arkadaşlar selam. kısmetse 2011-2012 panorama 1.6 premio 2.el bir araç almayı planlıyorum. bu araçlarda otomatik vites deneyimi olan arkadaşların yorumlarını alabilirmiyim.
Bende babamin kullanimi acisindan otomatik vites dusunuyodum. Ancak 1.6 90 bg olmasi beni biraz dusunduruyodu. Araci alirkende saticinin otomatik vites problemli demesi ile vazgectim otomatikten ve manuele yoneldim. Kullanan arkadaslar yakit tuketimi, performans ve bakim ariza gibi kriterlerden bahsederse sevinirim.
@orkunbas
Bi kendiniz kullanın ona göre karar verin bana kalırsa doblo otomatik vitese geçene kadar tercihler arasında bulunmamalıdır. Nedeni ise şanzuman robotizedir yani vitesleri sizin yerinize debriyaja basıp çekerek vitesler değişir. Vites geçişleri sarsıntılıdır. Kick down a cevaplar geç gelir. Çift kavrama şanzuman gelene kadar manuel dobloda en iyi seçenek.
Teşekkürler Sezgin bey. Dün 2011 model 1.3 premio aldık hayırlısıyla. yalnız 80.000 km bakımı yaptırmak istedim servis 500 tl dedi. ayrıca partikül filtresi temizliği içinde 350 tl. sizce fiyatlar normalmi?
@orkunbas
Hayırlı olsun. Tanıdığınız üsta varsa genel bakım yaptırın (yağ - yağ filtresi - hava filtresi - polen filtresi - mazot filtresi - fren balataları bittiyse yenileyin - arka kampanalar söküp temizlensin ayarları yapılsın kampana pistonları kontrol edilsin yağ kaçağı varsa yenileyin - alt takım kontrolü ve rot ayatı yaptırın egr sökülüp temizlensin full depoya würth dizel katkısını atın). Bu bakımlar ve kontroller 2.el alınan tüm araçlar için yapılması gereken kontrol ve bakımlardır.
2011 modellerde partikül filtresi yok diye biliyorum egr ve katalizör var iyi bir eksozcuda egr ve katalizör sökülüp temizlenir. Sonrasında gönül rahatlığıyla binip doblonuzun keyfini sürün.