Doblo 2011 cargo maxi yolda dalma problemi

By_gezgin_57

Azimli Üye
Doblo
Adı
mustafa ozcelik
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Mağaza işletmecisi
Aracınız
Doblo
Modeli
Maxi Urban
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2014
Renk
Beyaz
Selamun aleykum aracin salincak zrot ve lastiklerini degistirip rot ayarini yaptirdim fakat.bir ay gecmeden ayni sikinti yine nuksetti bu doblonun kronik bir problemimi yoksa larcanin yansanayi olmasindanmi kaynakli yasa usta arizanin gercek nedenini tespit edememis olabilirmi profesyonel bi goruzse ihtiyacim var simdiden tesekkur ederim.

yolda dalma derken neyden bahsediyorsunuz

@doblo vip premio
Aracin normal seyir halinde iken birden saga yada sola meyil vermesine dalma deniliyor sanirim

çekmeden bahasediyoranız lastiklerden ve ön takımdan kaynaklanıyor olabilir lastik havalarındaki dengesizlik bile etki ediyor

Maxi kullanıcısı olarak z rot 3 kere değişmiş birisi olarak soyleleyim aracın ilk sahibi olmama rağmen çok da iyi kullanmaya rağmen hicbir çukurdan patır kütür girmem kaldırıma çıkartmam aracı kaldırıma sürtmem tümseklerden oldukça yavaş geçmeme rağmen z rot dan ses gelmesinin dolayı değiştim doblonun hastalığıdır diye düşünüyorum. Sizin dediginiz dalma olayı iyi bir ustanın aracı sürerek tesbit etmesi gerektiğini düşünüyorum.

@sgmert
Ben daha hiç değişmedim z rotu. amortisör takozu değştim 2 kere şimdi yine gidiyo sanırım ses gelmeye başladı

serviste yaptırın bence.garantili olmuş olur.ve orjinal parçaya özen göterin.ben sadece sol rulmanı değişti bir kere garantiden.

Servislik işi kalmıyor 2011 aracın herzaman orginal alırım hava filtresine kadar z rot olayı hastalık ses yapmaya başladı mi değişmesi gerekiyor

@sgmert
servisre değiştirirseniz garantili olur.kısa sürede tekrar sıkıntı olursa garantiden yaptırabilirsiniz.

@AN7807
Sağa veya sola çekiyor derizde dalıyor diyeni ilk defa duydum detaylı bilgi vermemiş zaten konuyu açıp gitmiş

Dalma yapiyor dememdeki sebep cekme deil zaten cekme farklidir arabanin birden kendini bitarafa dogru almasina dalma yapiyor denir hatam varsa afola aracin sol on tekerin oralardan tikir tikir bi ses var sanki bosta bi parca var gibi ozellikle duzgun olmayan bi zeminde ilerlerken ses yukseliyor

@AN7807
Aynen oyle ustam sanki arac sarsilinca arac bian dengesini kaybediyor daliyor arac bi yone dogru

@doblo vip premio
Aracin sol onden gelen bi tikirti sesi var arac engebeli yerden gecesken o ses yukseliyo ve arac kendini bi anda bi tarafa aliyor cekmwden cok daha siddetli yani

@AN7807
Lastikleride yeniledim ustam

@duhan13
315binde aracim suan ve ilk defa araca yetkili servis disinda bi islem yapiliyor ve sonuc suana kadar husran

@By_gezgin_57
Masallah abi

Back