.

(link)

Hocam bu üründen kullanmanızı tavsiye ederim. Enjektörlerde temizliği sirküle ediyor ve duman atma sorununu genelde çözüyor.

Slm arkadaslar yeni aldım 2012 1.6 doblo premio aracımda sabahlari geç ve sarsıntılı calısma ve duman kotu bi koku var duman arac ısındıktan sonrada gaza yuklendimde cok atiyor yardimci olursaniz sevinirim

aynı sorun bende de var, enjektör arızası dediler bu akşam enjektörcüye götüreceğim bakalım ne çıkacak,egr valfi ve kurum bağlamadanda yapar dediler bakalım ne çıkacak

Egr ve emme manifoldu temizliği yaptırın. Aynı arıza vardı enjektör dediler değiştirdim ertesi gün yine aynı. Manifoltu söktürdüm temizlettim bütün sorun düzeldi. Sabahları beyaz duman sarsıntı rolanti dalgalanması iğrenç koku vardı

Emme manifoldumu ,egzoz manifoldumu bunlar aynı şeymi?

Arkadaşlar mrb bende d3 Doblo var 2014 90lık araç ilk çalışdırdığımda motor tekleyerek çalışıyor sanki gaz veripbırakıyor
sebebini bir türlü bulamadık boğaz kelebeği egr enjektörleri test ettirdim katilezör komple temizlendi senenin bir türlü bulamadım

Back