2011 Safaline Motoru Açmak...

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

engin_64

Aktif Üye
Arkadaşlar Merhaba Ya bu gün biraz kafam esti yakıtı hic saydım aracımın motorunu acim diye baya bi bastım aracım 4 aylık ve su anda 4200 km de düz yolda elimden geldikce usturuplu sekilde basıp biraz öyle gidip dinlendirip yani rolantiede veya fites bosta sonra tekrar biraz bastım baya gözle görülür sekilde şehir icinde farketti ya sormak istedigim araca böyle fazla yuklenmeler zarar verirmi yani 4500-5000 devirler yani taş catlasın 3 dk falan 170-180 le falan gittim düz yolda su anda 165 görüyorum son gaz 1.3 multijet aracım yokus asagıda 175-180 arası zorluyor sizce motor acılmısmıdır bu hızlı kullanımlardan sonra arascı biraz saga cekip bir sigara iciyorum dısarıda yani 5-10 dk dinlendirmeye calısıyorum turboyu ve motoru isallah zarar vermiyorumdur hem satan arkadasda biraz bas dedi acılsın dedi vereceginiz cevaplar çok önemli benim icin yani en azından bundan sonra dediklerinizi yaparım ha birde dekompirasyon yapıyorum araca bazen yani son gazdn sonra ayagımı cekiyorum gazdan duracak seviyeye kadar fitesde gidiyorum bunun bi sıkıntısı olurmu acaba ? görüsmek dilegi ile tesekkürler simdiden..

Sevgili kardeşim.......o senin dediğin eskidendi araçlar fabrikasyon rodajlı çıkmazdı....Şimdi yeni nesil motorların hepsi rodajlı çıkar fabrikalardan........ama yinede aracının motorunun kurum bağlaması için tam rodaja oturması için bilgim dahilinde 10000 km yi bulman gerekir........tabii aracının limitlerini aracın ısınmadan zorlama...Birde asla turbon soğumadan aracını stop etme ..özellikle uzun yoldan gelirsin turbon sürekli açık kalmıştır......2 3 dakika aracı rolantide çalıştır ve stop et ..bunlara dikkat et yeter........Daha detaylı bilgiyi sana Ordünaryus profesör...Motor mekanik ana bilim dalı başkanı Raptor ustam verecektir......

kardeşim motor açma işi biraz teknik bi iştir kafadan sallama olmaz...
sürekli yüksek devirle yada sürekli düşük devirle kullanmayacaksın.bu iş genelde uzun yolda yapılır..

bir saat yükse devirle kullanacaksın sonra bir saat orta devirde kullanacaksın,sonra bir saat de düşük devirde kullanacaksın...sonra kenara çekip bir 10 dakka rolantide bırakacaksın.rolantide 10 dakka bekledikten sonra stop edip 15-20 dakka bekleyeceksin ve aynı periyodu tekrar uygulayacaksın.buşekilde 1000 km lik bir yolu tamamladığında motor büyük oranda açılmış olur.

sürekli belli bir devir aralığında takılıp kalmayacaksın.belli peryotlarla devir aralığını değiştireceksin.

hep aynı vitesle kullanmayacaksın...bazen küçük viteste bazen büyük viteste gideceksin,yüksek devir aralıklarında küçük vites kullanırsan 160-170 gibi tehlikeli sürratlara çıkmamış olursun...

örneğin 1 saat 40-60 devir aralığında 3. viteste kullan sonra 4. viteste30-40 devir aralığında kullan sonra 5. viteste 20-30 aralığında kullan...

böylece çok yüksek sürratlere de çıkmamış olursun.hemde 3-4-5. vitesleride eşit süreli kullanarak şanzımanında açılmasını,rahatlamasını sağlarsın.

ayrıca baki abinin belirttiği kısımlar tam olarak doğrudur.yeni üretim teknolojileri sayesinde rodaj son kullanıcı için büyük ölçüde kalite kontorol olarak kalmıştır.

