2010 1,6 elegance aracımın ısıtma ve soğutma problemi

yusufum24

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Renk
SİYAH
arkadaşlar aracımdaki kalorifer ve klima sistemi gerek ısıtma gerekse soğutma yaptığımda aracın içine yeterli hava üfürmüyor.taki kademeyi 4 e aldığımda biraz hava hissediliyor ve ayıraç ta camda olmadığı halde böyle.acaba bir arıza mı var yoksa basit bir şey mi....tecrübelerinizden faydalanabilirmiyim..teşekkür ederim

@yusufum24
Öncelikle foruma hoşgeldiniz
Bende 1.6 Premio Dijital klimalı modeli var hava giriş çıkışlarını genelde klima kendisi ayarlıyor
Manuel olarak hava derecesi %50 açık olsa bile araç ilk çalıştığında motor belli bir sıcaklığa gelene
kadar hava girişini kapatıyor ısınınca açıyor . En çok hızlı cam buğu gidermesini seviyorum
Sanırım sizinki manuel manuel kullanan arkadaşlar size yorum yapacaktır

sorun sadece klima aktifken mi var yoksa kaloriferde de mi aynı şekilde?

aracınızın polen filitresi değişti mi

muhtemeşlen tıkanmıştır

İnşallah hafta sonu işe polen filtresini degismekle baslayacam.gelismelerden haberdar ederim.

@doblo vip premio
aynen ve orjinal taktırın.

Benimde başıma geldi polen filitresini degiştir düzelir kardeş 15 tl civarındaydı en son başka yerini boşa kurcalatma

@yusufum24

abi dış hava girişi açık konumda mı?

@RAPTOR
dış hava girişi derken kardeşim sirkülasyon tuşunu diyorsan eğer onu açtığım zamanda aynı.yok ayrı bir yer varsa onu bilmiyorum

@yusufum24

sirkülasyon tuşu doğrudur.

polen filtresini en son ne zaman değiştik?

kardeş aracı yeni aldım.polen filtresini en son ne zaman değişmiş bilmiyorum ama ben her halükarda yağı ve filtreleri değişecem.en azından içim rahat eder.😉

@yusufum24

hocam polen filtresi tıkanmış yada şişmiş olabilir.polen filitresini değiştirin.sorun düzelmezse bunu erzincanda çözmeniz zor.trabzona geliyorsanız trabzonda terminalin karşısındaki sanayide sahil yolu tarafına baka bölümde iveco bayiinin karşısındaki sırada (en son sırada) kayıkçıoğlu klima var.orada baktırabilirsiniz.

Benim de bakımdan sonra böyle bir sorunum var ve bir uğultu geliyor havalandırmadan. Değiştiricem uygun bi zamanda umarım düzelir.

dün akşam polen filtresini değiştirdim ve çok şükür sorunum halloldu. Bu arada bilginiz olması açısından motor yağı 5 lt.polen-hava-mazot-ve yağ filtresini de değiştirdim.hepsi 220 tl.
arkadaşlar ustam şanzuman yağı kontrolü için tahliye tapasından başka bir tapa bulamadı bir yere sordu bu kasalarda sadece tahliye tapası varmış.yani kontrol edemedik anlayacağınız sıkıntı olmaz kovala gitsin dedi 🙂

@yusufum24
Hayırlı olsun güle güle kullan

geçmiş olsun.genelde hem ısıtma hem soğutmanın problemli olduğu durumlarda polen filitresi tıkalı oluyor.sorunun polen filitresinden kaynaklanmadığı durumlarda genel fanla ilgili sıkıntı oluyor.polen filitresi ile kurtulduğunuza sevindim ancak bir sonraki bakımda yağ değişiminden önce aracınıza wurth yada tunap "motor içi temizleyici" döküp motoru 10 dakika rolantide gaz basmadan çalıştırıp sonra yağı değiştirin.aracınızın polen filitresi tıkanacak kadar uzun süredir arabada olduğuna göre diğer bakımlardan da şüphelenmemiz gerekir.

@RAPTOR
teşekkürler.yaptırdıklarım haricinde başka neleri kontrol ettireyim siz daha iyi bilirsiniz

Back