2011 1.6 Doblo Rampada Çekişten Düşüyor

Farukaltun08

Azimli Üye
Adı
Faruk
Kan Grubu
AB RH +
Modeli
Araç Yılı
2011
Merhaba Arkadaşlar.
2011 model 1.6 Mjt D3 kasa aracım. Km'si 143 binde dir. Aracım yaklaşık 2 aydır çekişten düştü. Önceleri 4. Viteste çıktığım rampaları şimdi 2. Viteste zor çıkıyorum. Araçta yük olsa 2. Viteste de çıkmayacak. Bu çekiş düşüklüğü yavaş yavaş kendini gösterdi, şimdide çok kötü halde. Aracın bakımını yeni yaptırdım.
Aracı ODB portundan telefona bağladım. ECU da herhangi bir arıza kodu yok. Forumda MAF va MAP sensörlerinde sıkıntı olabileceği yazıyordu. MAP ve MAF sensörlerini temizledim. Sensör Ucu kurumdan kapanmıştı nerdeyse. MAP sensörü basınç değeri rolantide iken 85 kPa civadında devir yükselince de 100 ile 140 kPa arasında değişiyor. Sorun olmayan Başka bi doblo ile bu verileri kıyaslayınca normal gibi gözüküyor. Buna benzer bir sorun yaşayan var mı? Varsa ne şekilde çözüm buldunuz.
Yardumcı olursanız memnun olurum.
Teşekkür ederim..

Aracınız tıkanmaya başlamış gibi tıkanma arttıkça arızada vermeye başlayacaktır emme manifoldu katalizör gibi parçaları baktırabilirsiniz map sensörü manifolda bağlıdır ve kurum var dediniz manifold yada ona bağlı katalizörün durumu nasıldır bakmak lazım.

Manifold egr temizligi yaptırın

Merhaba Arkadaşlar.
2011 model 1.6 Mjt D3 kasa aracım. Km'si 143 binde dir. Aracım yaklaşık 2 aydır çekişten düştü. Önceleri 4. Viteste çıktığım rampaları şimdi 2. Viteste zor çıkıyorum. Araçta yük olsa 2. Viteste de çıkmayacak. Bu çekiş düşüklüğü yavaş yavaş kendini gösterdi, şimdide çok kötü halde. Aracın bakımını yeni yaptırdım.
Aracı ODB portundan telefona bağladım. ECU da herhangi bir arıza kodu yok. Forumda MAF va MAP sensörlerinde sıkıntı olabileceği yazıyordu. MAP ve MAF sensörlerini temizledim. Sensör Ucu kurumdan kapanmıştı nerdeyse. MAP sensörü basınç değeri rolantide iken 85 kPa civadında devir yükselince de 100 ile 140 kPa arasında değişiyor. Sorun olmayan Başka bi doblo ile bu verileri kıyaslayınca normal gibi gözüküyor. Buna benzer bir sorun yaşayan var mı? Varsa ne şekilde çözüm buldunuz.
Yardumcı olursanız memnun olurum.
Teşekkür ederim..
Merhaba aynı sorun bendede geçerli yükle yokuşta çekmedi kalkıştan bahsediyorum sanırım egr ve manifold temizliği gerekli.

Hocam turbo selenoid valfine baktırdınız mı turboyu besleyen bir valf var ona baktırın

Turbo ve bileşenlerini kontrol ettirmekte fayda var

Hepinize çok teşekkür ederim. Yetkili servise götürdüm. Turbo arızalı westgate patlamış dediler. Turboyu değişecez dediler. 8.750 TL fiyat çektiler. Bende sanayide turbocuya sordum westgate değişmine 1000 TL dediler. Yetkili serviste işlem yaptırmayıp 500 TL işçilik verdim. Westgate değiştikten sonra sorunum çözüldü. Eski çekişine performansına kavuştu.
Teşekkür ederim.

Back