RAPTOR tarafından yazılan metin:
ayrıca baki abinin belirttiği kısımlar tam olarak doğrudur.yeni üretim teknolojileri sayesinde rodaj son kullanıcı için büyük ölçüde kalite kontorol olarak kalmıştır.

Teşekkürler prof..........

önemli not...rmotor açıyorum ayağına trafik magandalığı yapmayın,özellikle vites geçişlerinde çok hassas olun...artistliğe yatıp 3. viteste 60 dan 100 e vurup önünüzdeki arabanın dibinde sola fırlamaya kalkmayın yarış arabası sürer gibi vites bi aşağı bi yukarı hart hurt sallamayın yolda kalmanız bi yatak sarmaya bakar!

özellikle yüksek devirde giderken hararet durumunu sürekli kontrol edin.motor açacaz derken conta haşlayıp rektefelik olmayın...yoksa sanayide motorunuzu harbiden söker açarlar!

çok teşekkürler raptor ustam ve baki abi yani sorun yoktur dimi baki abinin dedigi gibi cok oranlarda turboyu falan dinlendirdim ama hic stop etmemisdim eve gelesiye kadar söylediklerinize göre su anda yaptıgım uygulama aracıma zarar vermemistir büyük oranda o zaman özellikle raptor ustam senin dediklerini uygulayacagım bundan sonra bir uzun yol seyehatinde baki abi bu arada aracım serviste demistin ne gibi bir sonuc aldın bi arkadasımda doblo conformatic almayı dusunuyorda ona bilgi acısından soruyorum tekrardan saygılar ilginiz icin..

bakiergul tarafından yazılan metin:

estağfurullah abi...

abi baktınmı şu tekleme işine biz çok çözemedik!

bakiergul tarafından yazılan metin:

estağfurullah abi...

abi baktınmı şu tekleme işine biz çok çözemedik!

yoooo bakim bi....zen varken bize düşmez ama ...

önemli not...rmotor açıyorum ayağına trafik magandalığı yapmayın,özellikle vites geçişlerinde çok hassas olun...artistliğe yatıp 3. viteste 60 dan 100 e vurup önünüzdeki arabanın dibinde sola fırlamaya kalkmayın yarış arabası sürer gibi vites bi aşağı bi yukarı hart hurt sallamayın yolda kalmanız bi yatak sarmaya bakar!

özellikle yüksek devirde giderken hararet durumunu sürekli kontrol edin.motor açacaz derken conta haşlayıp rektefelik olmayın...yoksa sanayide motorunuzu harbiden söker açarlar!

allah korusun abi saten normal yollarda denemedim bizim izmir usak ankara kara yolu var otoban gibi bu saatlerde genelde bos oluyor orda denedim hararet konusundada baya hassasım saten partner yüzünden 🙂 3 fistesde biraz 100 e yaklastıgım esnalarda fites değistiriyorum saten aracımı üzmek istemiyorum cok fazla ama arada bi yapmaktada fayda var biraz herhalde nerdeyse 1500 km dir sehir icindeyim ve arac sürekli düsük devirlerde calısıyor sehir malum biraz kendine gelsin diye zorladım ama bundan sonra bir uzun yolda yaparım artık allah nasip ederse. birde abi son bisey simdi böyle durumlarda arac garantide ya bisey olsa garanti dısı derlermi satısdaki elaman yuklen sen aracın garantili saten demisti 5000 km de de kontrole gidicem öyle söylediler bakalım bu 10000 km ye kadar nasıl olucak merak ediyorum her 2000 km de bir motorun sesinin değiştigininde farkındayım 🙂 isallah bir km den sonra hep kalır aynı ses 😉

engin_64 tarafından yazılan metin:

