2011 1.3 Mjet Premio aracımın akü problemi

yunuscetin

Aktif Üye
Adı
Yunus
Meslek
Güvenlik
Modeli
Renk
Siyah
Arkadaşlar 2011 1.3 Mjet Premio aracımın akü problemi oluştu.:|Kocaeli İzmit merkezde oturuyorum 10-15 gün önce havaların soğuduğunda sabah arcıma bindim kontağı çevirdim bilgi ekranında dış hava sıcaklığı 2 derece olduğu yazıyordu ondan sonra enjektörün ışığı söndükten sonra marşa bastım tık tık tık diye dir ses geldi marş baygın bi şekilde 1 tur döndü yada dönmedi, bu arada araçta hiçbir aydınlatma lambası falan açık kalmamıştı ondan 1 hafta sonra havalar gayet güzel iş yerinde aracın içini temizlerken 15-20 dk kadar iç aydınlatma lambalarını yaktım.Aracı yıkamak için yerini değiştirecetimki tam marşa bastım yine aracın marşı aynı şeyi yaptı *no* ve arcın bilgi ekranın da bir sürü arıza yazıları çıktı.Aküye takviye kablolarıyla takviye yaptım aracı çalıştırdım.Bunların haricinde aracımı çalıştırırken aküde hiçbir sorun olmadı.servise gitmek istiyorum ama 20.000 ve 30.000 km bakımını dışarıda yaptırdığım için aküyü garantiye sokarlarmı diye düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

yunuscetin tarafından yazılan metin:
Arkadaşlar 2011 1.3 Mjet Premio aracımın akü problemi oluştu.:|Kocaeli İzmit merkezde oturuyorum 10-15 gün önce havaların soğuduğunda sabah arcıma bindim kontağı çevirdim bilgi ekranında dış hava sıcaklığı 2 derece olduğu yazıyordu ondan sonra enjektörün ışığı söndükten sonra marşa bastım tık tık tık diye dir ses geldi marş baygın bi şekilde 1 tur döndü yada dönmedi, bu arada araçta hiçbir aydınlatma lambası falan açık kalmamıştı ondan 1 hafta sonra havalar gayet güzel iş yerinde aracın içini temizlerken 15-20 dk kadar iç aydınlatma lambalarını yaktım.Aracı yıkamak için yerini değiştirecetimki tam marşa bastım yine aracın marşı aynı şeyi yaptı *no* ve arcın bilgi ekranın da bir sürü arıza yazıları çıktı.Aküye takviye kablolarıyla takviye yaptım aracı çalıştırdım.Bunların haricinde aracımı çalıştırırken aküde hiçbir sorun olmadı.servise gitmek istiyorum ama 20.000 ve 30.000 km bakımını dışarıda yaptırdığım için aküyü garantiye sokarlarmı diye düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Sevgili kardeşim garanti kapsamindayken bakimlarini dişarida yaptirman sana garanti konusunda sikinti yaratabilir ..... Ama yinede şansini dene derim

Nihayetinde servisin kaybedecek birşeyi yok yeni akünün parasini Fiattan alacak

Baki abi çok sağol ama bişey daha soracam araçta yiğit marka 50 Ah akü var bana çok küçük geldi bu akü normalmi sence.Dizel bir araç için en az 60 veya 70 olması gerekmiyormu?

Doblo bir ekonomi aracıdır. Mümkün mertebe en düşük maliyetler tercih edilir. Gereksinim olarak 50 Ah yetiyordur, onu takmışlardır. İdeal gereksinim ile, mecburi gereksinim arasında biryerlerde kalıyor.

Baki abi çok sağol ama bişey daha soracam araçta yiğit marka 50 Ah akü var bana çok küçük geldi bu akü normalmi sence.Dizel bir araç için en az 60 veya 70 olması gerekmiyormu?

Sevgili kardeşim yanlış hatırlamıyorsan senin aracının 72 amper aküsü olması lazım ...şimdi aklıma acaba senin akünü bir yerde değiştirmiş olmaları ihtimali geliyor... Ve Fiat yiğit akü kullanmıyor diye biliyorum onun üzerinde Fiat Lancia alfa romeo exide marka akü olmalı... Amper ya 60 yada 72 amper diye biliyorum kolay gelsin

[/quote]

Sevgili kardeşim yanlış hatırlamıyorsan senin aracının 72 amper aküsü olması lazım ...şimdi aklıma acaba senin akünü bir yerde değiştirmiş olmaları ihtimali geliyor... Ve Fiat yiğit akü kullanmıyor diye biliyorum onun üzerinde Fiat Lancia alfa romeo exide marka akü olmalı... Amper ya 60 yada 72 amper diye biliyorum kolay gelsin[/quote]

Yiğit akü yazısının yanında Fiat yazısı var Baki abi.Bana da çok acayip geldi bu kadar küçük bir akü niye koymuşlar?

Sevgili kardeşim yanlış hatırlamıyorsan senin aracının 72 amper aküsü olması lazım ...şimdi aklıma acaba senin akünü bir yerde değiştirmiş olmaları ihtimali geliyor... Ve Fiat yiğit akü kullanmıyor diye biliyorum onun üzerinde Fiat Lancia alfa romeo exide marka akü olmalı... Amper ya 60 yada 72 amper diye biliyorum kolay gelsin[/quote]

Yiğit akü yazısının yanında Fiat yazısı var Baki abi.Bana da çok acayip geldi bu kadar küçük bir akü niye koymuşlar?[/quote]

Bence servise sor derim

Servise sordum fabrika çıkışı 50 ah akü çıkıyormuş 1.3 lerde 60ah'de 1.6 ile 2.0'lar da varmış.Aracı getirin bi kontrol edelim dediler falan filan.Ben yolumun üstünde akücü vardı ona gösterdim aküyü test ettirdim yok öyle olmaz buraya getirmeniz gerekiyor biz burda test etmemiz gerekiyor dedi.Bende bir daha yaparsa getiririm dedim.

Back