2007 1.3 motor değerleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xd15
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xd15

Yeni Üye
Arkadaşlar 2007 model 1.3 doblo vip alacağım. aracı ekspertize soktuk. raporların fotoğraflarını çekip yükledim.
eksper yaşına göre motoru gayet iyi dedi ama burdada bilen arkadaşlara tekrar sormak istedim.

Resimleri var ama yinede kısaca aşağıya yazıyorum.

Ölçüle max motor gücü 49.8 kw (67.8HP) 5250 RPM
ölçülen max motor torku 122.5 Nm 3240 RPm
Tekerlek gücü/motor gücü %78

[image]http://i1103.hizliresim.com/2011/3/13/7907.jpg[/image]
[image]http://i1103.hizliresim.com/2011/3/13/7934.jpg[/image]
[image]http://i1103.hizliresim.com/2011/3/13/7955.jpg[/image]

beyler ben bu test işinden pek anlamam.ama şu kadarını söyleyeyim 1.3 mjet maximum motor gücüne 4100-4200 rpm gibi ulaşır.bu devirden sonra motor gücü düşer.sizin max motor gücünün neden 5250 de ölçülmeye çalışıldığını anlamış değilim.

ayrıca maximum tork 1600-1700 rpm civarında oluşur.bu devirden sonra düşmeye başlar.sizin torkuda 3240 da ölçmüşler.bi anlam veremedim.

tekerlekgücü/motor gücü oranının %78 olmasını aktarma sistemindeki sürtünme kayıplarına bağlayabiliriz diyecem ama aradaki fark %22.acaba debriyaj kaçırıyor olabilir mi?

bu işi iyi bilen bi arkadaş bize açıklasın aydınlatsın bizi...ben bişey anlamadım!

Cevap için teşekkürler.
Aracı aldık eksper aracın motoruna iyi dedi ama değerlerden anlamadığım için sormak istedim.
Acaba forumda bunlardan anlayan varmı?
Teşekkürler.İyi akşamlar.

bu test her servisde varmı ki bizde soksak motor durumunu öğrensek

xd15 tarafından yazılan metin:
Cevap için teşekkürler.
Aracı aldık eksper aracın motoruna iyi dedi ama değerlerden anlamadığım için sormak istedim.
Acaba forumda bunlardan anlayan varmı?
Teşekkürler.İyi akşamlar.

arkadaşım durumu inceledim.aracınız için ölçülen değerler yüksek denebilecek kadar iyidir.bunda ölçüm yapan aletin kalibrasyonuda etkendir.değerlerinizi hesapladım motorun durumu gayet iyi.ancak debriyaj balatanızı servise göstermenizde fayda görüyorum.

Benim bi fikrim var😀 Raptor öcülüğünde bir Doblo Servisi mi açsak diyorum😀 Herkes biraz para koysa süper biyer açarız,işletmesine talibim😀😀😀
Ne dersiniz_?

Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Bu testi heryerde yapmıyorlar.İzmirde bir yer var bu konuda iyi sayılır.
Bende tesadüf eseri denk geldim.Bir aracı test ederlerken görmüştüm sistemleri hoşuma gitti.
Araç alacağım zamanda oraya götürdüm.
Dediğiniz gibi bende debriyaj balatasından şüphe ediyorum.Ama araç daha 44.000 de.
Bugün aracın yağını ve bütün filtrelerini değiştirdim.Sanırım birde debriyaj balatasına baktırsam iyi olacak.
iyi günler.

Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Bu testi heryerde yapmıyorlar.İzmirde bir yer var bu konuda iyi sayılır.
Bende tesadüf eseri denk geldim.Bir aracı test ederlerken görmüştüm sistemleri hoşuma gitti.
Araç alacağım zamanda oraya götürdüm.
Dediğiniz gibi bende debriyaj balatasından şüphe ediyorum.Ama araç daha 44.000 de.
Bugün aracın yağını ve bütün filtrelerini değiştirdim.Sanırım birde debriyaj balatasına baktırsam iyi olacak.
iyi günler.
test yetkili servislerde yapılmıyomu??

İzmirde yetkili servise gittim.Aracın motoruna binerek bakıyolar.
Adam binip tur atıyor öyle söylüyor.Tabi bu ne kadar iyi sonuç verir bilemem.
Onun için bir daha yetkili servise gitmedim.Yetkili servistede bu şekilde ölçüm yapacak sistem görmedim açıkcası.

İzmirde yetkili servise gittim.Aracın motoruna binerek bakıyolar.
Adam binip tur atıyor öyle söylüyor.Tabi bu ne kadar iyi sonuç verir bilemem.
Onun için bir daha yetkili servise gitmedim.Yetkili servistede bu şekilde ölçüm yapacak sistem görmedim açıkcası.
aynen biziimde 30 bin bakımda yüksek hızlarda ses geliyodu adam çıktı otoyola 160- 170 yaptı tık yok...ama bize gelince ses yapıyo bir türlü bulamadık sesi 🙁 🙁

Back