allah korusun abi saten normal yollarda denemedim bizim izmir usak ankara kara yolu var otoban gibi bu saatlerde genelde bos oluyor orda denedim hararet konusundada baya hassasım saten partner yüzünden 🙂 3 fistesde biraz 100 e yaklastıgım esnalarda fites değistiriyorum saten aracımı üzmek istemiyorum cok fazla ama arada bi yapmaktada fayda var biraz herhalde nerdeyse 1500 km dir sehir icindeyim ve arac sürekli düsük devirlerde calısıyor sehir malum biraz kendine gelsin diye zorladım ama bundan sonra bir uzun yolda yaparım artık allah nasip ederse. birde abi son bisey simdi böyle durumlarda arac garantide ya bisey olsa garanti dısı derlermi satısdaki elaman yuklen sen aracın garantili saten demisti 5000 km de de kontrole gidicem öyle söylediler bakalım bu 10000 km ye kadar nasıl olucak merak ediyorum her 2000 km de bir motorun sesinin değiştigininde farkındayım 🙂 isallah bir km den sonra hep kalır aynı ses 😉

bak şimdi kardeşim yukarıda baki abinin dediği gibi yeni teknolojiler sayesinde araçlar fabrikadan mükemmele yakın çıkıyor.bizim motor açma dedğimiz iş motor silindirlerinin,sekmanlarının,pistonlarının,krankının,kam milinin subapların her seviyede birbirine tam ve düzenli uyumunun sağlanmasıdır...özellikle silindirin her seviyesinin eşit düzeyde açılmasını sağlamak açısından önemlidir ki bunu başaramazsan ilerde farklı sorunlarda yaşayabilirsin!

rodaj ilk 10 bin km den ibarettir.bu ilk 10 bin km boyunca aracın tüm parçalarının uyumu ve düzenli çalıştığının emin olunması için belirlenmiş bir deneme sürecidir.bu 10 bin km de normal kullanımda çıkacak olan herhangi bir hata doğrudan fabrika hatasıdır ve sorumlusu bizzat fabrikadır.

motor açmayı düzenli periyotlardan oluşan bir tempo ile 1000 km de halledersin.ama dediğimiz gibi dikkatli yapılması gereken bir iştir.kullanıcı hatasından kaynaklanan bir sıkıntı tepit edilirse fabrika bunu karşılamaz.

kardeşim motor açma işi biraz teknik bi iştir kafadan sallama olmaz...
sürekli yüksek devirle yada sürekli düşük devirle kullanmayacaksın.bu iş genelde uzun yolda yapılır..

bir saat yükse devirle kullanacaksın sonra bir saat orta devirde kullanacaksın,sonra bir saat de düşük devirde kullanacaksın...sonra kenara çekip bir 10 dakka rolantide bırakacaksın.rolantide 10 dakka bekledikten sonra stop edip 15-20 dakka bekleyeceksin ve aynı periyodu tekrar uygulayacaksın.buşekilde 1000 km lik bir yolu tamamladığında motor büyük oranda açılmış olur.

sürekli belli bir devir aralığında takılıp kalmayacaksın.belli peryotlarla devir aralığını değiştireceksin.

hep aynı vitesle kullanmayacaksın...bazen küçük viteste bazen büyük viteste gideceksin,yüksek devir aralıklarında küçük vites kullanırsan 160-170 gibi tehlikeli sürratlara çıkmamış olursun...

örneğin 1 saat 40-60 devir aralığında 3. viteste kullan sonra 4. viteste30-40 devir aralığında kullan sonra 5. viteste 20-30 aralığında kullan...

böylece çok yüksek sürratlere de çıkmamış olursun.hemde 3-4-5. vitesleride eşit süreli kullanarak şanzımanında açılmasını,rahatlamasını sağlarsın.

benim aracta yeni daha 850 kmde fazla zorlamadan kullanıyorum

günün birinde 0 aracım olurmu bilmem ama bilgilerin gerekli oldugunu düşünerekten

raptor ustama ve baki abi ye çok teşekkürler *clap*

konu ayrıntılı ve doğru olarak açıklanmış eelrinize sağlık

kapatılabilir.ben kilitlemiyorum.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back